[Precise] C9010-022 IBM actual exam 21-30 (Jul 2016)

It is more faster and easier to pass the IBM C9010-022 exam by using 100% Guarantee IBM IBM AIX Administration V1 questuins and answers. Immediate access to the Up to date C9010-022 Exam and find the same core area C9010-022 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Jul C9010-022 training

Q21. - (Topic 4) 

In addition to enabling remote command execution, which task highlighted in the graphic below must be visited to enable an administrator with hmcoperator permissions to run HMC commands from another server using ssh? 

A. "Change Network Settings" to open pott 22 

B. "Remote Operation" to indicate that this HMC can beoperated from a remote host 

C. "Remote Virtual Terminal" to enable virtual terminal connections for remotely connected HMC 

D. "Manage Task and Resource Roles" to give the hmcoperator task role permission to ssh to the HMC from a remote host 

Answer: A 


Q22. - (Topic 3) 

Why does the following ksh code segment fail to run? 

A. An alphanumeric operator is being used to compare the integer variable. 

B. The 'if statement must be terminated with an 'end1 keyword. 

C. The 'elseif keyword is not valid within ksh scripts. 

D. The segment is missing an 'else' default statement. 

Answer: C 

119. - (Topic 3) 

An LPAR has been assigned additional memory and the administrator would like to confirm the new memory size. Which TWO commands will display LPAR total memory? (Select 2) 

A. memstat 

B. Isattr -EI sys0 -a realmem 

C. getconf REAL_MEMORY 

D. Iscfg-vlmem0 

E. Ismem 

Answer: B,C 

Explanation: 

QUESTIONNO: 140 Which parameter of the mkwpar command results in the created Versioned WPAR being mobility aware? 

A. -c 

B. -m 

C. -lam 

D. -ma 

Answer: A 


Q23. - (Topic 1) 

AIX hasbeen installed on an LPAR with 32 GB of memory. What should be checked first, before increasing the paging space beyond the default 512MB? 

A. The maximum memory attribute in the LPAR profile. 

B. Quantity and size of hosted filesystems. 

C. Disk device distribution and utilization. 

D. Paging requirements of applications that will be hosted. 

Answer: D 


Q24. - (Topic 2) 

The AIX hosts node1 and node2 have Ethernet adapters, both named ent0, configured on the same network. Both are dedicated physical 1GB adapter ports in a Host Ethernet 

Adapter. Based on this information and the output shown for each node, what is the most likely cause of intermittent failures and slow communication between these adapters? 

A. The jumbo_frarnes setting is 'no' and should be set to 'yes'. 

B. The Multi-Core Scaling mode is enabled. Multi-Core Scaling is interfering with communications because the processor is too busy. 

C. The Shared Ethernet Adapter does not have enough bandwidth to accommodate the network traffic. 

D. The media speed is set differently on the adapters than the endpoints on the switch. 

Answer: D 


Q25. - (Topic 4) 

Which resource is required to make the cluster configuration data available when using Cluster Aware AIX? 

A. A cluster controller node that keeps the cluster configuration data synchronized between nodes. 

B. An NFS file system that is accessible with read/write permissions by all nodes that form the cluster. 

C. A supported disk in a highly available storage configuration that is accessible by all nodes that form the cluster 

D. A "quorum busting" disk to prevent loss of quorum from impacting availability of the cluster configuration data. 

Answer: C 


C9010-022 question

Leading C9010-022 exam topics:

Q26. - (Topic 4) 

An administrator is attempting to recover the sendmail.cf file from the weekly mksysb backup. The following outputconfirms that the file does exist within the mksysb backup: 

Why would the following smitty panel fail to find and restore the required file? 

A. The target directory must match the source directory 

B. /etc/mail/sendmail.cf is a symbolic link to /etc/sendmail.cf 

C. Extended attributes should not be restored for a symbolic link 

D. The file to restore must be correctly delimited relative to the backup 

Answer: D 


Q27. - (Topic 2) 

What file needs to be modified to disableboth telnet and local logins for the root UserlD? 

A. /etc/security/limits 

B. /etc/security/passwd 

C. /etc/environment 

D. /etc/security/user 

Answer: D 


Q28. - (Topic 3) 

From which location can an administrator update system firmware? 

A. The Systems Management menu on the ASMI 

B. The IBM Support directory in the service partition 

C. The Updates menu onthe HMC 

D. The NIM server update menu 

Answer: C 


Q29. - (Topic 3) 

An administrator has noticed that root receives email every day, stating that the Electronic Service Agent (ESA) has not been configureD. The company does not use ESA and the administrator would like the daily emails to stop. How can this be achieved? 

A. Use SMIT to configure the Electronic Service Agent. 

B. Remove the entry generating the email from root's crontab. 

C. Have an IBM SSR add the ESA keys to the HMC. 

D. Order an MES for the system, specifying the feature code to refuse ESA. 

Answer: A 


Q30. - (Topic 4) 

A company has combined multiple Web servers into one AIX LPAR with a single physical network connection. How can AIX be configured with multiple IP addresses on the same physical connection? 

A. Add the additional IP addresses as aliases in DNS. 

B. Add the IP addresses to the primary hostname line in /etc/hosts. 

C. Add the additional IP addresses as aliases to the network connection. 

D. Assign the IP addresses to virtual Ethernet adapters and map them to the physical network connection. 

Answer: C 



see more C9010-022 dumps