1z0-808 study guides(31 to 40) for IT examinee: Jul 2016 Edition

It is more faster and easier to pass the Oracle 1z0-808 exam by using Precise Oracle Java SE 8 Programmer I questuins and answers. Immediate access to the Renewal 1z0-808 Exam and find the same core area 1z0-808 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Jul 1z0-808 test

Q31. Given: 

class Sports { 

int num_players; 

String name, ground_condition; 

Sports(int np, String sname, String sground){ 

num_players = np; 

name = sname; 

ground_condition = sground; 

class Cricket extends Sports { 

int num_umpires; 

int num_substitutes; 

Which code fragment can be inserted at line //insert code here to enable the code to compile? 

A. Cricket() { 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

num_umpires =3; 

num_substitutes=2; 

B. Cricket() { 

super.ground_condition = "Condition OK"; 

super.name="Cricket"; 

super.num_players = 11; 

num_umpires =3; 

num_substitutes=2; 

C. Cricket() { 

this(3,2); 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

Cricket(int nu, ns) { 

this.num_umpires =nu; 

this.num_substitutes=ns; 

D. Cricket() { 

this.num_umpires =3; 

this.num_substitutes=2; 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

Answer: A 

Explanation: 

Incorrect: 

not C, not D: call to super must be the first statement in constructor. 


Q32. Which of the following can fill in the blank in this code to make it compile? (Select 2 options.) 


A. On line 1, fill in throws 

B. On line 1, fill in throws new 

C. On line 2, fill in throw new 

D. On line 2, fill in throws 

E. On line 2, fill in throws new 

Answer: A,C 

Explanation: 

Option A and C are the correct answer. 

In a method declaration, the keyword throws is used. So here at line 1 we have to use 

option A. 

To actually throw an exception, the keyword throw is used and a new exception is created, 

so at line 2 we have to use throw and new keywords, which is option C. Finally it will look 

like; 

public void method() throws Exception { 

throw new Exception0; 

REFERENCE : httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/io/fileOps.html#exception 

The correct answer is: On line 1, fill in throws. On line 2, fill in throw new 


Q33. Given: 


What is result? 

A. Successful 

B. Unsuccessful 

C. Compilation fails 

D. An exception is thrown at runtime 

Answer: C 


Q34. Given: 

class Base { 

// insert code here 

public class Derived extends Base{ 

public static void main(String[] args) { 

Derived obj = new Derived(); 

obj.setNum(3); 

System.out.println("Square = " + obj.getNum() * obj.getNum()); 

Which two options, when inserted independently inside class Base, ensure that the class is being properly encapsulated and allow the program to execute and print the square of the number? 

A. private int num; public int getNum() { return num; }public void setNum(int num) { this.num = num;} 

B. public int num; protected public int getNum() { return num; }protected public void setNum(int num) { this.num = num;} 

C. private int num;public int getNum() {return num;} private void setNum(int num) { this.num = num;} 

D. protected int num; public int getNum() { return num; } public void setNum(int num) { this.num = num;} 

E. protected int num; private int getNum() { return num; } public void setNum(int num) { this.num = num;} 

Answer: A,D 

Explanation: 

Incorrect: 

Not B: illegal combination of modifiers: protected and public 

not C: setNum method cannot be private. 

not E: getNum method cannot be private. 


Q35. Given: 


What is the result? 

A. box 

B. nbo 

C. bo 

D. nb 

E. An exception is thrown at runtime 

Answer: E 


1z0-808 dumps

Update 1z0-808 test preparation:

Q36. Given the code fragment: 

System.out.println(2 + 4 * 9 - 3); //Line 21 

System.out.println((2 + 4) * 9 - 3); // Line 22 

System.out.println(2 + (4 * 9) - 3); // Line 23 

System.out.println(2 + 4 * (9 - 3)); // Line 24 

System.out.println((2 + 4 * 9) - 3); // Line 25 

Which line of codes prints the highest number? 

A. Line 21 

B. Line 22 

C. Line 23 

D. Line 24 

E. Line 25 

Answer: B 

Explanation: The following is printed: 35 51 

35 

26 

35 


Q37. Given: class Base { 

public static void main(String[] args) { 

System.out.println("Base " + args[2]); 

public class Sub extends Base{ 

public static void main(String[] args) { 

System.out.println("Overriden " + args[1]); 

And the commands: 

javac Sub.java 

java Sub 10 20 30 

What is the result? 

A. Base 30 

B. Overridden 20 

C. Overridden 20 Base 30 

D. Base 30 Overridden 20 

Answer: B 


Q38. Given: 


What is the result? 

A. 6 7 8 

B. 7 8 9 

C. 0 1 2 

D. 6 8 10 

E. Compilation fails 

Answer: A 


Q39. int [] array = {1,2,3,4,5}; 

for (int i: array) { 

if ( i < 2) { 

keyword1 ; 

System.out.println(i); 

if ( i == 3) { 

keyword2 ; 

}} 

What should keyword1 and keyword2 be respectively, in oreder to produce output 2345? 

A. continue, break 

B. break, break 

C. break, continue 

D. continue, continue 

Answer: D 


Q40. Given: 


What is the result? 

A. 97 98 99 100 null null null 

B. 91 98 99 100 101 102 103 

C. Compilation rails. 

D. A NullPointerException is thrown at runtime. 

E. An ArraylndexOutOfBoundsException is thrown at runtime. 

Answer: A 



see more 1z0-808 dumps