Jun 2016 updated: hit-001 voucher

Refined of HIT-001 pdf exam materials and study guides for CompTIA certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated HIT-001 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA Healthcare IT Technician Exam exam Today!

2016 Jun HIT-001 Study Guide Questions:

Q191. Secure Shell (SSH) is a network protocol that allows data to be exchanged using a secure channel between two networked devices. Which of the following features are supported by Secure Shell? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. SSH can transfer files using the associated HTTP or FTP protocols. 

B. SSH uses public-key cryptography to authenticate the remote computer and allow the remote computer to authenticate the user, if necessary. 

C. SSH uses the client-server model. 

D. SSH is typically used to log into a remote machine and execute commands, but it also supports tunneling, forwarding TCP ports and X11 connections. 

Answer: BCD 

Explanation: Following are the basic features of Secure Shell (SSH): SSH uses public-key cryptography to authenticate the remote computer and allow the remote computer to authenticate the user, if necessary. SSH is typically used to log into a remote machine and execute commands, but it also supports tunneling, forwarding TCP ports and X11 connections; it can transfer files using the associated SFTP or SCP protocols. SSH uses the client-server model. The standard TCP port 22 has been assigned for contacting SSH servers. An SSH client program is typically used for establishing connections to an SSH daemon accepting remote connections. Both are commonly present on most modern operating systems, including Mac OS X, Linux, FreeBSD, Solaris and OpenVMS. Proprietary, freeware and open source versions of various levels of complexity and completeness exist. Answer: A is incorrect. SSH transfers files using the associated SFTP or SCP protocols. 


Q192. You are working on a database of public records at a healthcare facility. What kind of information is contained within the database? 

A. records of x-rays taken in the Radiology department 

B. records of ages and chronic health conditions of patients 

C. records of names and addresses of patients 

D. records of de-identified patient information 

Answer: D 

Explanation: Without extensive authorization procedures, most records at a healthcare facility are not public if they involve patient information. The exception is "de-identified" patient information which contains data about a patient that cannot be used to identify them. This kind of information is often used as part of research studies and public health initiatives. Answer: C is incorrect. Information which clearly identifies patients is protected health information and would not be a public record. Answer: B is incorrect. Information which could be used to make an education guess about the identity of a patient is still considered protected health information and could not be part of a public record. Answer: A is incorrect. X-rays contain specific information about a patient and could be used to potentially identify a patient and are therefore protected health information and could not be part of a public record. 


Q193. An 80 year old man is dissatisfied with several aspects of his hospital stay, which of the following pieces of legislation allows him to file a formal complaint? 

A. Patient Bill of Rights 

B. MIPPA 

C. HIPPA 

D. EMTALA 

Answer: A 

Explanation: Patient Bill of Rights requires health care providers inform all patients of their rights as patients receiving medical treatment. There are eight rights every patient has as a recipient of medical care and one of those rights is the ability to file a complaint against the health plan, physician, hospitals and other health care personnel. Answer: B is incorrect. MIPPA is as this as this legislation is designed used to adjust Medicare reimbursement to certain facilities. Answer: D is incorrect. EMTALA is as this legislation legally obligates health care facilities to provide emergent care regardless of citizenship, legal status or ability to pay Answer: C is incorrect. HIPPA is as this legislation is designed to insure the privacy and security of personal health information. 


HIT-001  pdf exam

Up to the minute download hit-001:

Q194. You need a patient's medical information for a research project. Which type of medical information can you obtain without consent from the patient? 

A. Electronic Health Information 

B. Archived Health Information 

C. De-Identified Health Information 

D. Paper Health Information 

Answer: C 

Explanation: The HIPAA act requires no restrictions on de-identified health information. De-identified health information refers to health records, x-rays, lab results or any part of the patients permanent health record in which pertinent information has been removed so the patient cannot be identified. Pertinent identifiers include patient's name, social security number, date of birth or address. De-identified health information is usually used for research and training purposes. Answer: B is incorrect. Archived Health Information is incorrect as any patient information stored on any media, compact disc, dvd, or video tape is protected by the HIPAA act. Answer: D is incorrect. Paper Health Information is incorrect as any patient information written on paper is covered by the HIPAA act. Paper health information includes the patient's chart, prescriptions and consent forms. Answer: A is incorrect. Electronic Health Information is incorrect as all patient records stored in any hospital computer is regulated by the HIPPA Act. 


Q195. Your responsibility as a healthcare information technologist is to ensure the proper functioning of voice recognition for medical transcription and proper functioning of bar coding applications for medical devices. Which of the following types of information technology are you responsible for? 

A. Clinical IT 

B. Financial IT 

C. Administrative IT 

D. Infrastructure IT 

Answer: D 

Explanation: Applications of infrastructure information technology support the infrastructure of the health care facility. These applications include voice recognition for medical records and medical transcription as well as bar coding applications for medical devices and drugs. Answer: C is incorrect. Administrative IT is incorrect as these applications are used to make staff scheduling, patient registration and payroll procedures more efficient. Answer: A is incorrect. Clinical IT is incorrect as these applications are used for prescription of drugs and ordering of laboratory tests and medical procedures Answer: B is incorrect. Financial IT is incorrect as these applications are used to improve the efficiency of billing and accounting practices. 


