10 tips on comptia hit-001 voucher

It is more faster and easier to pass the CompTIA HIT-001 exam by using Accurate CompTIA CompTIA Healthcare IT Technician Exam questuins and answers. Immediate access to the Avant-garde HIT-001 Exam and find the same core area HIT-001 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Jun hit-001 certification:

Q241. You are riding in an elevator with several physicians discussing the care of a patient. The patient's name is used in the conversation, which piece of legislation has been violated? 

A. MIPPA 

B. Patient Bill of Rights 

C. EMTALA 

D. HIPPA 

Answer: D 

Explanation: HIPPA is the legislation designed to insure the privacy and security of personal health information. 


Q242. Which of the following cables support transmission speed of 1000Mbps?Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Cat 5e 

B. Cat 5 

C. Cat 3 

D. Cat 6 

Answer: AD 

Explanation: Cat 5e and Cat 6 cables support transmission speed of 1000Mbps. 


Q243. You have to undergo a surgical procedure in which will required a five day hospital stay. To which of the following types of healthcare facilities will you be admitted? 

A. Ambulatory Care Facility 

B. Nonacute Care Facililty 

C. Subacute Care Facility 

D. Acute Care Facility 

Answer: D 

Explanation: An acute care facility is to a facility that offers a wide range of medical, surgical, pediatric and obstetric services that require a hospital stay of less than 30 days. Answer: A is incorrect. Ambulatory care facility is incorrect as this facility offers a variety of outpatient services which is directly overseen by a hospital, but patients to do not require a stay in the hospital. 


Q244. Which of the following are default ports for the FTP service? Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. 20 

B. 443 

C. 21 

D. 80 

Answer: AC 

Explanation: By default, the FTP service uses TCP port 21 for session control and TCP port 20 for data transfer. Answer: B is incorrect. Secure Sockets Layer (SSL) uses TCP port 443 as the default port. Answer: D is incorrect. Hypertext Transfer Protocol (HTTP) uses TCP port 80 as the default port. 


Q245. Which of the following types of hospital systems is used integrated various departmental systems for a health care facility? 

A. Departmental System 

B. Enterprise System 

C. External System 

D. Hospital Wide System 

Answer: D 

Explanation: A Hospital Wide System is a health information system that is designed for the integration of various departmental systems or one that provides the primary services for a hospital or clinical area. Answer: A is incorrect. Departmental System is incorrect as this type of hospital system is limited and serves the purposes of one department or domain. Examples are dose management systems that are used by pharmacies. Answer: B is incorrect. Enterprise system is incorrect as this type of system is designed for use for all departments that encompass a large health system including hospitals, clinics and nursing homes. Answer: C is incorrect. External system is incorrect as this type of system is shared by many health organizations to report information required by regulatory agencies or as an information exchange for regional health information networks. 


HIT-001 practice

Update hit-001 blog:

Q246. Nursing facilities and nursing homes are increasingly using electronic medical records and computerized order systems to care for complex patients. As an Healthcare IT professional, what kind of professionals will you be working with to implement these kinds of systems within a nursing home? are often run by a Director of Nursing, who is a registered nurse, and staffed by licensed nurses (LPN) and non-licensed nursing assistants. Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Licensed Practical Nurses (LPNs) 

B. Nursing assistant staff 

C. Physicians 

D. Registered Nurses (RNs) 

Answer: ABD 

Explanation: Nursing homes and skilled nursing facilities are required to have registered nurses, licensed practical nurses, and nursing assistants on staff at levels high enough to maintain patient health and quality of life. 


Q247. You are called into fix a workstation system crash on a machine which processes images from an magnetic resonance imaging facility. A patient is waiting in the MRI machine while you are trying to fix the problem so they can complete their exam. How should you interact with the patient? 

A. Work rapidly and thoroughly to fix the problem, and allow the imaging tech or medical assistants to interact and reassure the patient. 

B. Ask the patient why they are in for testing. 

C. Complain loudly to the imaging tech that they have been using the wrong method to call up the incorrect programs and that has caused the system problems. 

