hit-001 testking (171 to 180)

Exam Code: HIT-001 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA Healthcare IT Technician Exam
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass HIT-001 Exam.

2016 May HIT-001 Study Guide Questions:

Q171. Implementing an electronic health information system for hospital drug prescribing can reduce medication errors by upwards of 55%. If you are installing a drug prescribing system where doctor prescriptions are forwarded to the pharmacy via computer, what is this system better known as? 

A. Leapfrog 

B. Encoder 

C. ePharmacy 

D. Computerized Physician Order Entry 

Answer: D 

Explanation: Computerized prescribing systems are referred to as Computerized Physician Order Entry or CPOE. Often they can also include orders to the pharmacy, radiology and the laboratory and with proper training and reduce medication errors by up to 55% in some studies. Answer: C is incorrect. ePharmacy is the name of a company in Australia and is not a product in the United States and is not a CPOE product. Answer: B is incorrect. Encoder is a health information system used to generate diagnosis and billing codes using the ICD9, ICD10, CPT and MSDRG systems. It does not involved drug prescribing. Answer: A is incorrect. The Leapfrog Group is the name of an organization which works to prevent errors in medical care like medication mistakes and works to improve the quality of health care. Although they have done studies on the effectiveness of CPOE system, they do not market a particular system. 


Q172. Which of the following parts of the Code of Federal Regulations refers to the FDA guidelines on electronic records and electronic signatures? 

A. Title 21 CFR Part 11 

B. Title 21 CFR Part 21 

C. Title 21 CFR Part 7 

Answer: A 

Explanation: Part 11 as it is commonly called, defines the criteria under which electronic records and electronic signatures are considered to be trustworthy, reliable and equivalent to paper records. Part 11 requires, drug makers, medical device manufactures , biotech companies, biologics developers, and other FDA-regulated industries, with some specific exceptions, to implement controls, including audits, system validations, audit trails, electronic signatures, and documentation for software and systems involved in processing electronic data. Answer: C is incorrect. Title 21 CFR Part 7 is incorrect as this part refers to enforcement policies regarding recalls of food, drugs or cosmetics. Answer: B is incorrect. Title 21 CFR Part 20 is incorrect as this part refers to information that may or not be shared with the general public. Answer: is incorrect. Title 21 CFR Part 21 is incorrect as this part refers to records about individuals that are maintained, collected, used, or disclosed by the Food and Drug Administration and contained in Privacy Act Record Systems. 


Q173. Which of the following actions can a user perform that has Write permission on a file? 

A. Access the file's content 

B. Moving the file to another folder 

C. Delete the file 

D. View the file 

Answer: AD 

Explanation: The Write permission on a file permits a user for viewing or accessing the file's contents. 


HIT-001  free exam questions

Renew ucertify comptia hit-001:

Q174. As a member of the healthcare IT team, you are asked to send a patient's MRI exam from the MRI department to a PACS system for permanent archival. Which of the following would you depend on for transmission of these images? 

A. HIPPA 

B. DICOM 

C. EMTALA 

D. Health Level 7 

Answer: B 

Explanation: DICOM, short for Digital Imaging and Communications in Medicine, refers to the standard of handling, storing, printing and transmitting information in medical imaging. Answer: D is incorrect. Health Level 7 is incorrect as this is a is an international community of healthcare subject matter experts and information scientists collaborating to create standards for the exchange, management and integration of electronic healthcare information. HL7 promotes the use of such informatics standards within and among healthcare organizations to increase the effectiveness and efficiency of healthcare information delivery for the benefit of all. 


Q175. The Joint Commission for the Accreditation of Healthcare Organizations requires a review of all delinquent medical records at least once per which of the following time frames? 

A. 60 days 

B. 120 days 

C. 30 days 

D. 90 days 

Answer: D 

Explanation: The Joint Commission for the Accreditation of Health Organizations requires any health care facility to institute a review of all delinquent medical records to be performed at least once per 90 days. Answer: C is incorrect. The Joint Commission for the Accreditation of Health Organizations requires any health care facility to institute a review of all delinquent medical records to be performed at least once per 90 days. Answer: A is incorrect. The Joint Commission for the Accreditation of Health Organizations requires any health care facility to institute a review of all delinquent medical records to be performed at least once per 90 days. Answer: B is incorrect. The Joint Commission for the Accreditation of Health Organizations requires any health care facility to institute a review of all delinquent medical records to be performed at least once per 90 days. 


Q176. You are asked to install an information system in the Nuclear Medicine department in order to record the use of radioisotopes. Which type of information system would you install for this purpose? 

