How to pass Fortinet NSE4 Real Exam in 24 Hours [practice test 16-30]

Virtual of NSE4 sample question materials and practice for Fortinet certification for consumer, Real Success Guaranteed with Updated NSE4 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Fortinet Network Security Expert 4 Written Exam (400) exam Today!

2016 Apr NSE4 Study Guide Questions:

Q16. - (Topic 10) 

Which statements are true regarding traffic shaping that is applied in an application sensor, and associated with a firewall policy? (Choose two.) 

A. Shared traffic shaping cannot be used. 

B. Only traffic matching the application control signature is shaped. 

C. Can limit the bandwidth usage of heavy traffic applications. 

D. Per-IP traffic shaping cannot be used. 

Answer: B,C 


Q17. - (Topic 1) 

How is the FortiGate password recovery process? 

A. Interrupt boot sequence, modify the boot registry and reboot. After changing the password, reset the boot registry. 

B. Log in through the console port using the “maintainer” account within several seconds of physically power cycling the FortiGate. 

C. Hold down the CTRL + Esc (Escape) keys during reboot, then reset the admin password. 

D. Interrupt the boot sequence and restore a configuration file for which the password has 

been modified. 

Answer: B 


Q18. - (Topic 18) 

When the SSL proxy is NOT doing man-in-the-middle interception of SSL traffic, which certificate field can be used to determine the rating of a website? 

A. Organizational Unit. 

B. Common Name. 

C. Serial Number. 

D. Validity. 

Answer: B 


Q19. - (Topic 7) 

Which antivirus inspection mode must be used to scan SMTP, FTP, POP3 and SMB protocols? 

A. Proxy-based. 

B. DNS-based. 

C. Flow-based. 

D. Man-in-the-middle. 

Answer: C 


Q20. - (Topic 19) 

For data leak prevention, which statement describes the difference between the block and 

quarantine actions? 

A. A block action prevents the transaction. A quarantine action blocks all future transactions, regardless of the protocol. 

B. A block action prevents the transaction. A quarantine action archives the data. 

C. A block action has a finite duration. A quarantine action must be removed by an administrator. 

D. A block action is used for known users. A quarantine action is used for unknown users. 

Answer: A 


NSE4  sample question

Rebirth NSE4 exam answers:

Q21. - (Topic 22) 

Two FortiGate units with NP6 processors form an active-active cluster. The cluster is doing security profile (UTM) inspection over all the user traffic. What statements are true regarding the sessions that the master unit is offloading to the slave unit for inspection? (Choose two.) 

A. They are accelerated by hardware in the master unit. 

B. They are not accelerated by hardware in the master unit. 

C. They are accelerated by hardware in the slave unit. 

D. They are not accelerated by hardware in the slave unit. 

Answer: A,D 


Q22. - (Topic 7) 

A FortiGate is configured to receive push updates from the FortiGuard Distribution Network, however, updates are not being received. 

Which are two reasons for this problem? (Choose two.) 

A. The FortiGate is connected to multiple ISPs. 

B. There is a NAT device between the FortiGate and the FortiGuard Distribution Network. 

C. The FortiGate is in Transparent mode. 

D. The external facing interface of the FortiGate is configured to get the IP address from a DHCP server. 

Answer: B,D 


Q23. - (Topic 5) 

Regarding tunnel-mode SSL VPN, which three statements are correct? (Choose three.) 

A. Split tunneling is supported. 

B. It requires the installation of a VPN client. 

C. It requires the use of an Internet browser. 

D. It does not support traffic from third-party network applications. 

E. An SSL VPN IP address is dynamically assigned to the client by the FortiGate unit. 

Answer: A,B,E 


Q24. - (Topic 21) 

Which statements are correct regarding an IPv6 over IPv4 IPsec configuration? (Choose two.) 

A. The source quick mode selector must be an IPv4 address. 

B. The destination quick mode selector must be an IPv6 address. 

C. The Local Gateway IP must be an IPv4 address. 

D. The remote gateway IP must be an IPv6 address. 

Answer: B,C 


Q25. - (Topic 8) 

Which statements are true regarding the use of a PAC file to configure the web proxy settings in an Internet browser? (Choose two.) 

A. Only one proxy is supported. 

B. Can be manually imported to the browser. 

C. The browser can automatically download it from a web server. 

D. Can include a list of destination IP subnets where the browser can connect directly to without using a proxy. 

Answer: C,D 


certleader.com

Guaranteed NSE4 :

Q26. - (Topic 22) 

Which is one of the conditions that must be met for offloading the encryption and decryption of IPsec traffic to an NP6 processor? 

A. No protection profile can be applied over the IPsec traffic. 

B. Phase-2 anti-replay must be disabled. 

C. Both the phase 1 and phases 2 must use encryption algorithms supported by the NP6. 

D. IPsec traffic must not be inspected by any FortiGate session helper. 

Answer: C


Q27. - (Topic 13) 

In transparent mode, forward-domain is an CLI setting associate with ______________. 

A. a static route. 

B. a firewall policy. 

C. an interface. 

D. a virtual domain. 

Answer: C 


Q28. - (Topic 21) 

Which statements are true regarding IPv6 anycast addresses? (Choose two.) 

A. Multiple interfaces can share the same anycast address. 

B. They are allocated from the multicast address space. 

C. Different nodes cannot share the same anycast address. 

D. An anycast packet is routed to the nearest interface. 

Answer: A,D 


Q29. - (Topic 15) 

Review the IPsec phase 2 configuration shown in the exhibit; then answer the question below. 


Which statements are correct regarding this configuration? (Choose two.). 

A. The Phase 2 will re-key even if there is no traffic. 

B. There will be a DH exchange for each re-key. 

C. The sequence number of ESP packets received from the peer will not be checked. 

D. Quick mode selectors will default to those used in the firewall policy. 

Answer: A,B 


Q30. - (Topic 1) 

Which network protocols are supported for administrative access to a FortiGate unit? (Choose three.) 

A. SNMP 

B. WINS 

C. HTTP 

D. Telnet 

E. SSH 

Answer: C,D,E 



see more NSE4 dumps