[Download] 70-410 Microsoft exam answers 241-255 (Apr 2016)

Exam Code: 70-410 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Installing and Configuring Windows Server 2012
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-410 Exam.

2016 Apr 70-410 Study Guide Questions:

Q241. - (Topic 2) 

You plan to deploy a file server to a temporary location. 

The temporary location experiences intermittent power failures. 

The file server will contain a dedicated volume for shared folders. 

You need to create a volume for the shared folders. The solution must minimize the 

likelihood of file corruption if a power failure occurs. 

Which file system should you use? 

A. NFS 

B. FAT32 

C. ReFS 

D. NTFS 

Answer: C 

Explanation: 

The ReFS file system allows for resiliency against corruptions with the option to salvage amongst many other key features like Metadata integrity with checksums, Integrity streams with optional user data integrity, and shared storage pools across machines for additional failure tolerance and load balancing, etc. 


Q242. - (Topic 1) 

You have a server named Server1. Server1 runs Windows Server 2012 R2. 

Server1 has a thin provisioned disk named Disk1. 

You need to expand Disk1. 

Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. From File and Storage Services, extend Disk1. 

B. From File and Storage Services, add a physical disk to the storage pool. 

C. From Disk Management, extend the volume. 

D. From Disk Management, delete the volume, create a new volume, and then format the volume. 

E. From File and Storage Services, detach Disk1. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Step 1 (B): if required add physical disk capacity. 

Step 2 (A): Dynamically extend the virtual disk (not volume). 

The File and Storage Services role and the Storage Services role service are installed by 

default, but without any additional role services. This basic functionality enables you to use 

Server Manager or Windows PowerShell to manage the storage functionality of your 

servers. 

Windows Server 2012 Storage Space subsystem now virtualizes storage by abstracting 

multiple physical disks into a logical construct with specified capacity. 

The process is to group selected physical disks into a container, the so-called storage pool, 

such that the total capacity collectively presented by those associated physical disks can 

appear and become manageable as a single and seemingly continuous space. 

Subsequently storage administrator creates a virtual disk based on a storage pool, 

configure a storage layout which is essentially a RAID level, and expose the storage of the 

virtual disk as a drive letter or a mapped folder in Windows Explorer. 

The system administrator uses File and Storage Services in Server Manager or the Disk 

Management tool tore scan the disk, bring the disk online, and extend the disk size. 


Q243. - (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of two Active Directory forests, named Contoso.com and test.com. There is no trust relationship configured between the forests. 

A backup of Group Policy object (GPO) from the test.com domain is stored on a domain controller in the Contoso.com domain. 

You are informed that a GPO must be created in the Contoso.com domain, and must be based on the settings of the GPO in the test.com domain. 

You start by creating the new GPO using the New-GPO Windows PowerShell cmdlet. You want to complete the task via a Windows PowerShell cmdlet. 

Which of the following actions should you take? 

A. You should consider making use of the Invoke-GPUpdate Windows PowerShell cmdlet. 

B. You should consider making use of the Copy-GPO Windows PowerShell cmdlet. 

C. You should consider making use of the New-GPLink Windows PowerShell cmdlet. 

D. You should consider making use of the Import-GPO Windows PowerShell cmdlet. 

Answer: D 

Explanation: 

Import-GPO -Imports the Group Policy settings from a backed-up GPO into a specified GPO. 


Q244. HOTSPOT - (Topic 3) 

You have a Group Policy object (GPO) named Server Audit Policy. The settings of the GPO are shown in the Settings exhibit. (Click the Exhibit button.) 


The scope of the GPO is shown in the Scope exhibit. (Click the Exhibit button.) 


The domain contains a group named Group1. The membership of Group1 is shown in the Group1 exhibit. (Click the Exhibit button.) 


Select Yes if the statement can be shown to be true based on the available information; otherwise select No. Each correct selection is worth one point. 


Answer: 



Q245. - (Topic 3) 

Your network contains multiple subnets. 

On one of the subnets, you deploy a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

You install the DNS Server server role on Server1, and then you create a standard primary zone named contoso.com. 

