The Secret of CISA test engine

Although each product with Pass4sure varies in complexity and depth, all certification exams tend to be created specifically for customers and cover core aspects measuring technical knowledge. Isaca CISA exam check candidates the technical knowledge and practical capabilities in work office. Just before you get a well-paid job throughout IT field, candidates must pass the actual technical exam and accept the actual Isaca Isaca certification.

2016 Oct CISA practice exam

Q251. - (Topic 1) 

Who is ultimately accountable for the development of an IS security policy? 

A. The board of directors 

B. Middle management 

C. Security administrators 

D. Network administrators 

Answer: A 

Explanation: The board of directors is ultimately accountable for the development of an IS security policy. 


Q252. - (Topic 1) 

Which of the following is MOST likely to result from a business process reengineering (BPR) project? 

A. An increased number of people using technology 

B. Significant cost savings, through a reduction in the complexity of information technology 

C. A weaker organizational structures and less accountability 

D. Increased information protection (IP) risk will increase 

Answer: A 

Explanation: 

A BPR project more often leads to an increased number of people using technology, and this would be a cause for concern. Incorrect answers: 

B. As BPR is often technology oriented, and this technology is usually more complex and volatile than in the past, cost savings do not often materialize in this areA. 

D. There is no reason for IP to conflict with a BPR project, unless the project is not run properly. 


Q253. - (Topic 4) 

Which testing approach is MOST appropriate to ensure that internal application interface errors are identified as soon as possible? 

A. Bottom up 

B. Sociability testing 

C. Top-down 

D. System test 

Answer: C 

Explanation: 

The top-down approach to testing ensures that interface errors are detected early and that testing of major functions is conducted early. A bottom-up approach to testing begins with atomic units, such as programs and modules, and works upward until acomplete system test has taken place. Sociability testing and system tests take place at a later stage in the development process. 


Q254. - (Topic 3) 

Which of the following should be included in an organization's IS security policy? 

A. A list of key IT resources to be secured 

B. The basis for access authorization 

C. Identity of sensitive security features 

D. Relevant software security features 

Answer: B 

Explanation: 

The security policy provides the broad framework of security, as laid down and approved by senior management. It includes a definition of those authorized to grant access and the basis for granting the access. Choices A, B and C are more detailed than that which should be included in a policy. 


Q255. - (Topic 1) 

Structured programming is BEST described as a technique that: 

A. provides knowledge of program functions to other programmers via peer reviews. 

B. reduces the maintenance time of programs by the use of small-scale program modules. 

C. makes the readable coding reflect as closely as possible the dynamic execution of the program. 

D. controls the coding and testing of the high-level functions of the program in the development process. 

Answer: B 

Explanation: 

A characteristic of structured programming is smaller, workable units. Structured programming has evolved because smaller, workable units are easier to maintain. Structured programming is a style of programming which restricts the kinds of control structures. This limitation is not crippling. Any program can be written with allowed control structures. Structured programming is sometimes referred to as go-to-less programming, since a go-to statement is not allowed. This is perhaps the most well known restriction of the style, since go-to statements were common at the time structured programming was becoming more popular. Statement labels also become unnecessary, except in languages where subroutines are identified by labels. 


CISA rapidshare

Latest CISA question:

Q256. - (Topic 2) 

While conducting an audit, an IS auditor detects the presence of a virus. What should be the IS auditor's next step? 

A. Observe the response mechanism. 

B. Clear the virus from the network. 

C. Inform appropriate personnel immediately. 

D. Ensure deletion of the virus. 

Answer: C 

Explanation: 

The first thing an IS auditor should do after detecting the virus is to alert the organization to its presence, then wait for their response. Choice A should be taken after choice C. This will enable an IS auditor to examine the actual workability and effectiveness of the response system. An IS auditor should not make changes to the system being audited, and ensuring the deletion of the virus is a management responsibility. 


Q257. - (Topic 1) 

The initial step in establishing an information security program is the: 

A. development and implementation of an information security standards manual. 

B. performance of a comprehensive security control review by the IS auditor. 

C. adoption of a corporate information security policy statement. 

D. purchase of security access control software. 

Answer: C 

Explanation: 

A policy statement reflects the intent and support provided by executive management for proper security and establishes a starting point for developing the security program. 


Q258. - (Topic 1) 

What process is used to validate a subject's identity? 

A. Identification 

B. Nonrepudiation 

C. Authorization 

D. Authentication 

Answer: D 

Explanation: Authentication is used to validate a subject's identity. 


Q259. - (Topic 1) 

To affix a digital signature to a message, the sender must first create a message digest by applying a cryptographic hashing algorithm against: 

A. the entire message and thereafter enciphering the message digest using the sender's private key. 

B. any arbitrary part of the message and thereafter enciphering the message digest using the sender's private key. 

C. the entire message and thereafter enciphering the message using the sender's private key. 

D. the entire message and thereafter enciphering the message along with the message digest using the sender's private key. 

Answer: A 

Explanation: 

A digital signature is a cryptographic method that ensures data integrity, authentication of the message, and non-repudiation. To ensure these, the sender first creates a message digest by applying a cryptographic hashing algorithm against the entire message and thereafter enciphers the message digest using the sender's private key. A message digest is created by applying a cryptographic hashing algorithm against the entire message not on any arbitrary part of the message. After creating the message digest, only the message digest is enciphered using the sender's private key, not the message. 


Q260. - (Topic 1) 

Which of the following network configuration options contains a direct link between any two host machines? 

A. Bus 

B. Ring 

C. Star 

D. Completely connected (mesh) 

Answer: D 

Explanation: 

A completely connected mesh configuration creates a direct link between any two host machines. 



see more CISA dumps