15 tips on How to HIT-001 Test Like a Badass [211 to 225]

Highest Quality of HIT-001 practice materials and ebook for CompTIA certification for IT professionals, Real Success Guaranteed with Updated HIT-001 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA Healthcare IT Technician Exam exam Today!

2016 Apr HIT-001 Study Guide Questions:

Q211. Sam works as a Network Administrator for BlueTech Inc. All client computers in the company run Windows Vista operating system. He purchases a desktop computer with Windows Vista installed on it. He wants to access the yearly sales report, stored on the office computer, from his home computer. Which of the following utilities will he use to accomplish the task? 

A. Remote Desktop Connection 

B. NetMeeting 

C. Windows Meeting Space 

D. Remote Assistance 

Answer: A 

Explanation: Remote Desktop Connection is a technology that allows a user to remotely access a desktop, its applications, data, and network resources. It is very similar to Remote Assistance but both features are used for very different purposes. If a remote user wants to access the desktop of another computer, Remote Desktop Connection must be configured on that computer. A user must be either an administrator or a member of the Remote Users group to remotely connect to a desktop, but only an administrator can locally access the computer when another user is remotely accessing the same computer. The members of the Remote Users group do not have this privilege. Answer: D is incorrect. Remote Assistance is a Windows feature to enable support personnel (helper) to provide technical support to a remote user (host). Through Remote Assistance a helper can view Windows session of a host on his computer itself.Remote Assistance works as follows. A remote user sends an invitation to an Administrator (or expert) through e-mail or Windows Messenger. The Administrator accepts the request and can then view the user's desktop.To maintain privacy and security, all communication is encrypted. Remote Assistance can be used only with the permission of the person who requires the assistance.Note. If the user has enabled the Allow this computer to be controlled remotelyoption in Remote control section of Remote Assistance Settings dialog box, an expert can even take control of the keyboard and mouse of a remote computer to guide the user. Answer: C is incorrect. Windows Meeting Space is an application that allows users to team up with others on the Internet, a local network, or a wireless ad hoc network. The team can be up to ten users, the restriction being that all participants must have computers running Windows Vista. The group can perform the following with Windows Meeting Space. Share an application. Show their desktop. Distribute documents. Collaboratively edit documents with other users.Windows Vista has replaced NetMeeting with Windows Meeting Space. Answer: B is incorrect. Windows Vista has replaced NetMeeting with Windows Meeting Space. 


Q212. You work as a Network Administrator for NetTech Inc. You are developing a backup policy for the company and want to accomplish the following goals. The number of tapes required to back up data should be minimized. The number of tapes required to restore data should be minimized. Which of the following backup policies will you choose? 

A. A full backup once a month and an incremental backup daily 

B. A full backup every Friday and differential backups from Monday to Thursday 

C. A differential backup every night 

D. A full backup every Friday and incremental backups from Monday to Thursday 

Answer: B 

Explanation: In order to minimize the number of tapes required to back up data, you should perform a full backup every Friday. Performing differential backups from Monday to Thursday will reduce the number of tapes required to restore data. This is because in the event of data loss, you will have to restore only the last full backup and the last differential backup. 


Q213. Which of the following pieces of legislation requires health care facilities to provide emergency care regardless of ability to pay? 

A. MIPPA 

B. EMTALA 

C. Patient Bill of Rights 

D. HIPPA 

Answer: B 

Explanation: The Emergency Medical Treatment and Active Labor Act (EMTALA) is the piece of legislation legally obligates health care facilities to provide emergent care regardless of citizenship, legal status or ability to pay. Answer: D is incorrect. HIPPA is incorrect as this legislation is designed to insure the privacy and security of personal health information. 


Q214. Which of the following payment terms is based on what a reasonable fee would be for the service provided? 

A. Customary Charges 

B. Capitation 

C. Sliding Scale Fee 

D. Fee for Services 

Answer: A 

Explanation: Customary charges is the type of payment term is based on what is normally charged or what is reasonable for the service provided. Answer: D is incorrect. Fee for Services in incorrect as this term of payment is dependent on the cost of the provider to provide services such as lab tests, x-rays etc. Hospitals or other facilities receiving fee for service are paid for each individual service that is provided. Answer: C is incorrect. Sliding Scale fee is incorrect as this type of payment term is common in low income areas and is based on the patient's ability to pay. Answer: B is incorrect. Capitation is incorrect as this payment term is a pre-paid amount based on a per-person or per-capita amount. 


Q215. Which of the following agencies is responsible for protecting the well being of all health care workers? 