You need to ensure that client computers can resolve IP addresses to host names. 

What should you do first? 

A. Create a GlobalNames zone. 

B. Convert the contoso.com zone to an Active Directory-integrated zone. 

C. Configure dynamic updates for contoso.com. 

D. Create a reverse lookup zone. 

Answer: D 

Explanation: 

Use a reverse lookup zone to be able to resolve IP addresses to host names. 


70-410 free practice exam

Improve 70-410 practice question:

Q246. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a server named Server1. Server1 runs Windows Server 2012 R2 and has the Hyper-V server role installed. 

You have a virtual machine named VM1. VM1 has a checkpoint. 

You need to modify the Checkpoint File Location of VM1. 

What should you do first? 

A. Copy the checkpoint file. 

B. Delete the checkpoint. 

C. Shut down VM1. 

D. Pause VM1. 

Answer: B 


Q247. - (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of a single domain named Contoso.com. All servers in the Contoso.com domain, including domain controllers, have Windows Server 2012 R2 installed. 

You have created and linked a new Group Policy object (GPO) to an organizational unit (OU), named ENSUREPASSServ, which host the computer accounts for servers in the Contoso.com domain. 

You have been tasked with adding a group to a local group on all servers in the Contoso.com domain. This group should not, however, be removed from the local group. 

Which of the following actions should you take? 

A. You should consider adding a restricted group. 

B. You should consider adding a global group. 

C. You should consider adding a user group. 

D. You should consider adding a server group. 

Answer: A 

Explanation: 

Restricted groups in Group policies are a simple way of delegating permissions or group 

membership centrally to any domain computer or server. Using restricted groups it is easier 

to enforce the lowest possible permissions to any given account. 

Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Restricted Groups 

Restricted groups allow an administrator to define two properties for security-sensitive 

groups (that is, “restricted” groups). The two properties are Members and Member Of . 

The Members list defines who should and should not belong to the restricted group. 

The Member Of list specifies which other groups the restricted group should belong to. 

When a restricted Group Policy is enforced, any current member of a restricted group that 

is not on the Members list is removed. 


Q248. DRAG DROP - (Topic 1) 

You plan to deploy a DHCP server that will support four subnets. The subnets will be configured as shown in the following table. 


You need to identify which network ID you should use for each subnet. 

What should you identify? 

To answer, drag the appropriate network ID to the each subnet in the answer area. 


Answer: 



Q249. - (Topic 2) 

Your network contains a Hyper-V host named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

Server1 hosts a virtual machine named VM1 that runs Windows Server 2012 R2. 

You create a checkpoint of VM1, and then you install an application on VM1. You verify 

that the application runs properly. 

You need to ensure that the current state of VM1 is contained in a single virtual hard disk 

file. 

The solution must minimize the amount of downtime on VM1. 

What should you do? 

A. From a command prompt, run dism.exe and specify the /delete-image parameter. 

B. From a command prompt, run dism.exe and specify the /commit-image parameter. 

C. From Hyper-V Manager, delete the checkpoint. 

D. From Hyper-V Manager, inspect the virtual hard disk. 

Answer: C 


Q250. - (Topic 3) 

You have a server that runs Windows Server 2012 R2. The server contains the disks configured as shown in the following table. 


You need to create a volume that can store up to 3 TB of user files. The solution must ensure that the user files are available if one of the disks in the volume fails. What should you create? 

A. A mirrored volume on Disk 1 and Disk 4 

B. A storage pool on Disk 2 and Disk 3 

C. A storage pool on Disk 1 and Disk 3 

D. A mirrored volume on Disk 2 and Disk 3 

Answer: D 


70-410 exam topics

Approved 70-410 preparation labs:

Q251. - (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of a single domain named Contoso.com. All servers on the Contoso.com network have Windows Server 2008 R2 installed. Some of Contoso.com’s workstations have Windows 7 installed, while the rest have Windows 8 installed. 

After installing a new Windows Server 2012 computer in the Contoso.com domain, you configure it to run the File and Storage Services server role. You are instructed to create a shared folder on the new server, and configure the use of Previous Versions for restoring files located in the shared folder. 

