Top 18 forum MB6-703 for examinee (55 to 72)

Top Quality of MB6-703 answers materials and testing bible for Microsoft certification for IT engineers, Real Success Guaranteed with Updated MB6-703 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Microsoft Dynamics AX 2012 R3 Trade and Logistics exam Today!

2016 Apr MB6-703 Study Guide Questions:

Q55. You plan to report a bill of materials (BOM) as finished. 

You need to ensure that when you report the BOM as finished, the following occurs: 

. Component items from the BOM are reported as finished. 

. Component items from the sub-BOMs that are currently on-hand are reported as finished. 

What should you set? 

A. The Reservation field to Automatic 

B. The Explosion option to Always 

C. The Explosion option to Shortage 

D. The Reservation field to Explosion 

Answer: C 

Explanation: The “explosion” parameter defines how AX will consume the on hand inventory of the components. 

*Shortage: Sub BOMs are only exploded if there is insufficient on hand inventory. If there is a partial quantity of the Sub BOM available, AX will only explode the component quantities of the Sub BOM, for the difference. 

*Never: The Sub BOM is never exploded if there is a component shortage 

*Always: The Sub BOM is always exploded, and any free on hand inventory of the Sub BOM is never consumed 


Q56. You create a new purchase order and add a line that has a product, quantity, and unit price. 

You need to send the purchase order to the vendor. 

What should you generate? 

A. Areceipts list 

B. Aproduct receipt 

C. Apro forma receipts list 

D. Aconfirmation 

Answer: B 

Explanation: Confirm the receipt of products [AX 2012] When you order a product such as a new office desk, and the purchase is then confirmed, a product receipt that has not yet been confirmed becomes available on the.Unconfirmed product receipts.page on Enterprise Portal for Microsoft Dynamics AX. The product receipt indicates the expected date of delivery of the ordered product. When the product arrives, you must confirm the receipt of the product. You need to do this to indicate that you accept the delivery. You do this on the.Unconfirmed product receipts.page. 

. Click.Procurement.on the top link bar, and then click.Unconfirmed product receipts.on the Quick Launch. 

. Select the product receipt that you want to confirm. On the.Action Pane, on the.Confirmation of product receipt.tab, in the.Update.group, click.Receive. 

Approve or change the received quantity, and then click the.Close line.check box if you want to close the purchase order line. Click.Save and close.to save the changes, if any, and return to the.Unconfirmed product receipts.page. The product receipt that you have just confirmed is no longer visible in the list. 


Q57. You receive a faulty item from a vendor. You need to create a vendor return. What should you create? 

A. Acopy of the purchase order 

B. Afree textinvoice 

C. Acredit note from a production order 

D. Acopy of the invoice journal that includes the invoice 

Answer: A 

Explanation: There are two ways to create Vendor return in AX 2012: 

1. Create purchase order with negative quantity 

2. Create a return purchase order. 


Q58. You need to configure item reservations based on the last in, first out (LIFO) principle. 

Which two parameters should you enable? Each correct answer presents part of the solution. 

A. Same batch selection 

B. Backward from ship date 

C. FIFO date-controlled 

D. FEFO date-controlled 

Answer: B,C 

Explanation: If you select the Date-controlled check box in the Item model groups form, the inventory reservation is controlled by a sorting date according to the FIFO principle. If you also select the Backward from ship date check box, the inventory is reserved backward from the desired ship date according to the principle of last in, first out (LIFO). 


Q59. Warehouse is specified as the primary stocking dimension in the storage dimension group for an item. 

You create a sales orders for the item and you specify a warehouse. 

The sales order is configured for automatic reservation. 

You need to identify which process Dynamics AX uses to reserve the item. 

What should you identify? 

A. A reservation is made according to the first in, first out (FIFO) principle. 

B. A reservation is made against the item only at the warehouse specified. 

C. A reservation is made against the dimension that has the lowest alphanumeric name. 

D. A reservation is made according to the last in, first out (LIFO) principle. 

Answer: B 

Explanation: You can reserve inventory quantities for sales orders when you create or change sales order lines. If available inventory quantities are reserved automatically, reserved inventory cannot be withdrawn from the warehouse for any other orders. 

Inventory is reserved according to the setup of: 

Manual or automatic reservation. 

Reserved ordered items or only items on-hand. 

Warehouse proposal. 

Date reservation. 


Q60. You need to review the details of the cost and sales price for the following objects: 

. A bill of materials (BOM) 

. The BOM components 

Which report should you use? 