A. The Joint Commission 

B. Food and Drug Administration 

C. Occupational Safety and Health Administration 

D. Department of Health and Human Services 

Answer: C 

Explanation: The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) is responsible for to ensuring safe and healthful working conditions for working men and women by setting and enforcing standards and by providing training, outreach, education and assistance. Answer: D is incorrect. Department of Health and Human Services is as this agency is protecting the health of all Americans and providing essential human services, especially for those who are least able to help themselves. Answer: A is incorrect. The Joint Commission is as the purpose of this agency is to continuously improve health care for the public by evaluating health care organizations and inspiring them to excel in providing safe and effective care of the highest quality and value. Answer: B is incorrect. Food and Drug Administration is as the purpose of this agency is to protect the public health by assuring the safety, efficacy, and security of human and veterinary drugs, biological products, medical devices, our nation's food supply, cosmetics, and products that emit radiation, and by regulating the manufacture, marketing, and distribution of tobacco products. 


HIT-001 exam question

Regenerate HIT-001 torrent:

Q216. Your customer wants to make sure that only computers he has authorized can get on his Wi-Fi. What is the most appropriate security measure you can recommend? 

A. Mac filtering 

B. A firewall 

C. WPA encryption 

D. WEP encryption 

Answer: A 

Explanation: Mac filtering only allows computers that have their MAC address listed with the router to connect. 


Q217. A hospital wants to set up an EMR (electronic medical records) system that allows specialists to have equal access to the PHI regarding a patient who has multiple injuries. The hospital can allow more than one type of physician to obtain the information without additional authorization, if it involves. 

A. A physician who is not treating the patient but would like to market his services 

B. There are no situations where information can be exchanged without additional authorization. 

C. Consults between the patient's care providers (i.e. heart surgeon and general surgeon) 

D. A visiting a nurse from another facility would like to see how the EMR system works. 

Answer: C 

Explanation: Under HIPAA, an entity may disclose PHI for the purpose of consultation between treating health care providers. Answer: A is incorrect. Any PHI must be authorized by the patient to be used for marketing purposes Answer: B is incorrect. Not true. HIPAA allows disclosure for Treatment, Payment and Healthcare Operations with proper notification. Answer: D is incorrect. The visiting nurse is not involved in the treatment, payment or healthcare operations pertinent to this patient. 


Q218. Which type of database models used the typical parent-child arrangement, whereas, one piece of information can have many subordinated pieces? 

A. Object Oriented Model 

B. Enterprise Model 

C. Network Model 

D. Hierarchal Model 

Answer: D 

Explanation: The hierarchal database model uses the format of a typical parent-child arrangement, whereas, one piece of information can have many subordinated pieces? Answer: C is incorrect. Network model is incorrect as this model is designed to allow the child to have more than one parent. This model is often referred to as the many to many model. Answer: A is incorrect. Object oriented model is incorrect as this model is essentially a collection of objects, related by encapsulation (an object such as a patient has certain characteristics) or inheritance (an object such as a resident inherits characteristics from a physician object). There is no primary key in this model. Answer: B is incorrect. Enterprise model is meant as a distractor, the enterprise database model does not exist. 


Q219. On which of the following factors does the capacity of an access point depend?Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Channel reuse 

B. Co-location 

C. Number of users 

D. Software applications 

Answer: CD 

Explanation: The capacity of an access point is the maximum number of users the access point can service effectively, offering the best performance. The capacity depends on several factors including the following. Software applications in use. Applications that are more bandwidth-intensive reduces the capacity of the access point. Desired throughput or performance and number of users. A large number of bandwidth-intensive application users connected to an access point will cause poor performance. Therefore, limiting the capacity of an access point to a certain number of users will give the connected users the best performance. Answer: A, B are incorrect. The capacity of an access point does not depend on channel reuse or co-location. Channel reuse and co-location is a method of using non-overlapping channels in such a way that the overlapping cells are on different RF channels. Channel reuse is done by mapping out the access points on a floor plan and verifying that the RF cells propagated by the access points do not overlap on the same RF channels. This type of channel plan can be done manually or with site survey software applications. The figure given below shows the co-location of access points with proper channel reuse. In the figure, overlapping areas use different channels to prevent interference. 



Q220. You need to undergo a surgical procedure to have your gallbladder removed. This surgical procedure will not require a hospital stay. To which type of healthcare facilities would you go for this type of service? 

A. Subacute Care Facility 

B. Nonacute Care Facililty 

C. Acute Care Facility 

D. Ambulatory Care Facility 

Answer: D 

Explanation: An ambulatory care center is a facility offers a variety of outpatient services which is directly overseen by a hospital, but patients to do not require a stay in the hospital. 