Which of the following actions should you take? 

A. You should consider configuring the Shadow Copies settings on the new server. 

B. You should consider configuring the Snapshot settings on the new server. 

C. You should consider configuring the Background Copy settings on the new server. 

D. You should consider configuring the Permission settings on the new server. 

Answer: A 

Explanation: 

What are previous versions? Previous versions are either backup copies (copies of files and folders that you back up by using the Back Up Files wizard, or shadow copies) copies of files and folders that Windows automatically saves as part of a restore point. (Shadow copies can be copies of files on your computer or shared files on a computer on a network.) You can use previous versions of files to restore files that you accidentally modified or deleted, or that were damaged. Depending on the type of file or folder, you can open, save to a different location, or restore a previous version. ATT: (nothing to do with question but cool to know) File Server Volume Copy Shadow Service (VSS) Agent Service Enables consistency of application snaphots (shadow copies). With previous versions of Windows Server, VSS only supported shadow copies of data on the local server. With WS2012, Microsoft has added VSS for SMB File Shares which extends shadow copy support for network volumes. Administrators install the FS VSS Agent on the file server where the application data is located. They then install the VSS provider in the server where the application is located. The provider talks to the agent using the new File Server Remote VSS protocol in order to manage the shadow copies of the data. 


Q252. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains an application server named Server1. Server1 runs Windows Server 2012 R2. You have a client application named App1 that communicates to Server1 by using dynamic TCP ports. 

On Server1, a technician runs the following command: New-NetFirewallRule -DisplayName AllowDynamic - Direction Outbound -LocalPort 1024- 65535 -Protocol TCP. 

Users report that they can no longer connect to Server1 by using App1. 

You need to ensure that App1 can connect to Server1. 

What should you run on Server1? 

A. Set-NetFirewallRule -DisplayName AllowDynamic -Action Allow 

B. netsh advfirewall firewall set rule name=allowdynamic new action = allow 

C. Set-NetFirewallRule -DisplayName AllowDynamic -Direction Inbound 

D. netsh advfirewall firewall add rule name=allowdynamic action=allow 

Answer: C 


Q253. HOTSPOT - (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a single location named Site1. The domain contains a server named Server1 that has the DHCP Server server role installed. 

All client computers receive their IPv4 configurations dynamically. 

The domain will expand to include a second location named Site2. A server named Server2 will be deployed to Site2. Site1 and Site2 will connect to each other by using a WAN link. 

You need to ensure that the clients in both sites receive their IPv4 configurations from Server1. 

In the table below, identify which actions must be performed on each server. Make only one selection in each row. Each correct selection is worth one point. 


Answer: 



Q254. - (Topic 3) 

You have a server named Server1 that has the Print and Document Services server role installed. 

You need to provide users with the ability to manage print jobs on Server1 by using a web browser. 

What should you do? 

A. Start the Printer Extensions and Notifications service and set the service to start automatically. 

B. Install the LPD Service role service. 

C. Start the Computer Browser service and set the service to start automatically. 

D. Install the Internet Printing role service. 

Answer: D 

Explanation: 

References: Internet printing makes it possible for computers running Windows Server 2008 to use printers located anywhere in the world by sending print jobs using Hypertext Transfer Protocol (HTTP). http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731368(v=ws.10).aspx http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731857.aspx 


Q255. - (Topic 3) 

Your network contains a domain controller that is configured as a DNS server. The server hosts an Active Directory-integrated zone for the domain. 

You need to reduce how long it takes until stale records are deleted from the zone. What should you do? 

A. From the configuration directory partition of the forest, modify the tombstone lifetime. 

B. From the configuration directory partition of the forest, modify the garbage collection interval. 

C. From the aging properties of the zone, modify the no-refresh interval and the refresh interval. 

D. From the start of authority (SOA) record of the zone, modify the refresh interval and the expire interval. 

Answer: C 

Explanation: 

Scavenging automates the deletion of old records. When scavenging is enabled, then you should also change the no-refresh and refresh intervals of the aging properties of the zone else it may take too long for stale records to be deleted and the size of the DNS database can become large and have an adverse effect on performance.