How to pass CompTIA 220-802 Real Exam in 24 Hours [answers 89-132]

Exam Code: 220-802 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam (220-802)
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-802 Exam.

2016 Mar 220-802 Study Guide Questions:

Q89. - (Topic 5) 

Joe, a technician, is sent out to investigate a PC which refuses to turn on for a customer after a recent thunderstorm. Upon arrival, Joe notices a heavy scent of what seems to have been an electrical burn. 

Which of the following PC components would be MOST likely at fault for the failure? 

A. ODD 

B. CPU 

C. HDD 

D. PSU 

Answer: D 


Q90. - (Topic 2) 

Which of the following can enable a technician to remove a virus that prevents users from updating their antivirus software? 

A. Recovery console 

B. REGEDIT 

C. Safe mode 

D. MSCONFIG 

Answer: C 

Explanation: http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/f/windows-safe-mode.htm 


Q91. - (Topic 5) 

A user reports they have no display on their laptop. Which of the following would be checked FIRST in order to narrow down the issue? 

A. Swap displays with an extra laptop. 

B. Plug an external monitor into the laptop, press the appropriate function keys, and look for an output display. 

C. If the power indicator lights are lit assume the motherboard is good and order a replacement display. 

D. Remove the display bezel and ensure the display connector is in place. 

Answer: B 


Q92. - (Topic 1) 

Which of the following commands, in Windows 7, could a technician use to schedule a disk integrity scan upon next boot? 

A. CHKDSK 

B. ROBOCOPY 

C. SCANDISK 

D. FDISK 

Answer: A 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ee872427.aspx 


Q93. - (Topic 1) 

An audio visual company has decided that they want to migrate from Windows XP Professional SP2. The company has a domain network. A technician is tasked with selecting an operating system. Which of the following should the technician select? 

A. Windows 7 Home Premium 

B. Windows Vista Home Premium 

C. Windows 7 Professional 

D. Windows XP Media Center 

Answer: C 

Explanation: http://reviews.cnet.com/8301-31012_7-10379487-10355804.html 


Q94. - (Topic 5) 

Which of the following is required in order to connect a mobile device to a GPS? 

A. Data link cable 

B. Infrared 

C. Bluetooth 

D. Wireless access point 

Answer: C 


Q95. - (Topic 5) 

A technician needs to sanitize a hard drive for reuse. Which of the following would be the EASIEST for the technician to perform? 

A. Overwrite 

B. Low level format 

C. Destroy hard drive 

D. Degaussing 

Answer: A 


Q96. - (Topic 5) 

In order to establish a VPN to a company firewall, Joe, a technician needed to have an RSA token and provide a user name and password to connect to the main office. This is an example of: 

A. Privacy filters. 

B. Extensive security. 

C. Two-factor authentication. 

D. Basic authentication. 

Answer: C 


Q97. - (Topic 2) 

Turnstiles and other mantraps will prevent which of the following security threats? 

A. Shoulder surfing 

B. Tailgating 

C. Rootkits 

D. Viruses 

Answer: B 

Explanation: http://www.infosecpro.com/a_security_engineering/se13.htm 


Q98. - (Topic 5) 

A technician needs to view some hidden files on the client’s computer. Which of the following utilities would the technician use to unhide these files? 

A. Action Center 

B. Utility Manger 

C. Offline Files 

D. Folder Options 

Answer: D 


Q99. - (Topic 4) 

A user states their Windows XP desktop PC fails to boot to the Windows logo. Which of the following tools could a technician use to help diagnose if there is a pre-boot failure? 

A. Multimeter 

B. POST card 

C. Power supply tester 

D. BIOS flash 

Answer: B 

Explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/POST_card 


Q100. - (Topic 4) 

A technician is installing and configuring a SOHO wireless network for a client. The client only wants five authorized computers to connect to the network with a defined IP range. Which of the following should the technician configure on the router? (Select TWO). 

A. DMZ 

B. DHCP 

C. ARP 

D. SSID 

E. MAC filtering 

Answer: B,E 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff521761.aspx 


Q101. - (Topic 5) 

Joe, a user, is experiencing some operating system errors that are disrupting his ability to boot the workstation. Which of the following would allow him to keep his data, but possibly resolve operating system errors? 

