How to pass SUN 310-200 Real Exam in 24 Hours [download 181-190]

Want to know Examcollection 310-200 Exam practice test features? Want to lear more about SUN Sun Certified System Administrator for Solaris 10 OS.Part 1 certification experience? Study High quality SUN 310-200 answers to Up to date 310-200 questions at Examcollection. Gat a success with an absolute guarantee to pass SUN 310-200 (Sun Certified System Administrator for Solaris 10 OS.Part 1) test on your first attempt.

2016 Jul 310-200 exam price

Q181. You need to restore some files from a file system. The file system was backed up from a snapshot. Which command correctly restores these files?

A. fssnap -i

B. snaprestore -i

C. fssnap -r

D. ufsrestore -i

Answer: D


Q182. Given:

# lpstat -t laser

scheduler is not running

no system default destination

device for laser: /dev/term/a

UX:lpstat: ERROR: The LP print service isn't running or can't be reached.

TO FIX: Your request can't be completely handled without the LP print service. If this problem continues, get help from your system administrator.

Which two statements are true? (Choose two.)

A. You need to run /usr/bin/enable to enable lpsched.

B. You need to run svcadm enable printer/server to enable printing to laser.

C. The pgrep lpsched command will not return the PID of lpsched.

D. The LP print service is running.

E. The laser printer is a network printer.

Answer: BC


Q183. As system administrator, you want to create an alias for the secondary network interface on a SPARC-based workstation. However, you cannot remember the exact FORTH Monitor syntax for the command that lists all the network interfaces at the ok prompt. All you remember is that the command contains the string net.

Which FORTH Monitor command can you use to list all the commands that contain the net string?

A. list net

B. sifting net

C. show-net

D. watch-net

Answer: B


Q184. Your x86-based system is running the Solaris 10 OS. You need to boot into single-user mode to carry out system maintenance.

What should you do to get the system to boot directly into single user mode?

A. when the Current Boot Parameters menu appears, type b -s

B. when the Current Boot Parameters menu appears, type boot -s

C. when the Boot Interpreter Menu appears, type init -s

D. reboot the system from the DCA diskette

Answer: A


Q185. Given:

# logins -l test1

test1 1001 other 1

# logins -l root

root 0 root 0 Super-User

# ls -l /etc/passwd

-rw-r--r-- 1 root sys 726 Jan 25 16:56 /etc/passwd

Which two commands disable test1 from reading /etc/passwd? (Choose two.)

A. # setfacl -m u:test1:rwx,g::---,o:r--,m:r-- /etc/passwd

B. # setfacl -m u:test1:rwx,g::r--,o:r--,m:r-- /etc/passwd

C. # setfacl -m g::---,o:---,m:r-- /etc/passwd

D. # setfacl -m u:test1:rwx,g::r--,o:---,m:r-- /etc/passwd

E. # setfacl -m u:test1:rwx,g::r--,o:r--,m:--- /etc/passwd

Answer: CE


310-200 practice question

Regenerate 310-200 study guide:

Q186. A user has a large file called bigfile to print and needs to print it as soon as possible. The default printer is down for scheduled maintenance and will not be back online for another hour. You suggest that the user send bigfile to the sys-47 print server (printer speedy), which is online and not currently being used.

Which two commands can accomplish this? (Choose two.)

A. /usr/bin/lp -f bigfile

B. /usr/ucb/lpr bigfile:speedy:sys-47

C. /usr/ucb/lpr -P sys-47:speedy bigfile

D. /usr/lib/lpr -d sys-47:speedy bigfile

E. /usr/bin/lp -d sys-47:speedy bigfile

Answer: CE


Q187. The automatic nightly backup of the /export3 file system failed because of a lack of space on the tape. You need to put in a fresh tape and manually restart the backup. To do this, you need to know which disk device holds the /export3 file system.

Which two commands provide this information? (Choose two.)

A. /usr/bin/ls

B. /usr/sbin/disks

C. /usr/bin/du

D. /usr/sbin/mount

E. /usr/sbin/df

Answer: DE


Q188. Access to the crontab command for all non-privileged users needs to be removed immediately.

Which two files need to be deleted from the system to achieve this? (Choose two.)

A. /etc/cron.d/cron.allow

B. /etc/cron.d/cron.deny

C. /etc/cron.deny

D. /etc/cron.allow

Answer: AB


Q189. The IT manager, who wants to prevent anyone from accessing the CD-ROM drive and installing unauthorized software, asks you, as the system administrator, to disable the volume management service from starting upon reboot on a production server.

Which action should you take to secure your system in this way?

A. use vi, edit the /etc/inittab file and comment out the /etc/rc3.d/S81volmgt entry

B. run the rm /etc/rc3 command

C. rename the /etc/rc3.d/S81volmgt script to /etc/rc3.d/s81volmgt

D. run the svcadm disable /etc/rc3_d/S81volmgt command

Answer: C


Q190. Given:

# logins -x -l root,dev,test1

root 0 root 0 Super-User

/

/sbin/sh

NP 082587 -1 -1 -1

dev 2000 bin 2

/usr/bin

/sbin/sh

LK 012504 -1 -1 -1

test1 1001 other 1

/export/home/test1

/bin/ksh

PS 012505 -1 -1 -1

Which two statements are true? (Choose two.)

A. The root user does NOT have a password.

B. The test1 user was created earlier than dev.

C. The password for test1 has expired.

D. The test1 user does NOT have a password.

E. The dev user has a locked account.

Answer: AE



see more 310-200 dumps