Q196. You are the privacy officer for a mid-size ophthalmology practice that does its own in-house billing and insurance verification. You are reviewing the Physical Safeguards in the office and notice that the computer monitors at the patient check-in counter are completely visible to patients who stand at the check-out window. What is the minimum you are required to do? 

A. Remove the monitors completely to a different office. 

B. Implement filtering screens over the monitors so that only the operators using them can read the information. 

C. Have patients sign a second Non-Disclosure agreement in their check-out forms. 

D. Do in-house reconstruction so that the check-in counter is not in sight view of the check-out counter. 

Answer: B 

Explanation: A filtering screen that only allows the practice's check-in staff to see the information can ameliorate the situation because HIPAA requires that monitors not be "in direct view of the public." Answer: A, D are incorrect. These are great options, but not the "minimum." And neither option may be practical. Answer: C is incorrect. Patients are never to have access to other patients' information even if they "agree" not to disclose it. 


HIT-001  pdf exam

Pinpoint hit-001 exam questions:

Q197. You are assigned the duty of converting the data included in a patient's electronic health record from word data to number data for the purpose of statistical analysis. Which of the following duties have you been asked to perform? 

A. Quantitative Analysis 

B. Statistical Analysis 

C. Qualitative Analysis 

D. Master Patient Index 

Answer: A 

Explanation: Quantitative analysis refers to information contained within a patient's EHR being converted from words to numbers. The numbers of interest are then quantified and statistically analyzed. Answer: C is incorrect. Qualitative Analysis is incorrect as this is used to derive an in-depth, non-numerical description of the information contained within a patient's medical record. A qualitative analysis does not contain any statistical analyses. Answer: D is incorrect. Master Patient Index (MPI) is incorrect as this is a database that contains a unique index for every patient registered at a healthcare organization. Answer: B is incorrect. Statistical analysis is incorrect as this is the method used to analyze the data obtained from a quantitative analysis of a patient's EHR. 


Q198. Wired Equivalent Privacy (WEP) is a deprecated algorithm to secure IEEE 802.11 wireless networks. What are the goals of WEP? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Data Integrity 

B. Accessibility 

C. Adaptability 

D. Confidentiality 

E. Access Control 

Answer: ACDE 

Explanation: The main goals of Wired Equivalent Privacy (WEP) are as follows:Confidentiality. It prevents link layer eavesdropping.Access Control. It allows the entrance of only authorized persons to a building, room, etc. Data Integrity. It protects data from unauthorized third party.Adaptability. It is used on existing hardware. Answer: B is incorrect. It is an invalid goal. 


Q199. Which of the following methods backs up all changes made since the last full or normal backup? 

A. Incremental backup 

B. Full backup 

C. Differential backup 

D. Half backup 

Answer: C 

Explanation: Differential backup backs up files that are created or changed since the last full backup. It requires minimum space to backup data. Differential backup requires only the last full backup tape and the last differential backup tape to restore data. It is faster as compared to full backup. Differential backup contains all files that were changed since the last Full backup. The advantage of a differential backup over an incremental backup is that it shortens the restore time. Answer: B is incorrect. Full backup backs up the entire database including the transaction log. Taking a full backup daily is impractical, as it is time consuming. Instead, a well-defined backup strategy should be implemented as a weekly full backup and a daily differential backup. Answer: A is incorrect. Incremental backup backs up files that are created or changed since the last full or incremental backup. Incremental backup provides a faster method of backing up data than most other backup methods. Restoring data from an incremental backup requires the last full backup and all subsequent incremental backups. Incremental backups must be restored in the same order as they were created. If any incremental backup in the incremental backup set is damaged or becomes corrupt, the data backed up after corruption cannot be restored. Answer: D is incorrect. There is no such backup method as half backup. 


Q200. Your primary care physician requires you to see a pulmonologist. Pulmonology is defined as? 

A. Study of the lungs 

B. Disease of the lungs 

C. Inflammation of the lungs 

D. Surgical Incision of the lungs 

Answer: A 

Explanation: In medical terminology, any word that ends with the suffix -ology refers to the study of a particular process. Examples, Cardiology is the study of the heart, Oncology is the study of tumors, and Pulmonology is the study of the lungs. Answer: C is incorrect. inflammation is incorrect as any medical term referring to inflammation ends with the suffix -itis. Answer: B is incorrect. Disease is incorrect as any condition that refers to a disease process is accompanied by the suffix -osis, example diverticulosis is as disease of the diverticulum. Answer: D is incorrect. Opening is incorrect as any medical condition that refers to opening ends with the suffix -otomy, example thoracotomy means an opening was made in the thorax. 



see more HIT-001 dumps