actualtests sy0-401? Tips for success

Want to know Exambible SY0-401 Exam practice test features? Want to lear more about CompTIA CompTIA Security+ Certification certification experience? Study Highest Quality CompTIA SY0-401 answers to Down to date SY0-401 questions at Exambible. Gat a success with an absolute guarantee to pass CompTIA SY0-401 (CompTIA Security+ Certification) test on your first attempt.

2016 Sep sy0-401 study guide pdf:

Q411. A computer is suspected of being compromised by malware. The security analyst examines the computer and finds that a service called Telnet is running and connecting to an external website over port 443. This Telnet service was found by comparing the system’s services to the list of standard services on the company’s system image. This review process depends on: 

A. MAC filtering. 

B. System hardening. 

C. Rogue machine detection. 

D. Baselining. 

Answer: D 

Explanation: 

Application baseline defines the level or standard of security that will be implemented and maintained for the application. It may include requirements of hardware components, operating system versions, patch levels, installed applications and their configurations, and available ports and services. Systems can be compared to the baseline to ensure that the required level of security is being maintained. 


Q412. Which of the following is BEST utilized to actively test security controls on a particular system? 

A. Port scanning 

B. Penetration test 

C. Vulnerability scanning 

D. Grey/Gray box 

Answer: B 

Explanation: 

Penetration testing is the most intrusive type of testing because you are actively trying to circumvent the system’s security controls to gain access to the system. Penetration testing (also called pen testing) is the practice of testing a computer system, network or Web application to find vulnerabilities that an attacker could exploit. Pen tests can be automated with software applications or they can be performed manually. Either way, the process includes gathering information about the target before the test (reconnaissance), identifying possible entry points, attempting to break in (either virtually or for real) and reporting back the findings. The main objective of penetration testing is to determine security weaknesses. A pen test can also be used to test an organization's security policy compliance, its employees' security awareness and the organization's ability to identify and respond to security incidents. Penetration tests are sometimes called white hat attacks because in a pen test, the good guys are attempting to break in. 

Pen test strategies include: 

Targeted testing Targeted testing is performed by the organization's IT team and the penetration testing team working together. It's sometimes referred to as a "lights-turned-on" approach because everyone can see the test being carried out. 

External testing This type of pen test targets a company's externally visible servers or devices including domain name servers (DNS), e-mail servers, Web servers or firewalls. The objective is to find out if an outside attacker can get in and how far they can get in once they've gained access. 

Internal testing This test mimics an inside attack behind the firewall by an authorized user with standard access privileges. This kind of test is useful for estimating how much damage a disgruntled employee could cause. 

Blind testing A blind test strategy simulates the actions and procedures of a real attacker by severely limiting the information given to the person or team that's performing the test beforehand. Typically, they may only be given the name of the company. Because this type of test can require a considerable amount of time for reconnaissance, it can be expensive. 

Double blind testing Double blind testing takes the blind test and carries it a step further. In this type of pen test, only one or two people within the organization might be aware a test is being conducted. Double-blind tests can be useful for testing an organization's security monitoring and incident identification as well as its response procedures. 


Q413. During an anonymous penetration test, Jane, a system administrator, was able to identify a shared print spool directory, and was able to download a document from the spool. Which statement BEST describes her privileges? 

A. All users have write access to the directory. 

B. Jane has read access to the file. 

C. All users have read access to the file. 

D. Jane has read access to the directory. 

Answer: C 

Explanation: 

The question states that Jane was able to download a document from the spool directory. To view and download the document, Jane must have at least Read access to the file. The fact that the document belonged to someone else suggests that all users have read access to the file. 


Q414. HOTSPOT 

Select the appropriate attack from each drop down list to label the corresponding illustrated attack 

Instructions: Attacks may only be used once, and will disappear from drop down list if selected. 

When you have completed the simulation, please select the Done button to submit. 



Answer: 


Explanation: 

References: 

http://searchsecurity.techtarget.com/definition/spear-phishing http://www.webopedia.com/TERM/V/vishing.html http://www.webopedia.com/TERM/P/phishing.html 

http://www.webopedia.com/TERM/P/pharming.html 


Q415. Which of the following is a measure of biometrics performance which rates the ability of a system to correctly authenticate an authorized user? 

A. Failure to capture 

B. Type II 

C. Mean time to register 

D. Template capacity 

Answer: B 

Explanation: 

Type II, or false acceptance rate (FAR), is the measure of the likelihood that the biometric security system will incorrectly accept an access attempt by an unauthorized user. 


SY0-401 exam engine

Far out security+ sy0-401:

Q416. An IT security manager is asked to provide the total risk to the business. Which of the following calculations would he security manager choose to determine total risk? 

A. (Threats X vulnerability X asset value) x controls gap 

B. (Threats X vulnerability X profit) x asset value 

C. Threats X vulnerability X control gap 

D. Threats X vulnerability X asset value 

Answer: D 

Explanation: 

Threats X vulnerability X asset value is equal to asset value (AV) times exposure factor (EF). This is used to calculate a risk. 


Q417. Ann wants to send a file to Joe using PKI. Which of the following should Ann use in order to sign the file? 

A. Joe’s public key 

B. Joe’s private key 

C. Ann’s public key 

D. Ann’s private key 

Answer: D 

Explanation: 

The sender uses his private key, in this case Ann's private key, to create a digital signature. The message is, in effect, signed with the private key. The sender then sends the message to the receiver. The receiver uses the public key attached to the message to validate the digital signature. If the values match, the receiver knows the message is authentic. The receiver uses a key provided by the sender—the public key—to decrypt the message. Most digital signature implementations also use a hash to verify that the message has not been altered, intentionally or accidently, in transit. 


Q418. A company is trying to limit the risk associated with the use of unapproved USB devices to copy documents. Which of the following would be the BEST technology control to use in this scenario? 

A. Content filtering 

B. IDS 

C. Audit logs 

D. DLP 

Answer: D 

Explanation: 

Data loss prevention (DLP) is a strategy for making sure that end users do not send sensitive or critical information outside the corporate network. The term is also used to describe software products that help a network administrator control what data end users can transfer. 


Q419. A network administrator has a separate user account with rights to the domain administrator group. However, they cannot remember the password to this account and are not able to login to the server when needed. Which of the following is MOST accurate in describing the type of issue the administrator is experiencing? 

A. Single sign-on 

B. Authorization 

C. Access control 

D. Authentication 

Answer: D 

Explanation: 

Authentication generally requires one or more of the following: 

.

Something you know: a password, code, PIN, combination, or secret phrase. 

.

Something you have: a smart card, token device, or key. 

.

Something you are: a fingerprint, a retina scan, or voice recognition; often referred to as biometrics, discussed later in this chapter. 

.

Somewhere you are: a physical or logical location. 

.

Something you do: typing rhythm, a secret handshake, or a private knock. 


Q420. A system administrator needs to ensure that certain departments have more restrictive controls to their shared folders than other departments. Which of the following security controls would be implemented to restrict those departments? 

A. User assigned privileges 

B. Password disablement 

C. Multiple account creation 

D. Group based privileges 

Answer: D 

Explanation: 

Group-based privileges assign privileges or access to a resource to all members of a group. Group-based access control grants every member of the group the same level of access to a specific object. 



see more SY0-401 dumps