Jun 2016 updated: Pass4sure Oracle 1Z0-877 practice test 101-110

It is impossible to pass Oracle 1Z0-877 exam without any help in the short term. Come to Free soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1Z0-877 practice questions. You will get a surprising result by our Renewal Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I practice guides.

2016 Jun 1Z0-877 sample question

Q101. A user has a large file called bigfile to print and needs to print it as soon as possible. The default printer is down for scheduled maintenance and will not be back online for another hour. You suggest that the user send bigfile to the sys-47 print server (printer speedy), which is online and not currently being used. 

Which two commands can accomplish this? (Choose two.) 

A. /usr/bin/lp -f bigfile 

B. /usr/ucb/lpr bigfile:speedy:sys-47 

C. /usr/ucb/lpr -P sys-47:speedy bigfile 

D. /usr/lib/lpr -d sys-47:speedy bigfile E. /usr/bin/lp -d sys-47:speedy bigfile 

Answer: C,E 


Q102. The following ZFS file system is available on your system: 

NAMEUSED AVAIL REFER MOUNTPOINT 

files 82K 72.8G 24.5K /data 

You want to temporarily unmount the /data file system. Which set of commands will unmount the /data file system so that it is not available to users and then mount the system when you are ready to make it available again? 

A. umount /data - to unmount the file system; mount /data to mount the file system 

B. zfs unmount /data - to unmount the file system; zfs mount /data to mount the file system 

C. zfs umount /data - to unmount the file system; zfs mount /data to mount the file system 

D. zfs unmount /data - to unmount the file system; zfs mount -a to mount the file system 

Answer: D 


Q103. An x86-based laptop has just had Solaris OS installed. The graphics configuration has not been automatically detected and it is running without graphics. 

Which two programs can you run to create an Xorg configuration file? (Choose two.) 

A. /usr/X11/bin/Xorg -configure 

B. /usr/X11/bin/Xserver 

C. /usr/X11/bin/xorgconfig 

D. /usr/openwin/bin/kdmconfig 

E. /usr/dt/bin/Xsession 

Answer: A,C 


Q104. You determine that a certain user, user1, is using excessive disk space in his home directory. To achieve the best space reduction with minimum effort, you want to gather information to help user1 decide which files or directories to back up. 

You also want to illustrate that user1 is using more space than others. Which two commands achieve this? (Choose two.) 

A. df -h 

B. du -h /export/home/user1 

C. ls -alR /export/home/user1 

D. quot -f /dev/dsk/<device> 

E. du -hs /var/opt 

Answer: B,D 


Q105. You identify three files in the /export file system that appear to be identical. You know the inode number used by one of the files. 

Which two commands provide information verifying that these files are hard linked? (Choose two.) 

A. ls -laR /export 

B. cat /export 

C. find /export -file <inode_number> 

D. find /export -inum <inode_number> 

E. ls -liR /export 

Answer: D,E 


1Z0-877  sample question

Abreast of the times 1Z0-877 test questions:

Q106. A junior administrator wants to mount an XFS file system on a Solaris 10 OS workstation. This file system is NOT supported in the Solaris OS. Which five file systems are natively supported in the Solaris 10 OS? (Choose five.) 

A. UDFS 

B. NTFS 

C. HSFS 

D. PCFS 

E. VFS 

F. UFS 

G. DFS 

H. NFS 

Answer: A,C,D,F,H 


Q107. The /prod/inv file system needs to be unmounted so you can take it offline for maintenance. When you try and unmount it, you receive the following error message: 

umount: /prod/inv busy 

One or more users are still using it. 

Which command should you use to discover who is using the file system? 

A. who -q 

B. fuser -cu /prod/inv 

C. who /prod/inv 

D. fuser -ck /prod/inv 

Answer: B 


Q108. You are informed that an unprivileged user has executed commands as the superuser. You decide to look at the log file for the su(1) command. The contents in the log file are: 

SU 12/07 11:50 + pts/6 gv1123-root 

SU 12/07 11:54 - pts/5 fb12-root 

SU 12/07 11:54 + pts/3 gv1123-root 

SU 12/07 12:03 + pts/1 jjj-gv1123 

You know the file has NOT been tampered with. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. User fb12 is suspected of having executed the commands. 

B. User gv1123 is suspected of having executed the commands. 

C. The commands might have been executed on pts/3. 

D. The commands might have been executed on pts/1. 

E. User jjj is not a suspect. 

Answer: B,C 


Q109. The do_stuff file has been created so that when users execute it, the GID of the process that is created is the same as the group owner of the file, but the owner of the process is the user that started it. 

Which command sets the group ID on this file? 

A. chmod 6555 do_stuff 

B. chmod 2544 do_stuff 

C. chmod 2555 do_stuff 

D. chmod 2444 do_stuff 

Answer: C 


Q110. Your password can be captured by snoop when you are trying remotely to log in to a default installation of the Solaris 10 OS. 

Which two commands can be used to avoid this issue? (Choose two.) 

A. ssh 

B. sendmail 

C. telnet 

D. rlogin 

E. ftp 

Answer: A,D 



see more 1Z0-877 dumps