Facts about 1v0-601 study guide

Finding any VMware VMware exam practice questions is not any difficult career; however, locating an authentic and logical VMware 1V0-601 analyze questions which contain precise answers is the one other matter. Testking is configured for you to supply with the high-quality VMware VMware simulated tests. A lot of candidates choose our VMware training program which possess real experience and expertise. You can preview and also review the particular theoretical knowledge using the combination of the practical VMware 1V0-601 analyze. You can understand our VMware 1V0-601 exam questions in a fast tempo and analyze yourself using the trustworthy answers.

2017 Jan 1v0-601 pdf:

Q1. How does fault tolerance provide continuous availability? 

A. By providing the availability required by most applications running in virtual machines, independent of the operating system and application running in it. 

B. By using a feature called Changed Block Tracking (CBT), which backs up content. 

C. By creating and maintaining a secondary virtual machine that is identical to primary machine. 

D. By using the host as the medium to provide asynchronous replication of datastores. 

Answer:

Explanation: 

VMware Fault Tolerance provides continuous availability for virtual machines by creating and maintaining a Secondary VM that is identical to, and continuously available to replace, the Primary VM in the event of a failover situation. 

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-4-esx-

vcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.availability.doc_41/c_plan_understand_ft.ht ml 


Q2. An administrator  has finished configuring  vSphere  HA in their IT environment.  Which component does the administrator remove from the infrastructure to save cost? 

A. Storage clusters 

B. Network stack 

C. Dedicated standby hardware 

D. Standard switches 

Answer:

Reference: 

http://www.vmware.com/files/pdf/VMwareHA_twp.pdf 


Q3. Which statement best defines virtualization? 

A. The process of scaling applications and licenses to support multiple hosts 

B. The process of moving virtual machines from one .place to another 

C. The process of replicating virtual versions of physical components 

D. The process of creating virtual versions of physical components 

Answer:


Q4. What are two features of a resource pool? (Choose two.) 

A. Controls the aggregate CPU and memory resources of the DRS cluster. 

B. Allocates available resources among the virtual machines. 

C. Consolidates workloads to reduce the power consumed by the cluster. 

D. Provides easy migration and monitoring. 

Answer: B, C 

Reference: 

http://www.vmware.com/files/pdf/drs_datasheet.pdf 


Q5. Which feature of vSphere networking restricts the inbound and outbound network bandwidth of a group of virtual machines? 

A. Differentiated Services Code Point 

B. NetFlow 

C. Traffic Shaping 

D. Port Mirroring 

Answer:

Explanation: 

Traffic Shaping Allows you to restrict the inbound and outbound network bandwidth of a group of virtual machines. 

Reference: https://quizlet.com/35738634/vmware-data-center-virtualization-vca-dcv-flash- cards/ 


Up to date vmware data center virtualization fundamentals:

Q6. Which vSphere 6.x storage service provides array-based operations at the virtual disk level? 

A. Local storage 

B. Virtual Volumes 

C. Virtual SAN 

D. Datastores 

Answer:

Explanation: 

vSphere Virtual Volumes simplifies the delivery of storage service levels to applications by providing administrators with finer control of storage resources and data services at the VM level that can be dynamically adjusted in real time. 

Reference: 

http://blogs.vmware.com/storage/2015/02/02/vsphere-virtual-volumes/ 


Q7. Which three vSphere 6.x features allow an administrator  to perform  effective  resource management? (Choose three.) 

A. DRS 

B. vMotion 

C. vRealize Operations 

D. Storage I/O Control 

E. NAS 

Answer: A, B, D 

Reference: 

https://www.vmware.com/files/pdf/vsphere/VMW-WP-vSPHR-Whats-New-6-0-PLTFRM.pdf 


Q8. After configuring Fault Tolerance for critical servers, an administrate notices that protected virtual machines run slower than usual. What is the reason for performance reduction of these virtual machines? 

A. Hosts have lower bandwidth for Fault Tolerance logging. 

B. Virtual machines are usually slow after Fault Tolerance logging. 

C. The storage space on the host is low. 

D. Virtual machines are running memory intensive applications. 

Answer:


Q9. A network administrator wants reduce the network clutter in his infrastructure and decides to use virtual switches. How can virtual switches help reduce network clutter? 

A. By troubleshooting and resolving all the network issues. 

B. By reducing the number of physical machines. 

C. By reducing the number of physical network cables plugged into hosts. 

D. By reducing the virtual network traffic. 

Answer:

Explanation: 

vSphere supports two main categories of virtual switches. It supports the standard switch and the distributed switch. Both switches help you reduce network clutter by reducing the number of physical network cables plugged into your ESXi hosts. 

Reference: 

http://webpages.uncc.edu/~smcleo12/teaching_portfolio_sterling_mcleod.pdf 


Q10. Which two features would an administrator use to1 migrate virtual machines across a WAN to another site? (Choose two.) 

A. Storage vMotion 

B. Long Distance vMotion 

C. High Availability 

D. Cross vSwitchvMotion 

Answer: A, B 

Reference: 

https://f5.com/resources/white-papers/enabling-long-distance-live-migration- with-f5-and-vmware-vmotion 



see more 1V0-601 dumps