Beginners Guide: 1z0-144 pdf free

Proper study guides for Improved Oracle Oracle Database 11g: Program with PL/SQL certified begins with Oracle 1Z0-144 preparation products which designed to deliver the Download 1Z0-144 questions by making you pass the 1Z0-144 test at your first time. Try the free 1Z0-144 demo right now.

2016 Oct 1z0-144 pdf:

Q41. Examine the following code: 


The above code generates an error on execution. 

What must you do to ensure that the code executes successfully? 

A. Use the TO_DATE function in line 2. 

B. Use the TO_DATE function in line 7. 

C. Use the TO_NUMBER function in line 6. 

D. Use both the TO_DATE function in line 2 and the TO_NUMBER function in line 6. 

Answer: A 


Q42. View the exhibit and examine the structure of the EMPLOYEES table 


The salary of EMPLOYEE_ID 195 is 2800. 

You execute the following code 


What is the outcome? 

A. It gives an error because only the innermost block is labeled. 

B. It gives an error because the same variable name cannot be used across all the nested blocks. 

C. It executes successfully and displays the resultant values in the following sequence-1000, 2800 50000, 2800. 

D. It executes successfully and displays the resultant values in the following sequence: 1000, 2800, 50000, 1000. 

Answer: C 


Q43. Examine the following block of code: 


Which two statements are correct about the code above? (Choose two.) 

A. The function goes through only the parse and executes phases. 

B. The function goes through the parse, bind, and execute phases. 

C. The function goes through the parse, bind, execute, and fetch phases. 

D. All the processing phases for the function are performed only at run time. 

E. Only the EXECUTE IMMEDIATE statement inside the function is parsed at run time. 

Answer: D,E 


Q44. Which two statements are true about PL/SQL exception propagation? (Choose two.) 

A. The exception reproduces Itself In successive enclosing blocks until a handler is found. 

B. Exception- can propagate across the remote subprograms that are called through database links. 

C. If you declare a local exception in a subblock and a global exception in the outer block, the local declaration overrides the global exception. 

D. If you declare a local exception in a subblock and a global exception in the outer block, the global declaration overrides the local exception. 

Answer: A,C 


Q45. Which two statements are true about the instead of triggers? (Choose two.) 

A. Delete operations cannot be performed using the instead of triggers. 

B. The instead or triggers must be created to add or modify data through any view. 

C. The instead of triggers can be written only for views, and the before and after timing options are not valid. 

D. The check option for views is not enforced when Insertions or updates to the view are performed by using the instead of trigger. 

Answer: B,C 


Latest 1z0-144 pdf download:

Q46. Which statements are true about database triggers? (Choose all that apply.) 

A. They can invoke only PL/SQL procedures 

B. They can include SQL and PL/SQL or calls to Java procedures. 

C. They are implicitly fired by an event that must occur within an application 

D. They are implicitly fired when a triggering event occurs, depending on which user is connected 

Answer: A,D 

Explanation: Reference: http://docs.oracle.com/cd/A57673_01/DOC/server/doc/SCN73/ch15.htm 


Q47. You want to maintain an audit of the date and time when each user of the database logs off. 

Examine the following code: 


Which two clauses should be used to fill in the blanks and complete the above code? (Choose two.) 

A. ON SCHEMA 

B. ON QRXABASE 

C. AFTER LOGOFF 

D. BEFORE LOGOFF 

Answer: A,D 


Q48. Examine the following code: 


Which two statements are true about the above function? (Choose two.) 

A. It can be used only in a parallelized query. 

B. It can be used in both a parallelized query and a parallelized DML statement. 

C. It can be used only in a parallelized data manipulation language (DML) statement. 

D. It can have a separate copy run in each of the multiple processes when called from a SQL statement that is run in parallel. 

E. It requires a PRAGMA RESTRICT_REFERENCES declaration with RNDS, WNDS, RNPS, and WNPS specified in order to use parallel optimization. 

Answer: B,E 


Q49. View the Exhibit and examine the structure of the employees table. 


Examine the following block of code: 


What is the outcome when the above code is executed? 

A. It executes successfully. 

B. It gives an error because decode cannot be used in a PL/SQL block. 

C. It gives an error because the AVG function cannot be used in a PL/SQL block 

D. It gives an error because the MONTHS_BETWEEN function cannot be used in a PL/SQL block. 

E. It gives an error because both the AVG and decode functions cannot be used in a PL/SQL block. 

Answer: A 


Q50. Which two statements are correct about the usage of parameters in functions? (Choose two.) 

A. Functions can have only in mode parameters. 

B. Functions called in SQL statements cannot have out or in out mode parameters. 

C. Functions having in, out, or in out parameters can be called only in named PL/SQL subprograms 

D. Functions having in, out, or in out parameters can be called In PL/SQL procedures and anonymous blocks. 

Answer: B,D 



see more 1Z0-144 dumps