A. Clean installation 

B. Repair installation 

C. Image deployment 

D. Quick formatting 

Answer: B 


Q102. - (Topic 1) 

Which of the following is the MAXIMUM number of primary partitions that can be created on a hard drive with FAT32? 

A. 2 

B. 4 

C. 6 

D. 8 

Answer: B 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/314463 


220-802 practice test

Replace 220-802 torrent:

Q103. - (Topic 5) 

After installing an updated video card driver in a Windows XP machine, a technician sees a bluescreen of death (BSOD). Which of the following would BEST help the technician repair the computer? 

A. Update antivirus definitions 

B. Run System Restore 

C. Last Known Good Configuration 

D. Factory pre-installation CD 

Answer: C 


Q104. - (Topic 5) 

An administrative assistant receives a phone call from the IT department asking for personal information to update their records. One of the questions asked is the password to the company’s administrative portal. Which of the following is occurring? 

A. Shoulder surfing 

B. Configuration management 

C. Helpdesk troubleshooting methodology 

D. Social engineering 

Answer: D 


Q105. - (Topic 4) 

A user reports that all print jobs sent to a certain printer that require legal sized paper are not printing. However, standard size paper jobs are printing correctly. A technician checks the paper tray and verifies that it is loaded with legal size paper. Which of the following is the MOST likely cause of the problem? 

A. The printer is not designed to print legal sized pages. 

B. The print queue is holding jobs from printing. 

C. The paper weight is too heavy for the printer. 

D. The paper size for the tray is incorrect in the printer setup. 

Answer: D 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/284867 


Q106. - (Topic 5) 

A client states that there are too many programs automatically starting when Windows boots. Which of the following tools would BEST be used to disable some programs from automatically starting when the computer is booted? 

A. Performance Monitor 

B. Fixboot 

C. MSCONFIG 

D. FIXMBR 

Answer: C 

706. - (Topic 5) 

A customer would like a technician to establish a Windows network that affords the easiest path for creating persistently mapped network drives using a login script. Which of the following is the BEST option to meet this need? 

A. HomeGroup 

B. Simple File Sharing 

C. Windows Domain 

D. Workgroup 

Answer: C 


Q107. - (Topic 5) 

Which of the following is the correct path to add new local user accounts to a Windows 7 computer? 

A. Click on the Start button> Right click on Computer> Select Manage> Expand Local Users and Groups> Right click on Users> Select New User 

B. Click on the Start button> Right click on My Computer> Select Manage> Right click on Local Users and Groups> Select Add Users from the menu 

C. Click on the Start button> Right click on Computer> Select Manage> Right click on Local Users and Computers> Select New User 

D. Click on the Start button> Right click on Network Neighborhood> Select Manage> Right click on Users> Select New User 

Answer: A 

460. - (Topic 5) 

A user is reporting that they can no longer view their laptop on the projector. Which of the following would MOST likely fix this issue? 

A. Reinstall the video drivers for the laptop video card. 

B. Reboot the laptop and projector. 

C. Reset the video cable from the laptop and projector. 

D. Hold function key and appropriate “f” key. 

Answer: D 


Q108. - (Topic 4) 

A technician is about to put a computer back into service that has not been turned on for many months. It was healthy when taken out of service and boots quickly without any problems. Which of the following actions would be a best practice to begin computer maintenance? (Select TWO). 

A. Run a full antivirus scan. 

B. Defragment the hard disk. 

C. Run antivirus updates. 

D. Run Windows updates. 

E. Configure the firewall to access the Internet. 

Answer: C,D 

Explanation: 

You have to update the system. Run antivirus updates because antivirus changes frequently as new viruses are discovered. Run Windows updates to keep the system updated and ready to use. 


Q109. - (Topic 2) 

An employee at a company lost their mobile device that contains proprietary information. 

Which of the following methods is the BEST to be implemented to prevent unauthorized 

users from obtaining this information? 

