itfreetraining 70-642 [May 2016]

Exam Code: 70-642 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: TS: Windows Server 2008 Network Infrastructure, Configuring
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-642 Exam.

2016 May 70-642 Study Guide Questions:

Q81. - (Topic 3) 

You need to use link-local IPv6 addresses to perform multicasting. Which IPv6 prefix should you use? 

A. FF00::/8 

B. FD00::/8 

C. FE80::/10 

D. FEC0::/10 

Answer: A 

Explanation: 

IPv6 multicast addresses have the first eight bits fixed at 1111 1111. Therefore the address prefix for all IPv6 multicast addresses is FF00::/8. Beyond the first eight bits, multicast addresses include additional structure to identify flags, their scope, and the multicast group. http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb726995.aspx 


Q82. - (Topic 1) 

Your network contains a file server named Server1 that runs Windows Server 2008 R2. You have several UNIX-based client computers on the network. 

Users report that they cannot access shared folders on Server1 from the UNIX-based client computers. 

You need to ensure that users can access the shared folders on Server1. 

What should you install on Server1? 

A. Network Policy Server (NPS) 

B. Services for Network File System (NFS) 

C. Simple TCP/IP Services 

D. File Server Resource Manager (FSRM) 

Answer: B 

Explanation: 

Services for Network File System (NFS) provides a file-sharing solution for enterprises that have a mixed Windows and UNIX environment. Services for NFS enables users to transfer files between computers running the Windows Server. 2008 operating system and UNIX-based computers using the NFS protocol. http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753302(v=ws.10).aspx 


Q83. - (Topic 4) 

Your network contains an Active Directory domain. The domain contains several VPN servers that run Windows Server 2008 R2. 

You need to log the time and the date users establish VPN connections to the network. The log must be stored in a central location. 

What should you configure on the VPN servers? 

A. the Windows Accounting accounting provider 

B. connection request policies 

C. health policies 

D. the RADIUS Accounting accounting provider 

Answer: D 

Explanation: 

RADIUS accounting logs information about dial-in connections. This information is often used for billing purposes. 


70-642  exam guide

Rebirth ipsec 70-642:

Q84. - (Topic 4) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The network contains three subnets that are separated by firewalls. 

The domain contains a server named Servers that has Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS) installed. Servers only support encrypted LDAP connections. 

You need to configure to ensure that client computers can access the LDAP service on Servers. 

Which port or ports should you allow through Windows Firewall? 

A. TCP 1433 

B. UDP 1433 

C. TCP 53 and UDP S3 

D. TCP 67 and TCP 68 

E. UDP 67 and UDP 68 

F. TCP 546 and TCP 547 

G. UDP 546 and UDP 547 

H. TCP 636 

I. TCP 995 

J. UDP 995 

K. TCP 993 

L. UDP 993 

M. TCP 587 and UDP 587 

Answer: H 


Q85. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain. Your company provides VPN access for multiple organizations. 

You need to configure Network Policy Server (NPS) to forward authentication requests to the appropriate organization. 

What should you configure on the NPS server? 

A. the RADIUS Accounting accounting provider 

B. the Windows Accounting accounting provider 

C. remediation server groups 

D. health policies 

E. connection request policies 

F. the RADIUS Authentication authentication provider 

G. the Windows Authentication authentication provider 

H. system health validators (SHVs) 

I. Group Policy preferences 

J. IKEv2 client connections 

Answer: E 

Explanation: 

Connection request policies are sets of conditions and settings that allow network administrators to designate which Remote Authentication Dial-In User Service (RADIUS) servers perform the authentication and authorization of connection requests that the server running Network Policy Server (NPS) receives from RADIUS clients. Connection request policies can be configured to designate which RADIUS servers are used for RADIUS accounting. Ref: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753603.aspx 


Q86. - (Topic 3) 

Your network contains a server named Server1 that runs Windows Server 2008 R2 Service pack1 (SP1). 

