Top 10 interactive bootcamp 1z0-808 for IT specialist (121 to 130)

You will get the actual in depth description when you encounter difficulties during your 1z0-808 research. Testking supply you the actual 1z0-808 Java SE 8 Programmer I tips legibly inside the 1z0-808 places. All these are significantly conserving your own expenditures to take part in the actual Oracle training courses.

2016 Jul 1z0-808 exam answers

Q121. Given: 


Which constructor initializes the variable x3? 

A. Only the default constructor of class X 

B. Only the no-argument constructor of class Y 

C. Only the no-argument constructor of class Z 

D. Only the default constructor of object class 

Answer: C 


Q122. Given the code fragment: 

for (int ii = 0; ii < 3;ii++) { 

int count = 0; 

for (int jj = 3; jj > 0; jj--) { 

if (ii == jj) { 

++count; 

break; 

System.out.print(count); continue; } 

What is the result? 

A. 011 

B. 012 

C. 123 

D. 000 

Answer: A 


Q123. Given: 


The class is poorly encapsulated. You need to change the circle class to compute and return the area instead. 

Which two modifications are necessary to ensure that the class is being properly encapsulated? 

A. Remove the area field. 

B. Change the getArea( ) method as follows: 

public double getArea ( ) { return Match.PI * radius * radius; } 

C. Add the following method: 

public double getArea ( ) {area = Match.PI * radius * radius; } 

D. Change the cacess modifier of the SerRadius ( ) method to be protected. 

Answer: B,D 


Q124. Given: 


And given the code fragment: 

What is the result? 


A. 4W 100 Auto 4W 150 Manual 

B. Null 0 Auto 4W 150 Manual 

C. Compilation fails only at line n1 

D. Compilation fails only at line n2 

E. Compilation fails at both line n1 and line n2 

Answer: E 

Explanation: 

On line n1 implicit call to parameterized constructor is missing and n2 this() must be the first line. 


Q125. Which two items can legally be contained within a java class declaration? 

A. An import statement 

B. A field declaration 

C. A package declaration 

D. A method declaration 

Answer: B,D 

Reference: 

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/javaOO/methods.html 


1z0-808 free practice questions

Updated 1z0-808 practice question:

Q126. Given: 

package p1; 

public interface DoInterface { 

void method1(int n1); // line n1 

package p3; 

import p1.DoInterface; 

public class DoClass implements DoInterface { 

public DoClass(int p1) { } 

public void method1(int p1) { } // line n2 

private void method2(int p1) { } // line n3 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

DoInterface doi= new DoClass(100); // line n4 

doi.method1(100); 

doi.method2(100); 

Which change will enable the code to compile? 

A. Adding the public modifier to the declaration of method1 at line n1 

B. Removing the public modifier from the definition of method1 at line n2 

C. Changing the private modifier on the declaration of method 2 public at line n3 

D. Changing the line n4 DoClass doi = new DoClass ( ); 

Answer: C 

Explanation: Private members (both fields and methods) are only accessible inside the class they are declared or inside inner classes. private keyword is one of four access modifier provided by Java and its a most restrictive among all four e.g. public, default(package), protected and private. 

Read more: http://javarevisited.blogspot.com/2012/03/private-in-java-why-should-you-always.html#ixzz3Sh3mOc4D 


Q127. Given the code fragment: 

int b = 3; 

if ( !(b > 3)) { 

System.out.println("square "); 

}{ 

System.out.println("circle "); 

System.out.println("..."); 

What is the result? 

A. square... 

B. circle... 

C. squarecircle... 

D. Compilation fails. 

Answer: C 


Q128. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. 1:2:3:4:5: 

B. 1:2:3: 

C. Compilation fails. 

D. An ArrayoutofBoundsException is thrown at runtime. 

Answer: A 


Q129. Given the code fragment: 

String[] cartoons = {"tom","jerry","micky","tom"}; 

int counter =0; 

if ("tom".equals(cartoons[0])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[1])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[2])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[3])) { 

counter++; 

System.out.print(counter); 

What is the result? 

A. 1 

B. 2 

C. 4 

D. 0 

Answer: A 

Explanation: Counter++ will be executed only once because of the else if constructs. 


Q130. Which statement is true about Java byte code? 

A. It can run on any platform. 

B. It can run on any platform only if it was compiled for that platform. 

C. It can run on any platform that has the Java Runtime Environment. 

D. It can run on any platform that has a Java compiler. 

E. It can run on any platform only if that platform has both the Java Runtime Environment and a Java compiler. 

Answer: C 



see more 1z0-808 dumps