HIT-001 practice exam

Download HIT-001 free samples:

Q221. You and your department are doing and audit to make sure that you are compliant with HIPAA Security Standards laid out in detail in the Security Rule. Which of the following is NOT a type of security standard you would be responsible for? 

A. Administrative Safeguards 

B. Physical Safeguards 

C. Technical Safeguards 

D. Procedural Safeguards 

Answer: D 

Explanation: The Security Rule specifies a list of Administrative, Technical and Physical safeguards that must be adopted for an organization to be in compliance with the HIPAA Security Rule. There are not "Procedural Safeguards" Answer: A is incorrect. Administrative Safeguards are a key part of the HIPAA Security Rule standards. Administrative safeguards include. developing written policies to prevent, detect and contain privacy and security violations; appointing individuals and a chain of command responsible for oversight of security issues; requiring a policy for appropriate levels of workforce information access and access management; security awareness training procedures; incident reporting; written contingency plans for power failures and natural disasters; a schedule for periodic audits and evaluations and the clear use of business associate contracts for privacy and security. Answer: C is incorrect. Technical Safeguards are another key part of the HIPAA Security rule standards. Technical safeguards include. the use of electronic access control (i.e. passwords, PINs, thumbprint ID device); audit controls to record and examine activity on the network; integrity controls (write access control) to protect from improper alteration of information; entity authentication (procedures to check if individuals are who they say they are) and transmission security. Answer: B is incorrect. Physical Safeguards are another key part of the HIPAA Security rule standards. Physical safeguards include. facility access control (locks and IDs), standards of workstation use, workstation placement, remote device and media controls. 


Q222. Which of the following types of budget incorporates the budgets of each individual business unit? 

A. Organizational Budget 

B. Operating Budget 

C. Statistical Budget 

D. Master Budget 

Answer: D 

Explanation: The master budget incorporates the budget of each department or business unit into one budget for the entire facility Answer: C is incorrect. Statistical budget is incorrect as this type of budget budget predicts future volume based primarily on historical data. Answer: A is incorrect. Organizational budget is incorrect as this answer choice is meant simply for a distractor. Organizational budgets are not Opused in a healthcare setting. Answer: B is incorrect. Operating budget is incorrect as this type of budget predicts labor, supplies and other expenses based on predicted work volume. 


Q223. Which of the following output voltages are used by CD/DVD drives?Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. +12 V 

B. -12 V 

C. +5 V 

D. +3.3 V 

Answer: AC 

Explanation: The CD/DVD drives use +12 and +5 Volts. The hard disk drive also uses the same output voltage. Answer: D is incorrect. The AGP card uses + 3.3 Volts. Answer: B is incorrect. Some older network cards and serial ports use -12 Volts. 


Q224. Which of the following payment terms is based on the patient's ability to pay? 

A. Customary Charges 

B. Capitation 

C. Sliding Scale Fee 

D. Fee for Services 

Answer: C 

Explanation: Sliding scale fee is a payment term which is common in low income areas and is based on the patient's ability to pay. Answer: D is incorrect. Fee for Services in incorrect as this term of payment is dependent on the cost of the provider to provide services such as lab tests, x-rays etc. Hospitals or other facilities receiving fee for service are paid for each individual service that is provided. Answer: A is incorrect. Customary charges is incorrect as this type of payment term is based on what is normally charged or what is reasonable for the service provided. Answer: B is incorrect. Capitation is incorrect as this payment term is a pre-paid amount based on a per-person or per-capita amount. 


Q225. You are helping to build a system to tag different pieces of data within an electronic health record system with XML tags for whether or not a piece of information is protected health information, whether an individual has consented to a procedure, whether an piece of information involves mental health information, and other key categories of information. As part of an access control system, these tags can help determine access to information based on clearance level. What term is used in the healthcare information field to refer to these kinds of information tags? 

A. Sensitivity labels 

B. Clearance level tags 

C. PHI tagging 

D. Health XML 

Answer: A 

Explanation: Sensitivity labels are XML tags that indicate important classifications of a piece of data, and can be tied to clearance levels to streamline a process of role-based access control of information. Answer: C is incorrect. This is not the correct term for this kind of information tagging. 

Answer: D is incorrect. This is not the correct term for this kind of information tagging. Answer: B is incorrect. Although the name is close to the function, conventionally, this kind of tagging throughout information technology and security jargon is called sensitivity labeling.