Where to find comptia hit-001 voucher

It is impossible to pass CompTIA HIT-001 exam without any help in the short term. Come to Testking soon and find the most advanced, correct and guaranteed CompTIA HIT-001 practice questions. You will get a surprising result by our Abreast of the times CompTIA Healthcare IT Technician Exam practice guides.

2016 Sep comptia hit-001 exam:

Q211. The HIPAA act prevents disclosure of health information to which of the following? 

A. The Patient 

B. Patient Representatives 

C. Department of Health and Human Services 

D. Patient Employer 

Answer: D 

Explanation: HIPAA act does not allow a patient's health information to be disclosed to a patients employer. Answer: A is incorrect. The Patient is incorrect as the patient has a right to know any and all information pertinent to his/her medical care. Answer: B is incorrect. Patient representatives is incorrect as health information can be disclosed to anyone a patient designates to represent them such as a family member or attorney. Answer: C is incorrect. Department of Health and Human Services is incorrect as patient information may be disclosed to the Department of Health and Human Services when it is conducting a compliance investigation or review or enforcement action. 


Q212. You have been diagnosed with bipolar disorder. Which of the following types of medical facilities would you choose to treat your condition? 

A. Specialty Hospital 

B. Rehabilitation Hospital 

C. General Hospital 

D. Psychiatric Hospital 

Answer: D 

Explanation: A psychiatric hospital is required to provide diagnosis and treatment for individuals who are diagnosed with mental illness. Answer: C is incorrect. General Hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis and treatment for medical services which include Radiology, laboratory services and surgical services. Answer: A is incorrect. Specialty hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide treatment for specific disorders such as cancer, burns or women's health. Answer: B is incorrect. Rehabilitation hospitals is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis, treatment, restorative and adjustment services for individuals who are disabled. 


Q213. Which of the following devices controls the power supply of various devices and components installed in a computer system? 

A. CPU 

B. Motherboard 

C. Jumper 

D. SMPS 

Answer: D 

Explanation: A Switched-mode power supply (also Switching-mode power supply, SMPS, or simply Switcher) is an electronic Power Supply Unit (PSU) that incorporates a switching regulator in order to provide the required output voltage. An SMPS is actually a power converter that transmits power from a source (e.g., a battery or the electrical power grid) to a load (e.g., a personal computer) with ideally no loss. The function of the converter is to provide a reliable output voltage often at a different level than the input voltage. Answer: B is incorrect. A motherboard is the physical arrangement in a computer that contains the computer's basic circuitry and components. On the typical motherboard, the circuitry is imprinted or affixed to the surface of a firm planar surface and usually manufactured in a single step. The most common motherboard design in desktop computers today is the AT, based on the IBM AT motherboard. A more recent motherboard specification, ATX, improves on the AT design. In both the AT and ATX designs, the computer components included in the motherboard are as follows. The microprocessor Memory Basic Input/Output System (BIOS) Expansion slot Interconnecting circuitry The structure of a motherboard is shown in the figure below: 


Answer: A is incorrect. The Central Processing Unit (CPU) or the processor is the portion of a computer system that carries out the instructions of a computer program. It is a multifunctional integrated circuit that is essential for a computer system. It is the primary element carrying out the computer's functions. CPU is made up of several parts that work together to carry out the instructions and actions. The CPU has following components. 


Answer: C is incorrect. A jumper is a short length of conductor used to close a break in or bypass part of an electrical circuit. Jumpers are typically used to set up or adjust printed circuit boards, such as the motherboards of computers. Jumper pins (points to be connected by the jumper) are arranged in groups called jumper blocks, each group having at least one pair of contact points and often more. When a jumper is placed over two or more jumper pins, an electrical connection is made between them, and the equipment is thus instructed to activate certain settings accordingly. Jumper blocks and jumpers are also often used on motherboards to clear the CMOS information, resetting the BIOS configuration settings. 


Q214. As a healthcare information technologist, it is your legal obligation to maintain patients privacy and not disclose protected health information. Which of the following describes this obligation? 

A. Data Security 

B. Privacy 

C. Conformity 

D. Confidentiality 

Answer: D 

Explanation: Confidentiality is defined as as the legal and ethical obligation of health care professionals to meet the expectation of privacy from patients. Answer: C is incorrect. Conformity is defined as an individual adapting their behaviors, thoughts and attitudes to match what are perceived as normal by society. This answer choice is simply meant as a distractor. Answer: A is incorrect. Data security is incorrect as this is defined as technical and procedural methods to control and manage confidential information. Answer: B is incorrect. Privacy is incorrect as this is defined as the individual's right to control disclosure of his or her personal information. 