A. Where-used 

B. Older lines 

C. On-hand inventory 

D. Calculation 

Answer: D 

Explanation: BOM calculation results (form) [AX 2012] 

Use this form to view the results of an item's order-specific bill of material (BOM) calculations and as a starting point to perform additional order-specific BOM calculations. 

An order-specific BOM calculation can be performed for a line item on a sales order, sales quotation or service order. Each order-specific BOM calculation creates a calculation record that is uniquely identified by a calculation number. A calculation record displays summarized information about the calculated cost, sales price, and net weight. 

Button: Print 

Print the Calculation report for a selected calculation record. 


MB6-703 practice question

Abreast of the times MB6-703 free draindumps:

Q61. You need to add freight and handling charges when you enter a new purchase order. 

What are two possible ways to achieve this goal? Each correct answer presents a complete solution. 

A. Add two additional lines to the purchase order, one for the freight service item and one for the handling service items. 

B. Create a journal for the freight and handling charges. 

C. Add two charges transactions that each has a charges code. 

D. Add two additional supplementary items to the purchase order, one for freight and one for handling. 

Answer: C,D 

Explanation: C:Add an automatic markup to the cost of inventory transactions on purchase order. 

Navigate to: Procurement and sourcing > Setup > Charges > Automatic Charges. 

Create a new Auto charge code at the Line level. 

Adjust the value of posted PO transactions after the fact. 


Q62. You have an item that uses a storage dimension group. Primary stocking is disabled for the group. Item reservations for sales orders are automatic. 

You create a new sales order for the item. 

You need to select a specific batch number for the item. 

What should you do? 

A. Disable automatic reservation on the sales order, and then change the batch number in the Reservation form 

B. Disable automatic reservation on the sales order, and then lock the batch number in the Reservation form. 

C. Use the Reservation form to select the batch number, and then place the order on hold. 

D. Use the Reservation form to select the batch number, and then lock the reservation. 

Answer: D 

Explanation: Example A customer calls with a request concerning a load of bricks that they have ordered from your company. The customer wants to make sure that the bricks are reserved from the same batch as the previous load that they received. When checking, you observe that the bricks are reserved automatically with no batch number specified on the sales order line so you need to make sure that the reserved quantity has the correct batch number and that the reservation is locked with this batch number. 

. Select the sales order of the ordered brick load in the.Sales order.form and open the.Reservation.form. 

. Apply one of the following methods depending on whether the bricks have been automatically reserved with the correct batch number or not. If the batch number is correct, you just need to lock the batch number reservation to ensure that the batch number is not changed by an automated process. To lock the batch number, do the following: 

. To change the batch number dimension of the reservation, do the following: 


Q63. You need to identify whether one of the items on a purchase order was received. 

What should you do? 

A. On the All purchase orders list page, find the purchase order, and then verity the Approval status. 

B. On the All purchase orders list page, find the purchase order, go to the line details, and then verify the Line status. 

C. On the All purchase orders list page, find the purchase order, go to the line details, and then verify the Finalized setting. 

D. On the All purchase orders list page, find the purchase order, and then verify the Documentstatus. 

Answer: B 

Explanation: Line status:The delivery and invoicing status of the purchase order line. 


Q64. You need to create a draft sales order. The sales order must not include inventory transactions. 

Which order type should you use? 

A. Subscription 

B. Sales order 

C. Item requirements 

D. Journal 

Answer: D 

Explanation: A sales order of type Journal is a draft sales order. It has no effect on stock. 


Q65. You post the shipment for a transfer order. 

What is the current status of the inventory transaction relatedto the transfer order for the from warehouse field? 

A. Received 

B. Sold 

C. Shipped 

D. Delivered 

Answer: C 

Explanation: 

*Shipment lot ID The identifier of the shipment lot. When you create a transfer order line, four inventory transactions are created: 

An issue transaction at the warehouse 

A receipt transaction at the transit warehouse 

An issue transaction at the transit warehouse 

A receipt transaction at the warehouse 

The shipment lot ID is assigned to the first two of these transactions, and the receive lot ID is assigned to the last two. 


Q66. A customer reports a defective product. 

You need to find the vendors and the other customers who are affected by the defective product. 

Which three details are required before you can perform a trace? Each correct answer presents part of the solution. 

