Top 11 training tools 70-518 for IT engineers (181 to 191)

Exam Code: 70-518 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: PRO: Design & Develop Wndws Apps Using MS .NET Frmwrk 4
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-518 Exam.

2016 Mar 70-518 Study Guide Questions:

Q181. You are developing a Windows application by using Microsoft .NET Framework 4, 

Microsoft Visual Studio 2010, and Microsoft SQL Server 2008. 

The application will store data in a SQL Server database instance. 

You plan to use the Code Generation technology to develop data entities. 

You need to ensure that the following requirements are met: 

When the application runs, a database must be created if it does not already exist. 

When the database schema changes, data entities must be added dynamically. 

Which data access technology should you use? 

A. LINQ to SQL 

B. ADO.NET Data View 

C. ADO.NET Typed DataSets 

D. ADO.NET Entity Framework 

Answer: A 


Q182. You are designing the data access layer (DAL) for an application that uses Microsoft SQL Server 2008, Microsoft ADO.NET, and Microsoft Visual Studio 2010. 

Conflicts are occurring in the SQL Server database due to concurrent updates. 

You need to design a database locking strategy that meets the following requirements: 

Resolves concurrent update conflicts without loss of data 

Ensures that data conflicts can be resolved by users 

Locks only the data necessary for updates 

What should you do? 

A. Use optimistic locking. Terminate the update when a DBConcurrencyException occurs. 

B. Use pessimistic locking. Terminate the update when a DBConcurrencyException occurs. 

C. Use pessimistic locking. Retry the failing update operation in the DBConcurrencyException exception handler until it succeeds. 

D. Use optimistic locking. In the DBConcurrencyException exception handler, display the data of both original and updated records to the user. Allow the user to resolve the conflicts. 

Answer: D 


Q183. You are developing a Windows application by using Microsoft .NET Framework 4 and Microsoft Visual Studio 2010. 

The application will consume a Windows Communication Foundation (WCF) service. The WCF service will provide data to the application. You plan to use the ADO.NET Entity Framework to create a data model that will be used by the application. 

Another development team makes changes to the WCF service data contract. 

You need to ensure that changes made to the WCF service data contract do not require the application to be recompiled. 

What should you do? 

A. Create a conceptual model and a storage model based on the existing version of the WCF service. 

B. Create a storage model based on the business model. Use a class generated from the storage model for programming. 

C. Create a storage model based on the schema of the existing WCF service. Update the mapping file when the new version of the WCF service is available. 

D. Create a conceptual model based on the business model. Use a class generated from the conceptual model for programming. Update the mapping file when the new version of the WCF service is available. 

Answer: D 


70-518 practice test

Regenerate 70-518 exam guide:

Q184. You are designing a Windows Presentation Foundation (WPF) application. The application data files have the file name extension.abc. 

The WPF application installer must meet the following requirements: 

Add a shortcut to the desktop. 

Install infrequently used assemblies on demand. 

Associate the .abc file name extension with the WPF application. 

Roll back the installation in the event of a failure. 

You need to recommend a deployment method. What should you recommend? 

A. ClickOnce 

B. XCopy 

C. Background Intelligent Transfer Service (BITS) 

D. Windows Installer 

Answer: A 


Q185. You are developing a Windows application by using Microsoft .NET Framework 4. 

You plan to design a diagnostic logging strategy that will be used in a production environment. 

You need to ensure that the strategy meets the following requirements: 

. Enables or disables diagnostic messages by using an application configuration option. 

. Changes the level of detail in the diagnostic messages without recompiling the application. 

Which class should you use? 

A. Trace 

B. Debug 

C. Contract 

D. EventLog 

Answer: A 


Q186. You are developing a Windows application by using Microsoft .NET Framework 4, 

Microsoft Visual Studio 2010, and Microsoft SQL Server 2008. 

The application will store data in a SQL Server database instance. 

You plan to use the Code Generation technology to develop data entities. 

You need to ensure that the following requirements are met: 

. When the application runs, a database must be created if it does not already exist. 

. When the database schema changes, data entities must be added dynamically. Which data access technology should you use? 

A. LINQ to SQL 

B. ADO.NET Data View 

C. ADO.NET Typed DataSets 

D. ADO.NET Entity Framework 

Answer: D 


70-518 practice exam

Practical 70-518 exam answers:

Q187. You are designing an application by using Windows Presentation Foundation (WPF) and Microsoft .NET Framework 4. 

The application allows users to view product details. Product managers can modify the product details for the products that they manage. 

You plan to design the application by using the Model-View-ViewModel (M-V-VM) pattern. 

You need to ensure that the product details can be viewed by all users and modified only by product managers. 

What should you do? 

A. . Create a separate StackPanel in the window to modify data. 

. Create a separate StackPanel in the window to view data. 

B. In the ViewModel, disable all input controls if the user's role is not a Product Manager. 

C. . Create a separate window to modify data. 

. Create a separate window to view data, 

D. In the ViewModel, hide all input controls if the user's role is a Product Manager. 

Answer: B 


Q188. You are designing a Windows Presentation Foundation (WPF) application that connects to a data access layer on a server. 

You have the following requirements for all security-related exceptions: 

. Exceptions that occur in the data access layer must be handled in a single exception handler in the WPF application. . Exceptions must pass customized messages back to the WPF application. 

You need to recommend an approach for creating new exception classes in the data access layer. 

From which class should you inherit? 

A. System.ApplicationException 

B. System.AccessViolationException 

C. System.InvalidOperationException 

D. System.Security.SecurityException 

Answer: D 


Q189. You are designing an application by using Microsoft .NET Framework 4 and Microsoft Visual Studio 2010. 

The application is used mostly in a disconnected scenario. The application requires offline data from a Microsoft SQL Server 2008 database. When the application connects to the network, data will be modified and synchronized. 

You need to ensure that the application does not access the database server directly to synchronize data when online. 

Which technology should you use? 

A. WCF Data Service 

B. Remote Data Access 

C. ADO.NET Sync Services 

D. SQL Server Merge Replication 

Answer: C 


Q190. You are designing an application by using Windows Presentation Foundation (WPF) and Microsoft .NET Framework 4. You plan to create a wizard by using a Window, a Frame, and several Page objects. 

The wizard will use the NavigationService. The NavigationService will be invoked by buttons on the user interface (UI). You need to ensure that prior-page navigation can be disabled. 

What should you do? 

A. In the button Onclick event, remove the previous wizard page from the journal. 

B. In the button Onclick event, remove the previous wizard page from the Window. 

C. In the button OnMouseDown event, remove the previous wizard page from the Frame. 

D. In the button OnMouseDown event, remove the previous wizard page from the Window. 

Answer: A 


Q191. You are designing an n-tier solution that connects to a Microsoft SQL Server 2008 database. 

You plan to deploy the database to development machines and to a staging database server from within Microsoft Visual Studio 2010. You plan to set up separate build configurations for development and staging. You also plan to deploy to multiple production database servers managed by an outside vendor. 

You must not allow the outside vendor to access the visual Studio projects. 

You need to recommend an approach for configuring and deploying the production database servers. 

Which two actions should you recommend? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. Use SQL Server 2008 Management Studio to deploy the production databases. 

B. Use VSDBCMD to deploy the production databases. 

C. Use a Visual C# SQL CLR Database Project. 

D. Use a SQL Server 2008 Database Project. 

Answer: AB