A. Enterprise System 

B. Intradepartmental System 

C. External System 

D. Departmental System 

Answer: D 

Explanation: A departmental information system is a system that is that is limited and serves the purposes of one department or domain. Examples are dose management systems that are used by pharmacies. Answer: A is incorrect. Enterprise system is incorrect as this type of system is designed for use for all departments that encompass a large health system including hospitals, clinics and nursing homes. Answer: C is incorrect. External system is incorrect as this type of system is shared by many health organizations to report information required by regulatory agencies or as an information exchange for regional health information networks. Answer: B is incorrect. Intradepartmental system is incorrect as this type of system is primarily used by one department but shares functions and information with other departments. 


HIT-001  free exam questions

Exact hit-001 exam questions:

Q177. Which of the following portable computer systems is used by smart phones for offering advanced OS capabilities? Each correct answer represents a complete solution. 

A. SBC 

B. SFF 

C. Tablet PC 

D. PDA 

E. laptop 

Answer: D 

Explanation: PDA stands for personal digital assistant and it is also known as a palmtop computer or handheld computer. It is a mobile device, which functions as a personal information manager and connects to the Internet. Smartphone uses PDA for offering advanced OS capabilities. The PDA has an electronic visual display enabling it to include a Web browser, but some newer models also have audio capabilities, enabling them to be used as mobile phones or portable media players. Many PDAs can access the Internet, intranets or extranets via Wi-Fi, or Wireless Wide Area Networks. The typical features of a PDA are as follows: 1.Touch screen 2.Memory cards 3.Wired connectivity 4.Wireless connectivity 5.Synchronization Answer: C is incorrect. A Tablet PC refers to a fully functional laptop PC, equipped with a stylus. Tablet PCs are personal computers where the owner is free to install any compatible application or operating system. Answer: E is incorrect. A laptop is a type of portable computer. It is designed for mobile use and small and light enough to sit on a person's lap while in use. It integrates most of the typical components of a desktop computer, including a display, a keyboard, a pointing device (touchpad or trackpad, pointing stick), speakers, and often including a battery, into a single small and light unit. Answer: A is incorrect. Single-board computers (SBCs) are complete computers built on a single circuit board. The design is centered on a single or dual microprocessor with RAM, IO and all other features needed to be a functional computer on one board. Answer: B is incorrect. Small form factor computers are those computers that are generally designed to support the same features as modern desktop computers, but in a smaller space. Most accept standard x86 microprocessors, standard DIMM memory modules, standard 3.5 inch hard disks, and standard 5.25 inch optical drives. SFF computers can be far smaller than typical desktop computers. They are often used in space-limited areas where normal computers cannot be placed. 


Q178. One key clinical process in the functioning of a private practice or a hospital is for patient encounters, progress notes and other physician reports to be recorded. Most often, physicians use audio recorders that generate either tapes or audio files to speak an account of the visit and their findings. This process is referred to as. 

A. Dictation 

B. Notation 

C. Patient Encounter 

D. Recording 

Answer: A 

Explanation: Dictation is the process of a physician speaking their notes from a patient visit into a recording device. Answer: C is incorrect. This is not the name for the process of speaking their notes into a recording device. Answer: B is incorrect. This is not the name for the process of speaking their notes into a recording device. Answer: D is incorrect. Although the speech is recorded, this is not the conventional name for the process of speaking notes into a recording device. 


Q179. You dial-in to your Internet Service Provider (ISP) but do not connect successfully. You try to dial-in from another computer and have the same problem. What is the most likely cause? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Defective parallel port 

B. Defective serial port 

C. Noise on the phone line 

D. Bad phone line 

Answer: CD 

Explanation: A bad phone line or a noisy phone line can cause the problem. A noisy phone line can create problems in establishing a connection with your ISP computer. 


Q180. Which of the following devices is used for accessing the data on Secure Digital (SD) card, MMC card, and CompactFlash (CF)? 

A. Memory card reader 

B. Smart card reader 

C. E-book reader 

D. Barcode reader 

Answer: A 

Explanation: A memory card reader is a device, typically having a USB interface, for accessing the data on a memory card such as a CompactFlash (CF), Secure Digital (SD) or MultiMediaCard (MMC). Answer: B is incorrect. Smart card readers are used to read smart cards. It is used as a communications medium between the smart carA, D host. Answer: D is incorrect. A barcode reader (or barcode scanner) is an electronic device for reading printed barcodes. Answer: C is incorrect. There is no such device as e-book reader. 



see more HIT-001 dumps