Jul 2016 updated: Examcollection Oracle 1Z0-879 free draindumps 21-30

Exam Code: 1Z0-879 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-879 Exam.

2016 Jul 1Z0-879 free exam questions

Q21. You need to do a restore of a damaged /usr file system on your x86-based server running Solaris 10 OS. Which procedure do you complete to get into single user mode on your system to perform the restore? 

A. Boot from the DCA and select Hard Disk as your boot device. 

B. Boot from the hard disk into single user mode. 

C. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the Current Boot Paremeters menu, type b -s. 

D. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the ok prompt, type boot -s. 

Answer: C 


Q22. You try to mount an NFS file system, /datadir, on host fusion from the remote NFS server gravity using the NFSv4 protocol. The following message appears: 

# mount -F nfs gravity:/datadir /datadir 

nfs mount: gravity:/datadir: No such file or directory 

What can cause the error? 

A. The directory is spelled incorrectly in /etc/vfstab. 

B. The directory /datadir does NOT exist on the NFS client fusion. 

C. The NFS share /datadir does NOT exist on NFS server gravity. 

D. The host fusion is NOT allowed to access /datadir on NFS server gravity. 

E. The permissions on the directory /datadir on NFS server gravity are too restrictive. 

Answer: C 


Q23. You run an IT department and are responsible for purchasing hardware within a given budget. You are aware that 70 gigabytes of data housed in a series of traditional disk slices is becoming critical to the business. 

You decide to mirror the data, but have concerns about write performance. You can purchase the disk space to mirror the data. 

What configuration enhancement will achieve the best write performance? 

A. arranging for the mirror to consist of just two disks 

B. using RAID 5 to hold the data in each half of the mirror 

C. striping the data across the disks in each half of the mirror 

D. concatenating the data across the disks in each half of the mirror 

Answer: C 


Q24. This file contains information used to drive the WAN Boot process. WAN Boot uses information contained in this file to determine file paths, encryption, signing policies, and other characteristics of the operating environment. 

Which file is it? 

A. sysidcfg 

B. wanboot-cgi 

C. bootlog-cgi 

D. wanboot.conf 

Answer: D 


Q25. Given: 

# ls -l program1 

-rwsr-xr-x 1 root other 32768 May 9 16:57 program1 and 

# grep user1 /etc/passwd user1:x:100:312::/export/home/user1:/bin/ksh 

When user1 runs program1, what is the effective UID and GID of the process? 

A. UID 0, GID 100 

B. UID 0, GID 312 

C. UID 100, GID 312 

D. UID 312, GID 100 

Answer: B 


1Z0-879 sample question

Leading 1Z0-879 study guide:

Q26. Which statement correctly describes the following output? 

# metadb 

flags first blk block count 

a u 16 8192 /dev/dsk/c1t1d0s0 

A. The first volume is 8192 blocks in size. 

B. The state database replica is 4 megabytes in size. 

C. This site has followed the Sun guidelines for replicas. 

D. The slice c1t1d0s0 has 8192 disk blocks of free space. 

Answer: B 


Q27. Which three FORTH Monitor commands allow you to boot a SPARC-based system? (Choose three.) 

A. ok boot net 

B. ok reboot 

C. ok boot net:rarp 

D. ok boot -as cdrom 

E. ok boot ip=192.168.1.1 

Answer: A,C,D 


Q28. Which two statements describe paging and swapping on a Solaris 10 OS? (Choose two.) 

A. Adding additional swap will cause more paging to occur and should be avoided. 

B. Both paging and swapping allow for a system to run multiple processes whose total memory requirement exceeds physical RAM. 

C. Swapping occurs frequently on a system with sufficient physical memory for processes running. 

D. Swapping involves moving all modified data memory pages associated with a process to swap space. 

E. Paging involves moving all modified data memory pages associated with a process to swap space. 

Answer: B,D 

361. You no longer require the development zone and want to delete it from the system. Which commands are necessary to permanently remove the development zone from the system? (Choose three) 

A. zoneadm —z development halt 

B. zoneadm —z development delete 

C. zoneadm —z development uninstall 

D. zoneadm —z development detach 

E. zonecfg —z development delete 

Answer: A,C,E 


Q29. Given the following output from the zonecfg command for the production zone: 

z onepa t h: /export/product ion 

autoboot: true 

pool: 

inherit—pkg—dir: 

dir:/lib inherit—pkg—dir: 

dir:/plat f orm inherit—pkg—dir: 

dir:/sbin inherit—pkg—dir: 

dir:/usr inherit—pkg—dir: 

dir:/opt/sfw net: 

address: 192.168.228.109 

physical: el000g0 

Which three statements are true about the production zone? (Choose three) 

A. The production zone is a Whole Root zone. 

B. The zone automatically boots when the global zone is booted. 

C. The /opt/sfw directory on the production zone is read-only. 

D. The production zone has an IP address of 192.168.228.109 

E. The production zone has full read-write privileges to its /usr file system. 

F. By default, an unprivileged user on the global zone has access to the production zoneti / (root) file system from the global zone. 

Answer: B,C,D 


Q30. Due to increased demands that have been placed on your server, the swap space on this server is running low. You are going to add a swap file in the /datafile system as a temporary solution to add 500 Mbytes of additional swap space. Select the answer that describes which steps you need to perform? 

A. # mkfile 500m /data swapfile # /usr/sbin/swap -a /data/swapfile Make the following entry in the /etc/vfstab file: /data/swapfile --swap -no 

B. # mkfile 500m /data swapfile # /usr/sbin/swapon Make the following entry in the /etc/vfstab file: /data/swapfile --swap -no 

C. # /usr/sbin/swap -a 500m /data/swapfile Make the following entry in the /etc/vfstab file: /data/swapfile --swap -no -Reboot the server 

D. # swap -a 500m/data swapfile Make the following entry in the /etc/vfstab file: /data/swapfile --swap -no #/usr/sbin/swapon 

Answer: A 



see more 1Z0-879 dumps