D. Ask how they are feeling and assure them that you will fix the problem soon. 

Answer: A 

Explanation: It is not part of your job to interact with the patient. Being respectful if asked a direct QUESTION NO: but your job is to fix the system and be polite, not to interact with the patient. Answer: D is incorrect. Patients require privacy and understanding. Do not ask any intrusive QUESTION NO: not your job to interact with the patient. Let the medical assistants or imaging techs to their job to reassure the patient. Answer: B is incorrect. Do not ask the patient any QUESTION NO: or their health. This is not your job and it is invasive of the patient's privacy. Answer: C is incorrect. Remonstrating other employees in front of a patient while the patient is in a vulnerable position is not professional behavior. Fix the problem, and then arrange to meet with the imaging tech at a later time to explain what they may be 


Q248. Maria works as a healthcare IT Technician for an organization. She has received an e-mail from the MN Compensation Office with the following message:Dear Sir/Madam,My name is Edgar Rena, the director of compensation here at the MN Compensation Office in Chicago. We receive so many complaints about fraudulent activities that have been taking place in your region for the past few years. Due to the high volume loss of money, the MN compensation department has had an agreement with the appropriate authority to compensate each victim witha sum of USD$500,000.00.You were selected among the list of people to be paid this sum. To avoid any imperative mood by intending scammers, your payment has been transmuted into an International bank draft which can be cashed at any local bank in your country. Please fill the below details and send it to our secretary for your compensation bank draft.Full name. ______Address. ________Tel. ____________ Fill & Send to: Dr. Michael Brown MN Compensation Office, IL Tel. +1-866-233-8434 Email. micbrown@live.com 

Further instructions shall be given to you by our secretary as soon as you contact him. To avoid losing your compensation, you are requested to pay the sum of $350 for Insurance Premium to our 

secretary.Thanks and God bless. If Maria replies to this mail, which of the following attacks may she become vulnerable to? 

A. Phishing attack 

B. Spamming 

C. SYN attack 

D. Mail bombing 

Answer: A 

Explanation: Phishing is a type of scam that entices a user to disclose personal information such as social security number, bank account details, or credit card number. An example of phishing attack is a fraudulent e-mail that appears to come from a user's bank asking to change his online banking password. When the user clicks the link available on the e-mail, it directs him to a phishing site which replicates the original bank site. The phishing site lures the user to provide his personal information. Answer: B is incorrect. Spamming is the technique of flooding the Internet with a number of copies of the same message. The most widely recognized form of spams are e-mail spam, instant messaging spam, Usenet newsgroup spam, Web search engine spam, spam in blogs, online classified ads spam, mobile phone messaging spam, Internet forum spam, junk fax transmissions, social networking spam, television advertising and file sharing network spam. Answer: D is incorrect. Mail bombing is an attack that is used to overwhelm mail servers and clients by sending a large number of unwanted e-mails. The aim of this type of attack is to completely fill the recipient's hard disk with immense, useless files, causing at best irritation, and at worsttotal computer failure. E-mail filtering and properly configuring email relay functionality on mail servers can be helpful for protection against this type of attack. Answer: C is incorrect. A SYN attack is a form of denial-of-service (DoS) attack. In this attack, the attacker sends multiple SYN packets to the target computer. For each received SYN packet, the target computer allocates resources and sends an acknowledgement (SYN-ACK) to the source IP address. Since the target computer does not receive a response from the attacking computer, it attempts to resend the SYN-ACK. This leaves TCP ports in a half-open state. When the attacker sends TCP SYNs repeatedly, the target computer eventually runs out of resources and is unable to handle any more connections, thereby denying services to legitimate users. A SYN attack affects computers running on the TCP/IP protocol. It is a protocol-level attack that can render a computer's network services unavailable. A SYN attack is also known as SYN flooding. 


Q249. Which of the following branches of medical science is included in OBGYN? Each correct answer represents a part of the solution. Choose two. 

A. Obstetrics 

B. Ophthalmology 

C. Gynecology 

D. Genealogy 

Answer: AC 

Explanation: OBGYN is an acronym used for the combination of the obstetrics and gynecology departments. These are the two surgical branches of medicine dealing with the female reproductive organs in their pregnant and non-pregnant states, respectively. The clinical pathology provides care for both pregnant and non-pregnant patients. Answer: B, D are incorrect. Genealogy is the study of families and the tracing of their lineages and history whereas Ophthalmology deals with the anatomy, physiology and diseases of the eye. 


Q250. In medical terminology, the suffix -otomy is used to describe which of the following? 

A. Study of 

B. To cut into 

C. Inflammation 

D. Disease 

Answer: B 

Explanation: In medical terminology, any word that ends with the suffix -otomy means to cut into a particular area. Examples are thoracotomy which means an opening was made in the thorax or chest areA, Craniotomy which means an opening was created in the head. Answer: C is incorrect. inflammation is incorrect as any medical term referring to inflammation ends with the suffix -itis. Answer: D is incorrect. Disease is incorrect as any condition that refers to a disease process is accompanied by the suffix -osis, example diverticulosis is as disease of the diverticulum. Answer: A is incorrect. Study of is incorrect as any term referring to the study of anything end with the suffix -ology, example Radiology is the study of radiation, cardiology is the study of the heart. 



see more HIT-001 dumps