1Z0-809 prep(1 to 10) for IT engineers: Jul 2016 Edition

Want to know Exambible 1Z0-809 Exam practice test features? Want to lear more about Oracle Java SE 8 Programmer II certification experience? Study Best Quality Oracle 1Z0-809 answers to Regenerate 1Z0-809 questions at Exambible. Gat a success with an absolute guarantee to pass Oracle 1Z0-809 (Java SE 8 Programmer II) test on your first attempt.

2016 Jul 1Z0-809 download

Q1. Given the code fragment 

Which code fragments, inserted independently, enable the code compile? 

A. t.fvar = 200; 

B. cvar = 400; 

C. fvar = 200; cvar = 400; 

D. this.fvar = 200; this.cvar = 400; 

E. t.fvar = 200; Test2.cvar = 400; 

F. this.fvar = 200; 

Test2.cvar = 400; 

Answer: B 


Q2. Given the code fragment: 

List<Integer> values = Arrays.asList (1, 2, 3); 

values.stream () 

.map(n -> n*2)//line n1 

.peek(System.out::print)//line n2 

.count(); 

What is the result? 

A. 246 

B. The code produces no output. 

C. A compilation error occurs at line n1. 

D. A compilation error occurs at line n2. 

Answer: A 


Q3. Given: 

What is the result? 

A. 2 4 6 8 

B. 2 4 6 8 9 

C. 1 3 5 7 

D. 1 3 5 7 9 

Answer: D 


Q4. Given: 

public interface Moveable<Integer> { 

public default void walk (Integer distance) {System.out.println(“Walking”);) 

public void run(Integer distance); 

Which statement is true? 

A. Moveable can be used as below: 

Moveable<Integer> animal = n - > System.out.println(“Running” + n); 

animal.run(100); 

animal.walk(20); 

B. Moveable can be used as below: 

Moveable<Integer> animal = n - > n + 10; 

animal.run(100); 

animal.walk(20); 

C. Moveable can be used as below: 

Moveable animal = (Integer n) - > System.out.println(n); 

animal.run(100); 

Moveable.walk(20); 

D. Movable cannot be used in a lambda expression. 

Answer: B 


Q5. You want to create a singleton class by using the Singleton design pattern. Which two statements enforce the singleton nature of the design? 

A. Make the class static. 

B. Make the constructor private. 

C. Override equals() and hashCode() methods of the java.lang.Object class. 

D. Use a static reference to point to the single instance. 

E. Implement the Serializable interface. 

Answer: A,B 


1Z0-809 test engine

Latest 1Z0-809 free download:

Q6. Given: 

public enum USCurrency { 

PENNY (1), 

NICKLE(5), 

DIME (10), 

QUARTER(25); 

private int value; 

public USCurrency(int value) { 

this.value = value; 

public int getValue() {return value;} 

public class Coin { 

public static void main (String[] args) { 

USCurrency usCoin =new USCurrency.DIME; 

System.out.println(usCoin.getValue()): 

Which two modifications enable the given code to compile? 

A. Nest the USCurrency enumeration declaration within the Coin class. 

B. Make the USCurrency enumeration constructor private. 

C. Remove the new keyword from the instantion of usCoin. 

D. Make the getter method of value as a static method. 

E. Add the final keyword in the declaration of value. 

Answer: A,E 


Q7. Given: 

Class A { } Class B { } Interface X { } 

Interface Y { } 

Which two definitions of class C are valid? 

A. Class C extends A implements X { } 

B. Class C implements Y extends B { } 

C. Class C extends A, B { } 

D. Class C implements X, Y extends B { } 

E. Class C extends B implements X, Y { } 

Answer: A,E 

Explanation: extends is for extending a class. 

implements is for implementing an interface. Java allows for a class to implement many interfaces. 


Q8. Given: 

class Sum extends RecursiveAction { //line n1 

static final int THRESHOLD_SIZE = 3; 

int stIndex, lstIndex; 

int [ ] data; 

public Sum (int [ ]data, int start, int end) { 

this.data = data; 

this stIndex = start; 

this. lstIndex = end; 

protected void compute ( ) { 

int sum = 0; 

if (lstIndex – stIndex <= THRESHOLD_SIZE) { 

for (int i = stIndex; i < lstIndex; i++) { 

sum += data [i]; 

System.out.println(sum); 

} else { 

new Sum (data, stIndex + THRESHOLD_SIZE, lstIndex).fork( ); 

new Sum (data, stIndex, 

Math.min (lstIndex, stIndex + THRESHOLD_SIZE) 

).compute (); 

and the code fragment: 

ForkJoinPool fjPool = new ForkJoinPool ( ); int data [ ] = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10} fjPool.invoke (new Sum (data, 0, data.length)); 

and given that the sum of all integers from 1 to 10 is 55. Which statement is true? 

A. The program prints several values that total 55. 

B. The program prints 55. 

C. A compilation error occurs at line n1. 

D. The program prints several values whose sum exceeds 55. 

Answer: C 


Q9. Given: What is the result? 

A. Marrown String out of limits JesOran 

B. Marrown String out of limits Array out of limits 

C. Marrown String out of limits 

D. Marrown NanRed JesOran 

Answer: A 


Q10. Given the code fragment: 

public class Foo { 

public static void main (String [ ] args) { 

Map<Integer, String> unsortMap = new HashMap< > ( ); 

unsortMap.put (10, “z”); 

unsortMap.put (5, “b”); 

unsortMap.put (1, “d”); 

unsortMap.put (7, “e”); 

unsortMap.put (50, “j”); 

Map<Integer, String> treeMap = new TreeMap <Integer, String> (new 

Comparator<Integer> ( ) { 

@Override public int compare (Integer o1, Integer o2) {return o2.compareTo 

(o1); } } ); 

treeMap.putAll (unsortMap); 

for (Map.Entry<Integer, String> entry : treeMap.entrySet () ) { 

System.out.print (entry.getValue () + “ “); 

What is the result? 

A. A compilation error occurs. 

B. d b e z j 

C. j z e b d 

D. z b d e j 

Answer: C 



see more 1Z0-809 dumps