A. Lock screen pattern 

B. Cancel mobile service 

C. Remote wipe 

D. Six character password 

Answer: C 

Explanation: http://www.mobiledevicemanager.com/mobile-device-security/remote-wipe/ 


Q110. - (Topic 5) 

A user has asked for a recommendation for a strong password. Which of the following passwords is the STRONGEST? 

A. password! 

B. Pa$sw0rd 

C. pa$4w0rd 

D. thisismypsswrd1 

Answer: B 


Q111. - (Topic 4) 

A user, Ann, reports that she suspects her workstation has malware. Joe, the technician, confirms malware exists and starts the process of removing the malware. Which of the following is the FIRST step he should take in removing the malware? 

A. Disable antivirus 

B. Disable system restore 

C. Enable hard drive encryption 

D. Format the hard drive 

Answer: B 

Explanation: http://antivirus.about.com/od/windowsbasics/a/systemrestore.htm 


Q112. - (Topic 5) 

A night shift employee constantly fails to logoff at the end of their shift. The employee on the next shift regularly does not bother to log in because they are not prompted to do so. Which of the following actions would be BEST for the technician to do to correct this issue? 

A. Write up each employee every time the login and logoff policy is ignored. 

B. Have each employee report to their supervisor at the end of their shift. 

C. Set the computer to restart after each employee’s shift. 

D. Educate employees to log off within an hour of their shift. 

Answer: C 


Q113. - (Topic 2) 

Browser redirection is caused by which of the following types of viruses? 

A. Hijack 

B. Trojan C. Worm 

D. Keylogger 

Answer: A 

Explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/Browser_hijacking 


Q114. - (Topic 5) 

Joe, an employee, has just migrated from the Marketing department to the Accounting department and cannot save files to the Accounting share. He is a member of both the Marketing and Accounting security groups. A technician discovers the following permissions are in effect for the Accounting share: 

Share permissions: Everyone – Full Control 

NTFS permissions: Accounting – Full Control, Marketing – Deny All. 

Which of the following should the technician do to enable Joe to save files to the Accounting share without compromising security? 

A. Remove Joe from the Marketing group 

B. Ask Joe to resave the file, as the permissions are correct 

C. Grant the Accounting group Full Control share permissions 

D. Remove the Deny permission for the Marketing group 

Answer: A 


Q115. - (Topic 5) 

A user calls the helpdesk to report that their local printer is not printing any of the jobs that have been submitted this morning. Other users in the vicinity are not having any issues printing to the same unit via the network. The user in question connects to the printer over USB cable that connects to a laptop dock. Which of the following is MOST likely at fault here? 

A. The user’s dock has a power problem with its built-in USB port(s). 

B. The printer only supports USB 2.0 and the user has a USB 3.0 enabled dock. 

C. The printer accidentally had its onboard wired network jack disabled. 

D. Other users are overloading the printer causing it to run out of memory. 

Answer: A 


Q116. - (Topic 2) 

The practice of following an authorized person through an entrance without using a badge to defeat security is called: 

A. tailgating 

B. spamming 

C. shredding 

D. phishing 

Answer: A 

Explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/Tailgating 


220-802 free download

Refined 220-802 answers:

Q117. DRAG DROP - (Topic 1) 

Drag and drop the following Windows 7 versions in order according to their feature-sets, from MOST to LEAST. 


Answer: 



Q118. - (Topic 5) 

Which of the following is one of the key differences between iOS smartphones and Android-based smartphones? 

A. Android phones cannot adjust Bluetooth visibility timeouts 

B. iOS phones have to install apps from a PC 

C. Android has an open source application store 

D. iOS phones cannot use "Airplane Mode" 

Answer: C 


Q119. - (Topic 1) 

A user has plugged in a mobile phone to a PC and received a message that the driver was not successfully installed. Which of the following system tools should be used to troubleshoot this error? 

A. Device Manager 

B. Component Services 

C. Windows Memory Diagnostics 

D. Data Sources 

Answer: A 

Explanation: http://www.howtogeek.com/167094/how-to-use-the-windows-device-manager-for-troubleshooting/ 


Q120. - (Topic 5) 

Which of the following activities would BEST be described as social engineering? 

