tk0-201 study guide [May 2016]

Exam Code: 101-400 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: LPI Level 1 Exam 101, Junior Level Linux Certification, Part 1 of 2
Certification Provider: LPI
Free Today! Guaranteed Training- Pass 101-400 Exam.

2016 May 101-400 Study Guide Questions:

Q61. - (Topic 4) 

Which of the following commands changes the number of days before the ext3 filesystem on /dev/sda1 has to run through a full filesystem check while booting? 

A. tune2fs -d 200 /dev/sda1 

B. tune2fs -c 200 /dev/sda1 

C. tune2fs -i 200 /dev/sda1 

D. tune2fs -n 200 /dev/sda1 

E. tune2fs --days 200 /dev/sda1 

Answer: C 


Q62. - (Topic 3) 

Which of the following commands prints all files and directories within the /tmp directory or its subdirectories which are also owned by the user root? (Choose TWO correct answers.) 

A. find /tmp -uid root -print 

B. find -path /tmp -uid root 

C. find /tmp -user root -print 

D. find /tmp -user root 

E. find -path /tmp -user root –print 

Answer: C,D 


Q63. - (Topic 4) 

Which of the following commands creates an ext3 filesystem on /dev/sdb1? (Choose TWO correct answers.) 

A. /sbin/mke2fs -j /dev/sdb1 

B. /sbin/mkfs -t ext3 /dev/sdb1 

C. /sbin/mkfs -c ext3 /dev/sdb1 

D. /sbin/mke3fs -j /dev/sdb1 

Answer: A,B 


101-400  brain dumps

Avant-garde tk0-201 pdf:

Q64. CORRECT TEXT - (Topic 3) 

Which command is used in a Linux environment to create a new directory? (Specify ONLY the command without any path or parameters.) 

Answer: mkdir, /usr/bin/mkdir 


Q65. CORRECT TEXT - (Topic 2) 

In which directory must definition files be placed to add additional repositories to yum? 

Answer: /etc/yum.repos.d, /etc/yum.repos.d/, yum.repos.d, yum.repos.d/ 


Q66. - (Topic 2) 

Which of the following options is used in a GRUB Legacy configuration file to define the amount of time that the GRUB menu will be shown to the user? 

A. hidemenu 

B. splash 

C. timeout 

D. showmenu 

Answer: C 


101-400  brain dumps

Validated testking tk0-201:

Q67. - (Topic 4) 

How many fields are in a syntactically correct line of /etc/fstab? 

A. 3 

B. 4 

C. 5 

D. 6 

E. 7 

Answer: D 


Q68. - (Topic 3) 

When running the command 

sed -e "s/a/b/" /tmp/file >/tmp/file 

While /tmp/file contains data, why is /tmp/file empty afterwards? 

A. The file order is incorrect. The destination file must be mentioned before the command to ensure redirection. 

B. The command sed did not match anything in that file therefore the output is empty. 

C. When the shell establishes the redirection it overwrites the target file before the redirected command starts and opens it for reading. 

D. Redirection for shell commands do not work using the > character. It only works using the | character instead. 

Answer: C 


Q69. - (Topic 4) 

What is the purpose of the Filesystem Hierarchy Standard? 

A. It is a security model used to ensure files are organized according to their permissions and accessibility. 

B. It provides unified tools to create, maintain and manage multiple filesystems in a common way. 

C. It defines a common internal structure of inodes for all compliant filesystems. 

D. It is a distribution neutral description of locations of files and directories. 

Answer: D 


Q70. - (Topic 3) 

Which grep command will print only the lines that do not end with a / in the file foo? 

A. grep '/$' foo 

B. grep '/#' foo 

C. grep -v '/$' foo 

D. grep -v '/#' foo 

Answer: C 



see more 101-400 dumps