Tips to Pass A00-212 Exam (51 to 60)

Proper study guides for Latest SAS Institute SAS Advanced Programming Exam for SAS 9 certified begins with SAS Institute A00-212 preparation products which designed to deliver the Realistic A00-212 questions by making you pass the A00-212 test at your first time. Try the free A00-212 demo right now.

2016 Sep A00-212 exams

Q51. The following SAS program is submitted: 

proc sort data = sales tagsort; 

by month year; 

run; 

Which of the following resource(s) is the TAGSORT option reducing? 

A. I/O usage only 

B. CPU usage only 

C. I/O and CPU usage 

D. temporary disk usage 

Answer: D 


Q52. Given the following SAS data set ONE: ONE CATEGORY AGE SALARY BONUS 

M 28 200 . M 25 100 10 F 18 100 50 F 25 200 10 The following SAS program is submitted: proc sql; create table two as select category, salary + bonus as EARNINGS from one; quit; 

Which one of the following represents the data values stored in the data set TWO? 

A. CATEGORY EARNINGS M 200 M 110 F 150 F 210 

B. CATEGORY EARNINGS 

M . M 110 F 150 F 210 

C. CATEGORY SALARY BONUS EARNINGS M 200 . 200 M 100 10 110 F 100 50 150 F 200 10 210 

D. CATEGORY SALARY BONUS EARNINGS M 200 . . M 100 10 110 M 200 . 200 M 100 10 110 F 100 50 150 F 200 10 210 

Answer: B 


Q53. The following SAS program is submitted: 

data new (bufnp=4); set old(bufno=4); run; 

Why are the BUFNO options used? 

A. To reduce the number I/O operations 

B. To reduce network traffic 

C. To reduce memory usage 

D. To reduce the amount of data read 

Answer: A 


Q54. What is an advantage of using a hash object in a SAS DATA step? 

A. The hash object persists after the DATA step has executed 

B. The hash object key values can be multiple numeric and character data values 

C. The hash object automatically sorts the data 

D. The hash object does not require unique keys 

Answer: B 


Q55. The SAS data set TEMP has the following distribution of values for variable A: 

A Frequency 

1 500,000 

2 500,000 

6 7,000,000 

8 3,000 

Which one of the following SAS programs requires the least CPU time to be processed? 

A. data new; 

set temp; 

if a = 8 then 

b = 'Small ' 

else if a in(1, 2) then 

b = 'Medium' 

else if a = 6 then 

b = 'Large' 

run; 

B. data new; 

set temp; 

if a in (1, 2) then 

b = 'Medium' 

else if a = 8 then 

b = 'Small' 

else if a = 6 then 

b = 'Large' 

run; 

C. data new; 

set temp; 

if a = 6 then 

b = 'Large ' 

else if a in (1, 2) then 

b = 'Medium' 

else if a = 8 then 

b = 'Small' 

D. data new; 

set temp; 

if a = 6 then 

b = 'Large ' 

if a in (1, 2) then 

b = 'Small' 

run; 

Answer: C 


A00-212 free practice exam

Update A00-212 simulations:

Q56. Given the following SAS data set ONE: 

ONE JOB LEVEL SALARY ACC 2 300 SEC 1 100 SEC 2 200 MGR 3 700 ACC 1 . 

ACC 3 . 

MGR 2 400 

The following SAS data set TWO is created: 

TWO 

JOB LEVEL BONUS 

ACC 2 30 

MGR 3 70 

MGR 2 40 

Which one of the following SAS programs creates data set TWO? 

A. proc sql; 

create table two as 

select job, level, salary * 0.1 as bonus 

from one 

where bonus > 20; 

quit; 

B. proc sql; 

create table two as 

select job, level, salary * 0.1 as bonus 

from one 

where salary > 20; 

quit; 

C. proc sql; 

create table two as 

select job, level, salary * 0.1 as bonus 

from one 

where calculated salary * 0.1 > 20; 

quit; 

D. proc sql;D.proc sql; 

create table two as 

select job, level, salary * 0.1 as bonus 

from one 

where calculated bonus > 20; 

quit; 

Answer: D 


Q57. Which one of the following SAS programs uses the most amount of memory resources for output buffers? 

A. data new(bufsize = 1000 bufno = 5); 

set temp; 

run; 

B. data new(bufsize = 1000 bufno = 2); 

set temp; 

run; 

C. data new(bufsize = 2000 bufno = 3); 

set temp; 

run; 

D. data new(bufsize = 4000 bufno = 1); 

set temp; 

run; 

Answer: C 


Q58. The following SAS program is submitted: 

%macro execute; 

<insert statement here> 

proc print data = sasuser.houses; 

run; 

%end; 

%mend; 

Which of the following completes the above program so that it executes on Tuesday? 

A. %if &sysday = Tuesday %then %do; 

B. %if &sysday = 'Tuesday' %then %do; 

C. %if "&sysday" = Tuesday %then %do; 

D. %if '&sysday' = 'Tuesday' %then %do; 

Answer: A 


Q59. The SAS data set ONE consists of five million observations and has 25 variables. 

Which one of the following SAS programs successfully creates three new variables 

TOTREV, TOTCOST, and PROFIT and requires the least CPU time to be processed? 

A. data two; 

set one; 

totrev = sum(price * quantity); 

totcost = sum(fixed,variable); 

profit = sum(totrev,otcost); 

if totrev > 1000; 

run; 

B. data two; 

set one; 

totrev = sum(price * quantity); 

if totrev > 1000; 

totcost = sum(fixed,variable); 

profit = sum(totrev,otcost); 

run; 

C. data two; 

set one; 

totrev = sum(price * quantity); 

where totrev > 1000; 

totcost = sum(fixed,variable); 

profit = sum(totrev,otcost); 

run; 

D. data two; 

set one; 

where totrev > 1000; 

totrev = sum(price * quantity); 

totcost = sum(fixed,variable); 

profit = sum(totrev,otcost); 

run; 

Answer: B 


Q60. Which one of the following is true regarding the KEEP statement? 

A. The KEEP statement is available in both the DATA and the PROC steps. 

B. The KEEP statement selects the variables read from the input data set(s). 

C. The KEEP statement applies to all data sets created within the same DATA step. 

D. The KEEP statement applies only to the first data set created within the same DATA step if more than one data set is created. 

Answer: C 



see more A00-212 dumps