Q215. Which of the following types of health insurance allows the patient to direct his/her own care? 

A. HMO 

B. Indemnity Plan 

C. Point of Service 

D. PPO 

Answer: B 

Explanation: An indemnity plan allows you to visit any doctor, any hospital and direct your own care. Answer: A is incorrect. HMO is incorrect as this offers healthcare services for a prepaid fixed amount of reimbursement. In an HMO, providers and subscribers voluntarily enroll and the HMO assumes responsibility and financial risks. Answer: D is incorrect. PPO is incorrect as this is a network of physicians or healthcare organizations that provide healthcare at a discounted rate in return for higher patient volume. Answer: C is incorrect. Point of Service (POS) is an agreement where a patient is permitted to choose a provider each time healthcare service is required. 


HIT-001 free exam

Update comptia hit-001 book:

Q216. You work as a Network Administrator for McRobert Inc. You want to know the NetBIOS name of your computer. Which of the following commands will you use? 

A. NETSTAT -n 

B. NETSTAT -s 

C. NBTSTAT -s 

D. NBTSTAT –n 

Answer: D 

Explanation: NBTSTAT -n displays the list of local NetBIOS names. 


Q217. You choose to have your gallbladder removed at a hospital that provides radiological services and laboratory services as well as surgical services. What type of medical facility have you chosen for your care? 

A. General Hospital 

B. Specialty Hospital 

C. Rehabilitation Hospital 

D. Psychiatric Hospital 

Answer: A 

Explanation: According to the American Hospital Association, a general hospital is a hospital that is required to provide diagnosis and treatment for medical services which include Radiology, laboratory services and surgical services. Answer: B is incorrect. Specialty hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide treatment for specific disorders such as cancer, burns or women's health. Answer: C is incorrect. Rehabilitation hospitals is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis, treatment, restorative and adjustment services for individuals who are disabled. Answer: D is incorrect. Psychiatric hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis and treatment for individuals who are diagnosed with mental illness. 


Q218. Which of the following types of budget incorporates the budgets of each individual business unit? 

A. Organizational Budget 

B. Operating Budget 

C. Statistical Budget 

D. Master Budget 

Answer: D 

Explanation: The master budget incorporates the budget of each department or business unit into one budget for the entire facility Answer: C is incorrect. Statistical budget is incorrect as this type of budget budget predicts future volume based primarily on historical data. Answer: A is incorrect. Organizational budget is incorrect as this answer choice is meant simply for a distractor. Organizational budgets are not Opused in a healthcare setting. Answer: B is incorrect. Operating budget is incorrect as this type of budget predicts labor, supplies and other expenses based on predicted work volume. 


Q219. As part of your new job at a hospital, you are asked to obtain a copy of the form that would allow requests for patient health information so that it can be added to a database of scanned legal forms. What department would you go to in order to obtain this form? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Accounts payable 

B. Release of Information Office 

C. Health Information Management Services 

D. Medical Records 

Answer: BCD 

Explanation: There are many names for a department in a hospital that manages access to patient information. The use, disclosure and requests for protected health information are an important part of hospital functions, and the information management department may be split into several different departments or have different names at different facilities. In some small hospitals, the release of information is done within the medical records department. Some hospitals name the medical records department the Health Information Management Department, and some hospitals are so large they maintain a separate office solely to deal with release of information requests, often within the larger Health Information Management Services department. Answer: A is incorrect. It is unlikely that an accounting, billing or accounts payable department would have control over medical records or the release of patient information. 


Q220. Which of the following types of health insurance offers healthcare services for a prepaid, fixed amount of reimbursement? 

A. Point of Service 

B. Indemnity Plan 

C. HMO 

D. PPO 

Answer: C 

Explanation: Health Maintenance Organization (HMO) offers healthcare services for a prepaid fixed amount of reimbursement. In an HMO, providers and subscribers voluntarily enroll and the HMO assumes responsibility and financial risks. Answer: B is incorrect. Indemnity plan is incorrect as this type of plan allows you to visit any doctor, any hospital and direct your own care. Answer: D is incorrect. PPO or preferred provider organization is a network of physicians or healthcare organizations that provide healthcare at a discounted rate in return for higher patient volume. Answer: A is incorrect. Point of Service (POS) is an agreement where a patient is permitted to choose a provider each time healthcare service is required. 



see more HIT-001 dumps