Top Oracle 1Z0-068 torrent Choices

Exam Code: 1Z0-068 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-068 Exam.

2016 Sep 1Z0-068 free draindumps

Q11. Which three statements are true about the cluster file system archiving scheme? 

A. Each node can read only the archived logs written by itself. 

B. Nodes don’t use network to archive files. 

C. Each node can read the archive redo log files of the other nodes. 

D. Each node archives to a uniquely named local directory. 

E. Each node archives to a local directory with the same path on each cluster node. 

F. Each node writes to a single location on the cluster file system while archiving the redo log files. 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Each node can read the logs written by itself and any other node. Each node can read the archived redo log files of the other nodes. Each node archives to a uniquely named local directory. 

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/rac.112/e16795/rman.htm https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/rac.112/e41960/rman.htm#RACAD320 

https://www.google.com.pk/url? 

sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjfpsutmZjLAh UMcI4KHQl-

DDUQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fdocs.oracle.com%2Fcd%2FE11882_01%2Frac.1 12%2Fe41960% 2Frman.htm&usg=AFQjCNF54ysmEZx1uyl4UreB_aBSP3HoFA&sig2=03a0bvImDDXv3hS vLi18Uw 


Q12. PROD1, PROD2 and PROD3 are three instances that have multitenant container database PROD open. PROD contains multiple PDBs. 

Examine these successful commands: 

$ srvctl add service –db PROD –pdb PRDPDB1 –service SRVPDB1 $ srvctl start service –db PROD –service SRVPDB1 

Which statement is true about the srvctl start service command? 

A. It opens the PRDPDB1 PDB if not already opened. 

B. It can open the PRDPDB1 PDB only if it is policy managed. 

C. It can open the PRDPDB1 PDB automatically. 

D. It can open the PRDPDB1 PDB only if it is manually managed. 

Answer: B 


Q13. Examine this command executed on the first node of a three-node cluster: 

# <GRID_INFRASTRUCTURE_ORACLE_HOME>/OPatch/opatchauto apply 18139660 

Which two tasks does this command perform? 

A. It applies a patch to the Grid Infrastructure only on the first cluster mode. 

B. It applies a patch to the Grid Infrastructure on all cluster nodes. 

C. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs, with the same release as the Grid Infrastructure, onlyon the first cluster node. 

D. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs, with the same release as the Grid Infrastructure, on allcluster nodes. 

E. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs of any version on the first cluster node. 

F. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs of any version on all cluster nodes. 

Answer: D,F 


Q14. Which two statements are true about the UNDROP clause of the ALTER DISKGROUP statement? 

A. It cancels pending drops of disks dropped using the DROP DISKGROUP command. 

B. A disk cannot be undropped as a result of a drop diskgroup. 

C. It automatically unmounts the disks after successfully undropping them. 

D. It is not possible to cancel pending drops of disks dropped using the force option. 

Answer: A,C 

Explanation: 

The UNDROP DISKS clause of the ALTER DISKGROUP statement enables you to cancel all pending drops of disks within disk groups. Reference: https://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b31107/asmdiskgrps.htm 


Q15. Which two statements are true about ASM default templates? 

A. Default data file templates are only created by ASM when a normal redundancy disk group is created. 

B. Default template settings for redundancy depends on the disk group redundancy. 

C. Default templates for a disk group can be modified. 

D. Default template setting for striping depends on disk group redundancy. 

E. Templates may be shared across disk groups. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Default template settings depend on the disk group type. The default template for data files for a normal redundancy. 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmfiles.htm#OSTMG139 


1Z0-068 practice

Replace 1Z0-068 exam:

Q16. Which two types of network adapters are required in which quantity in order to comply with Oracle recommendations for hardware in a cluster? 

A. at least one for the public network 

B. at least one for the storage network 

C. at least one for the interconnect 

D. at least two for the public network 

E. at least two for the storage network 

F. at least two for the interconnect 

Answer: D,E 


Q17. Which three options have a RAC-specific tuning component? 

A. contention on index leaf blocks 

B. sequence definitions 

C. the size of the online redo log buffers 

D. contention for online redo log files 

E. contention for archived redo log files 

F. the load on the Cluster Interconnect 

Answer: A,C,F 


Q18. Which three statements are true concerning policy-based cluster management in Oracle 12c Clusterware? 

A. Server Pools must be managed with the crsctl utility for servers hosting an application or otheradministrator-defined high-availability resource. 

B. All servers in a new cluster installation belong to the generic server pool. 

C. The server pool contains servers that host administrator-defined high availability resources. 

D. Server pools must be managed with the srvctl utility for servers hosting a database. 

E. All servers in a new cluster installation belong to the free server pool. 

Answer: B,D,E 


Q19. Which two statements are true concerning buffer states as shown in GV$BH.STATUS in Oracle 12c RAC? 

A. An XCUR block image may exist for a specific database block in only one instance. 

B. A CR image may get served from one instance to another to satisfy a read request. 

C. An XCUR image is not downgraded to a SCUR image for shipping to another instance until commits occurfor updated rows on the block. 

D. A PI block image may exist for a specific database block in only one instance. 

Answer: A,D 


Q20. Examine this command to create a volume in the DATA disk group: 

SQL>ALTER DISKGROUP DATA ADD VOLUME vo11 SIZE 10g HIGH 

STRIPE_WIDTH 1M; 

STRIPE_COLUMNS 1; 

The DATA disk group has 50GB free space. 

Which two are prerequisites for successful execution of this command? 

A. COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 11.2 or higher for the DATA disk group. 

B. The DATA disk group must not be created with external redundancy. 

C. The DATA disk group must not contain any other volume. 

D. The DATA disk group must have at least three failure groups. 

E. The DATA disk group must have an AU size of 1MB. 

Answer: A,D 

Explanation: 

The compatibility parameters COMPATIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 

11.2 or higher for the disk group. 

A high redundancy disk group must contain at least three failure groups. 

Reference: 

https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmdiskgrps.htm#OSTMG1007 

2 https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/server.112/e16102/asmdiskgrps.htm 



see more 1Z0-068 dumps