10 tips on passguide 400-101

Exam Code: 400-101 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCIE Routing and Switching (v5.0)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 400-101 Exam.

2016 May 400-101 Study Guide Questions:

Q271. In which two situations is an EIGRP hello packet sent as unicast? (Choose two.) 

A. during neighbor discovery 

B. when link costs change 

C. when the neighbor command is used 

D. when an ACK is sent 

Answer: C,D 


Q272. Refer to the exhibit. 


IPv6 SLAAC clients that are connected to the router are unable to acquire IPv6 addresses. What is the reason for this issue? 

A. Router advertisements are not sent by the router. 

B. Duplicate address detection is disabled but is required on multiaccess networks. 

C. The interface is configured to support DHCPv6 clients only. 

D. The configured interface MTU is too low for IPv6 to be operational. 

Answer: A 


Q273. Refer to the exhibit. 


You are configuring the S1 switch for the switchport connecting to the client computer. Which option describes the effect of the command mls qos map cos-dscp 0 8 16 24 32 40 46 56? 

A. Voice traffic is excluded from the default priority queue. 

B. Voice packets are given a class selector of 5. 

C. Video conferencing is marked CS3. 

D. Voice packets are processed in the priority queue. 

Answer: A 

Explanation: 

The default CoS to DSCP mappings are shown below: 

Default CoS-to-DSCP Map 

CoS Value 

DSCP Value 

16 

24 

32 

40 

48 

56 

In our example, we see that COS 6 is mapped to DSCP, not the default of DSCP 48 as shown above. DSCP 46 is Expedited Forwarding (EF), which is typically used for voice traffic, and this value has not been included in this class map. 


400-101  exam price

Rebirth lpi 101-400:

Q274. Which attribute is transported over an MPLS VPN as a BGP extended community? 

A. route target 

B. route distinguisher 

C. NLRI 

D. origin 

E. local preference 

Answer: A 


Q275. The OSPF database of a router shows LSA types 1, 2, 3 and 7 only. Which type of area is this router connected to? 

A. backbone area 

B. totally stubby area 

C. stub area 

D. not-so-stubby area 

Answer: D 


Q276. What is a key advantage of Cisco GET VPN over DMVPN? 

A. Cisco GET VPN provides zero-touch deployment of IPSEC VPNs. 

B. Cisco GET VPN supports certificate authentication for tunnel establishment. 

C. Cisco GET VPN has a better anti-replay mechanism. 

D. Cisco GET VPN does not require a secondary overlay routing infrastructure. 

Answer: D 

Explanation: 

DMVPN requires overlaying a secondary routing infrastructure through the tunnels, which results in suboptimal routing while the dynamic tunnels are built. The overlay routing topology also reduces the inherent scalability of the underlying IP VPN network topology. Traditional point-to-point IPsec tunneling solutions suffer from multicast replication issues because multicast replication must be performed before tunnel encapsulation and encryption at the IPsec CE (customer edge) router closest to the multicast source. Multicast replication cannot be performed in the provider network because encapsulated multicasts appear to the core network as unicast data. Cisco’s Group Encrypted Transport VPN (GET VPN) introduces the concept of a trusted group to eliminate point-to-point tunnels and their associated overlay routing. All group members (GMs) share a common security association (SA), also known as a group SA. This enables GMs to decrypt traffic that was encrypted by any other GM. (Note that IPsec CE acts as a GM.) In GET VPN networks, there is no need to negotiate point-to- point IPsec tunnels between the members of a group, because GET VPN is “tunnel-less.” 

Reference: Group Encrypted Transport VPN (Get VPN) Design and Implementation Guide PDF 


400-101  exam price

Download lead2pass 400-101:

Q277. Refer to the exhibit. 


Which statement about the route target for 192.168.1.0/24 is true? 

A. Its route target is 64512:100010051. 

B. Its route targets are 64512:100010051, 64512:2002250, and 64512:3002300. 

C. Its route target is 64512:3002300. 

D. Its route targets are 64512:100010051 and 64512:3002300. 

E. Its route targets are 64512:2002250 and 64512:3002300. 

Answer: C 

Explanation: 

Here we are using route maps to change the route target for the 192.168.1.0/24 network from the default route target of 64512:100010051 to 64512:3002300. 


Q278. What are three required commands when you enable source-specific multicast for addresses in the range 233.0.0.0/8? (Choose three.) 

A. ip multicast-routing 

B. ip igmp version 3 

C. ip pim ssm-range 233.0.0.0/8 

D. ip igmp version 2 

E. ip pim ssm-range default 

F. set routing-options multicast ssm-groups 233.0.0.0/8 

Answer: A,B,C 


Q279. On an MPLS L3VPN, which two tasks are performed by the PE router? (Choose two.) 

A. It exchanges VPNv4 routes with other PE routers. 

B. It typically exchanges iBGP routing updates with the CE device. 

C. It distributes labels and forwards labeled packets. 

D. It exchanges VPNv4 routes with CE devices. 

E. It forwards labeled packets between CE devices. 

Answer: A,C 

Explanation: 

MPLS VPN functionality is enabled at the edge of an MPLS network. The PE router performs these tasks: . 

Exchanges routing updates with the CE router . 

Translates the CE routing information into VPN version 4 (VPNv4) routes . 

Exchanges VPNv4 routes with other PE routers through the Multiprotocol Border Gateway Protocol (MP-BGP) 

A PE router binds a label to each customer prefix learned from a CE router and includes the label in the network reachability information for the prefix that it advertises to other PE routers. When a PE router forwards a packet received from a CE router across the provider network, it labels the packet with the label learned from the destination PE router. When the destination PE router receives the labeled packet, it pops the label and uses it to direct the packet to the correct CE router. Label forwarding across the provider backbone is based on either dynamic label switching or traffic engineered paths. A customer data packet carries two levels of labels when traversing the backbone 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/routers/asr9000/software/asr9k_r4-2/lxvpn/configuration/guide/vcasr9kv342/vcasr9k42v3.html 


Q280. You are installing a new device to replace a device that failed. The configuration of the failed device is stored on a networked server, and the new device has an RXBOOT image installed. Under which condition does the streamlined Setup mode fail? 

A. The last four bits of the configuration register are not equal to the decimal value 0 or 1. 

B. The startup configuration file was deleted. 

C. Bit 6 is set in the configuration register. 

D. The startup configuration is corrupt. 

Answer: A 

Explanation: 

The lowest four bits of the configuration register (bits 3, 2, 1, and 0) form the boot field. The boot field determines if the router boots manually, from ROM, or from Flash or the network. To change the boot field value and leave all other bits set to their default values, follow these guidelines: 

. If you set the configuration register boot field value to 0x0, you must boot the operating system manually with the boot command. 

. If you set the configuration register boot field value to 0x1, the router boots using the default ROM software. 

. If you set the configuration register boot field to any value from 0x2 to 0xF, the router uses the boot field value to form a default boot filename for booting from a network server. For more information about the configuration register bit settings and default filenames, refer to the appropriate router hardware installation guide. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/configfun/command/reference/ffun_r/frf010. html 



see more 400-101 dumps