Server1 has Microsoft SQL Server 2008 R2 and the File Services server role installed. 

You need to log the CPU utilization of the processes running on Server1 if the CPU utilization exceeds 85 percent for more than one minute. 

What should you do? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. Configure an action on the performance alert to run the systempropertiesperformance.exe command. 

B. Create a Data Collector Set that has a performance alert to run the \Processor (_Total)\%Processor Time. 

C. Enable the SQMLogger event trace session. 

D. Create a scheduled task that runs the Get-PSProvider cmdlet. 

E. Configure a trigger on the performance alert to start the System Performance Data Collector Set. 

Answer: B,E 


70-642  exam guide

Breathing 70-642 cbt nuggets download:

Q87. - (Topic 1) 

Your company has a single Active Directory forest that has an Active Directory domain named na.contoso.com. 

A server named Server1 runs the DNS Server server role. You notice stale resource records in the na.contoso.com zone. You have enabled DNS scavenging on Server1. Three weeks later, you notice that the stale resource records remain in na.contoso.com. 

You need to ensure that the stale resource records are removed from na.contoso.com. 

What should you do? 

A. Stop and restart the DNS Server service on Server1. 

B. Enable DNS scavenging on the na.contoso.com zone. 

C. Run the dnscmd Server1 /AgeAllRecords command on Server1. 

D. Run the dnscmd Server1 /StartScavenging command on Server1. 

Answer: B 


Q88. - (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory forest. The forest contains a member server named Server1 that runs Windows Server 2008 R2. 

You need to create folder quotas on Server1. 

Which server role, role service, or feature should you install? 

A. Routing and Remote Access service (RRAS) 

B. Health Registration Authority (HRA) 

C. Network Load Balancing (NLB) 

D. File Server Resource Manager (FSRM) 

E. Windows Server Update Services (WSUS) 

F. Connection Manager Administration Kit (CMAK) 

G. Wireless LAN Service 

H. Windows Internal Database 

I. Network Policy Server (NPS) 

J. Group Policy Management 

K. Windows System Resource Manager (WSRM) 

L. Simple TCP/IP Services 

M. Services for Network File System (NFS) 

Answer: D 

Explanation: 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc770989(v=ws.10).aspx 

By using File Server Resource Manager (FSRM) to create a quota for a volume or folder, 

you can limit the disk space that is allocated for it. The quota limit applies to the entire 

folder subtree. 

You can create either a hard quota or a soft quota: 

A hard quota prevents users from saving files after the space limit is reached and 

generates notifications when the volume of data reaches each configured threshold. 

A soft quota does not enforce the quota limit but generates all configured notifications. 


Q89. - (Topic 2) 

Your network contains a server named Server1 that runs Windows Server 2008 R2. Server1 hosts a custom application named App1. App1 is accessible on TCP port 5000. 

You need to encrypt App1 data on the network. 

What should you do? 

A. From the Local Security Policy console, configure the Security Options. 

B. From the Local Security Policy console, configure the Application Control Policies. 

C. From the Windows Firewall with Advanced Security console, create an inbound rule. 

D. From the Windows Firewall with Advanced Security console, create a connection security rule. 

Answer: D 

Explanation: 

Inbound rule cannot encrypt data. Therefore answer is D. 


Q90. - (Topic 4) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a DNS server named Server1. 

You are configuring DirectAccess. 

You create a static host (A) record for isatap.contoso.com. 

You discover that the DNS server fails to respond to queries for the isatap.contoso.com record. 

You need to ensure that the DNS server resolves queries for isatap.contoso.com. What should you do? 

A. Create a service location (SRV) record for isatap.contoso.com. 

B. Create a primary zone for isatap.contoso.com. 

C. Run dnscmd /config /globalqueryblocklist isatap. 

D. Run dnscmd /config /enableglobalqueryblocklist 0. 

Answer: D 

Explanation: Ref: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee649158(v=ws.10).aspx http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee649250(v=ws.10).aspx 



see more 70-642 dumps