A. The storage dimensions 

B. The tracking dimensions 

C. The item number 

D. The trace direction 

E. The transaction dates 

Answer: B,C,D 

Explanation: Trace an item or raw material To trace an item or raw material, follow these steps: 

. Click.Inventory management.>.Inquiries.>.Tracing.>.Item tracing. 

. On the.Trace criteria.FastTab, enter the following information: 


MB6-703 free draindumps

Guaranteed MB6-703 study guides:

Q67. You need to set up locations for a warehouse that will store finished goods for one of your company's divisions. 

What are three possible details that you can specify for the locations? Each correct answer presents a complete solution. 

A. The maximum number of pallets 

B. The physical dimensions 

C. The inventory dimensions 

D. The maximum dimensions of the items 

E. The maximum weight that can be stored 

Answer: A,B,E 

Explanation: *Location properties 

A location has the following characteristics: 

Size (number of pallets, height, width, and depth) 

Pallet type group 

Storage area 

Picking area 

Location type (inbound dock, outbound dock, pick location, or bulk location) 

*Max. weight 

The maximum weight that can be held at the location. 


Q68. You create a new sales order for an item that has a bill of materials (BOM) and a configuration. 

You select a new configuration for the item. 

You need the sales price on the sales order to reflect the options selected in the configuration of the BOM. 

What should you do? 

A. Perform a components explosion on the line. 

B. Select the correct sub-BOM on the line. 

C. Perform a requirement explosion on the line. 

D. Perform a BOM calculation on the line. 

Answer: C 

Explanation: Explode a sales order line [AX 2012] To explode a sales order line, follow this procedure: 

Click.Master planning.>.Setup.>.Master planning parameters. Sales explosions are carried out in the.Current dynamic master plan. Be sure that a different master plan is specified in the.Current static master plan.and the.Current dynamic master plan.fields. 

Click.Sales and marketing.>.Common.>.Sales orders.>.All sales orders. 

Double-click or select a sales order. 

Select the sales order line to explode. Click.Product and supply.>.Requirements.>.Explosion.to open the.Explosion.form. 

Etc. 


Q69. You have a bill of materials (BOM) item. 

Ten percent of one of the BOM components is wasted during the manufacturing process. 

You need to ensure that the cost calculation for the BOM item is accurate. 

What should you do? 

A. Set the Variable scrap field on the component BOM line to 10. 

B. Set the Constant scrap field on the component BOM line to 10. 

C. Set the Consumption is field on the component BOM line to variable. 

D. Set the Consumption is field on the component BOM line to constant. 

Answer: B 

Explanation: Specify constant scrap when you know, or have calculated, that a quantity of bill of materials (BOM) items will be lost or rejected during production. For example, you can apply constant scrap to the setup of a machine if you know that material will be always be wasted before a usable product is produced. 


Q70. When adding a component line to a bill of materials (BOM), you discover that the Resource consumption check box is cleared and a warehouse is not specified. 

Which warehouse will be usedfor the component line? 

A. The picking warehouse from the item master data of the component product 

B. The shipping warehouse from the item master data of the finished good 

C. The shipping warehouse from the item master data of the component product 

D. The picking warehouse from the item master data of the finished good 

Answer: A 

Explanation: *Resource consumption check box 

/If this check box is selected, material consumption is assigned for the BOM line to the operations resource. The operations resource refers to a production unit, which defines a picking warehouse. 

/If this check box is cleared, you can enter the picking warehouse in the Warehouse field on the line. 

If you do not enter a value in the Warehouse field on the line, Microsoft Dynamics AX uses the picking warehouse from the item master data. 

Reference:BOM versions and lines (form) [AX 2012] 


Q71. You create a counting journal. The counted quantity on some lines of the journal is higher or lower than the on-hand quantity. 

You need to identify which field will be updated in the inventory transaction when you post the counting journal. 

Which field should you identify? 

A. Quantity 

B. Counted 

C. On-hand 

D. Line amount 

Answer: C 

Explanation: Field On-Hand:The on-hand inventory levels of the item for the inventory dimension on the counting date. 


Q72. You need to report a bill of materials (BOM) as finished. 

Which three settings should you specify before you report the BOM as finished? Each correct answer presents part of the solution. 

A. Subcomponents 

B. BOM number 

C. Date 

D. Quantity 

E. Storage dimensions 

Answer: B,C,D 

Explanation: A bill of material (BOM) can be reported as finished when no further changes are necessary and when you want to post the inventory transactions. 

At a minimum, enter information in the following fields: 

BOM number 

Date Quantity 

Item number 

Any applicable 

Configuration