A. Downloading Spyware 

B. Bribery 

C. Writing down passwords 

D. Brute force 

Answer: B 


Q121. - (Topic 2) 

A client has a computer that is infected with several viruses and spyware. Which of the following should the technician perform FIRST before spyware removal? 

A. Run Windows Update 

B. Disable system restore 

C. Run the chkdsk /r command 

D. Disable network cards 

Answer: B 

Explanation: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-system-restore-in-windows-vista/ 


Q122. - (Topic 3) 

Which of the following software types would need to be installed on a mobile device to help prevent data from being viewed if the device is lost? 

A. Remote wipe 

B. Antivirus 

C. GPS locator 

D. Remote backup application 

Answer: A 

Explanation: https://espace.cern.ch/mmmservices-help/ManagingYourMailbox/QuotaArchivingAndRecovery/Pages/WipingMobilePhones.aspx 


Q123. - (Topic 5) 

A company would like to prevent commonly known social engineering risks. Which of the following would help mitigate these risks? 

A. Annual security training 

B. Install new switches 

C. Review security policies 

D. Require 180 day password expiration 

Answer: A 


Q124. - (Topic 5) 

A technician is setting up a new wireless router at a client’s home. Which of the following would the technician do FIRST when securing the network? 

A. Change the DHCP scheme 

B. Change the default administrative password 

C. Enable the VPN pass through setting 

D. Increase radio power levels 

Answer: B 


Q125. - (Topic 5) 

A technician has replaced the CMOS battery on the motherboard. Which of the following is the reason why the technician did this? 

A. BIOS password was set incorrectly 

B. System would not shut down properly 

C. Video card was under powered 

D. Clock settings are not being maintained 

Answer: D 


Q126. - (Topic 1) 

Which of the following operating systems can be upgraded directly to Windows 7 Professional by a default installation? (Select TWO). 

A. Windows 7 Home Premium 

B. Windows Vista Business 

C. Windows XP Home 

D. Windows XP Professional 64-bit 

E. Windows XP Media Center 

Answer: A,B 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd772579(v=ws.10).aspx 


Q127. - (Topic 1) 

A user is having trouble connecting to the Internet. Which of the following commands should a technician use, from the user’s workstation, to ensure that the workstation has a valid IP address? 

A. NETSTAT 

B. PING 

C. IPCONFIG 

D. TRACERT 

Answer: C 

Explanation: http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/ipconfig.mspx?mfr=true 


Q128. - (Topic 5) 

In iOS, which of the following settings would need to be configured for ActiveSync? 

A. Mail, Contacts, & Calendars 

B. Music & Videos 

C. Phone & Messages 

D. Notifications & Location Services 

Answer: A 


Q129. - (Topic 5) 

It is a company's policy to shut down all workstations at the end of the day. However, the majority of employees are leaving disks in their workstations and upon start up the next morning they are receiving a `NTLDR is missing' error. Which of the following is a possible solution? 

A. Make a daily announcement to remove all disks before departing for the day. 

B. Change the Boot order in the BIOS. 

C. Make it a part of the evening checks to ensure all disks are removed. 

D. Make a company policy that states that it is unlawful to leave disks in the machines. 

Answer: B 


Q130. - (Topic 5) 

Which of the following can a technician implement to ensure that only company owned mobile devices can connect to the wireless network? 

A. Deploy a script to auto-configure employees’ mobile devices wireless settings. 

B. Configure MAC address filtering on the access points. 

C. Implement a wireless policy and train all users. 

D. Enable WPA2-Personal with a strong password. 

Answer: B 


Q131. - (Topic 1) 

A technician would like to map a network drive. Which of the following indicates the correct path for mapping a network drive? 

A. \\share\servername 

B. \\username\servername 

C. \\password\share 

D. \\servername\share 

Answer: D 

Explanation: http://compnetworking.about.com/od/windowsxpnetworking/ht/mapnetworkdrive.htm 


Q132. DRAG DROP - (Topic 5) 

A technician has verified that Joe, a user, has a malware infection on his desktop. Drag and drop the following malware remediation techniques in the correct order Joe should follow to alleviate this issue. 


Answer: