10 tips on How to 1Z0-574 Test Like a Badass [91 to 100]

Exam Code: 1Z0-574 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle IT Architecture Release 3 Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-574 Exam.

2016 Aug 1Z0-574 practice exam

Q91. The sequence diagram (attached) maps to the Model-View Controller (MVC) development pattern. Which statement best describes how the sequence diagram maps to the MVC development pattern? 

A. The three process blocks (or tiers) represented in the sequence diagram map from left to right to Controller, View, Model. 

B. The three process blocks (or tiers) represented in the sequence diagram map from left to right to View, Controller, Model. 

C. The Controller and View appear in the first process block (starting from the left of the diagram) while the Model spans the next two blocks (incorporating service Invocation and database). 

D. The sequence diagram does not map to MVC. 

Answer: C 

Explanation: The controller receives input from the user and makes the corresponding calls on model elements. The response to the user input is displayed via the view elements. 

A single user input may result in changes to none, one, or many view elements. 

The view renders data from the model into a suitable interface element. Multiple different views may exist for a single model element. Each view element is designed to support a particular end user need; whereas the model elements are shared by all users of the system. 

The model manages the behavior and data for the system. The model responds to requests for information about its state from the view, and responds to instructions from the controller to change state or execute behavior. The model may also notify the view when information changes so that the view can update the effected interface elements. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q92. The Oracle Reference Architecture (ORA) includes the central layers as well as Technology Perspectives and Industry perspectives. Which statements best describe how these are related within ORA? 

A. The Technology Perspectives are reference architectures incorporating specific technologies, products, and standards. 

B. The Technology Perspectives provide a view of ORA focused on specific technologies, product and standards. 

C. The Industry Perspectives are reference architectures for specificindustries, for example, Telco, Pharma. 

D. The Industry Perspectives extend the central layers of ORA toincludeindustry-specific capabilities, components, and so on. 

E. ORA is a collection of reference architectures, some based on technology (Technology Perspectives), and some based on industry verticals (Industry Perspectives). 

Answer: B,D 

Explanation: The core ORA material is extended via architecture perspectives. There are two types of perspectives: Technology and Industry(not E). 

B:Technology perspectives extend the core material by adding the unique capabilities, components, standards, and approaches that a specific technology strategy offers. SOA, BPM, EPM/BI, and EDA are examples of perspectives for ORA. Each technology strategy presents unique requirements to architecture that includes specific capabilities, principles, components, technologies, standards, etc. Rather than create another reference architecture for each strategy, ORA was designed to be extensible to incorporate new computing strategies as they emerge in the industry In order to present the reference architecture in the most effective manner, each new technology strategy adds a perspective to ORA. This enables the reference architecture to evolve holistically. New computing strategies extend the core material, providing further insight and detail as needed. A perspective extends the ORA core collateral by providing views, principles, patterns, and guidelines that are significant to that technology domain yet cohesive with the overall ORA. 

Industry perspectives extend the core material by adding the business functions, business processes, data entities, software capabilities and components that an industry vertical requires. Retail, Financial, Telco, and Pharma are examples of industry perspectives for ORA. 

Reference: IT Strategies from Oracle, An Overview, Release 3.0 


Q93. Which statement best describes the relationship between the Logical View and the Development view of the Service-Oriented Integration architecture? 

A. The two architectural views are Independent and there is no relationship between them. 

B. The Logical View defines the rationale for layers within the architecture. The Development View specifies the developer tools used for each layer. 

C. The Logical View defines the layers of the architecture and the capabilities within each layer. The Development View describes how aspects of the architecture impact developers following the architecture. 

D. The Logical View defines the layers of the architecture and the capabilities within each layer. The Development View specifies the developer tools that provide the capabilities for each layer. 

E. The Logical View specifies the developer tools required by each layer in the architecture. The Development View describes the developer impact of the tools specified. 

Answer: C 

Explanation: * The Logical View of the architecture describes the various layers in the architecture. 

Each layer encapsulates specific capabilities for the overall architecture. Upper layers in the architecture leverage the capabilities provided by the lower layers. 

*The Development View of the architecture describes aspects of the architecture that are of interest to developers building assets that conform to and leverage the architecture. 

In a service-oriented integration architecture the primary developer artifacts are the 

SOA Services that are created to expose data and functionality contained in source systems. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q94. Which statement best describes how Service-Oriented Integration (SOI) differs from traditional Enterprise Application Integration (EAI)? 

A. SOI is Just like EAI except that a service bus is used Instead of a hub or message bus. 

B. SOI is different than hub-based EAI, but is the some as EAI using a message bus. 

C. SOI uses a point to-point integration approach based on the Web Services Industry standards. 

D. SOI uses SOA Services that are separate and distinct from the applications being integrated 

E. EAI integrates applications whereas SOA integrates SOA Services. 

Answer: E 

Explanation: Enterprise Application Integration (EAI) is an approach for integrating multiple applications. EAI products are built around messaging products and are deployed in either a hub-and-spoke architecture or in a bus architecture. Some argue that service-oriented integration is actually a form EAI. This is not correct. EAI is an application-oriented architecture. EAI provides the mechanism to have applications interact to share data and functionality. Service-oriented integration adds the concept (and concrete deployment) of SOA Services that are separate and distinct, with a lifecycle that is independent, from any application in the computing environment. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q95. Which of the following are true statements about the benefits of standardizing on a common security framework? 

A. Security requirements no longer need to be specified for eachindividual application; the framework will automatically determine what security needs to be applied. 

B. A common set of security services and information can be used across the organization, promoting Infrastructure reuseand minimizing inconsistencies. 

C. Secure application integrationis made easier via standardization on a preferred subset of technologies and options. 

D. Administration and auditing are improved due to rationalization and standardization of identities, attributes, roles, policies, and so on. 

E. Interoperability amid federation are easier to achieve via the adoption of common security and technology standards. 

Answer: A,B,E 

Explanation: In order to provide security in a consistent manner, a common set of infrastructure, e.g. a security framework, must be used. The purpose of this framework is to rationalize security across the enterprise by: 

* Establishing a master set of security data that reflect the policies, IT resources, participants and their attributes across the entire domain of security 

* Mapping organizational structures, computing resources, and users to roles in a way that clearly depicts access privileges for the organization 

* Maintaining fine-grained access rules based on roles that have been established for the organization 

* Propagating the master security data to individual applications and systems that enforce security (A) 

* Detecting changes to security data residing on systems that have not been propagated from the master source of record, and sending alerts regarding these inconsistencies 

* Providing common security services, such as authentication, authorization, credential mapping, auditing, etc. that solutions can leverage going forward in place of custom-developed and proprietary functions (B) 

* Facilitating interoperability between systems and trust between security domains by acting as a trusted authority and brokering credentials as needed(E) 

* Centrally managing security policies for SOA Service interactions 

The security framework should provide these types of capabilities as a value-add to the existing infrastructure. The intent is not to discard the capabilities built into current applications, but rather to provide a common foundation that enhances security across the enterprise. Security enforcement can still be performed locally, but security data should be modeled and managed holistically. 

Incorrect: 

C: Not a main goal. 

D: Ease of administration and auditing is not a main goal here. 

Reference: Oracle Reference Architecture,Security, Release 3.1, 4.1.1 Purpose of a Security Framework 


1Z0-574 free practice questions

Rebirth 1Z0-574 free exam:

Q96. What one the three primary concerns that developers following this architecture should strive to conform to? 

A. Personalization 

B. Modular development 

C. Internationalization 

D. Localization 

E. The Model View-Controller (MVC) pattern 

F. Federation 

Answer: B,E,F 

Explanation: The Development View of the architecture describes aspects of the architecture that are of interest to developers building assets that conform to and leverage the architecture. There are three primary concerns that developers following this architecture should strive to conform with: the model-view-controller (MVC) pattern, modular development, and federation. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q97. Which statement best describes the relationship between a SOA Service and service Infrastructure? 

A. Service infrastructure is a primary part of an SOA Service. 

B. Service Infrastructure exposes the Service Interface and may satisfy some capabilities of the Service Implementation. 

C. Service infrastructure fulfills the Service Contract. 

D. A SOA Service depends on the service infrastructure to satisfy some required capabilities. 

E. A SOA Service uses the service infrastructure to generate the Service Interface. 

Answer: B 

Explanation: The Service Infrastructure side typically provides the Service enablement capabilities for the implementation. These capabilities may include, exposing the interface as a Web Service, handling SLA enforcement, security, data formatting, and others. Service infrastructure should be utilized when possible, as it reduces the burden on Service providers, from an implementation standpoint. 

Reference: Oracle Reference Architecture,SOA Foundation, Release 3.1 


Q98. Which statement best describes the relationship between the Service-Oriented Integration (SOI) architecture and the Application Integration Architecture (AIA) product from Oracle? 

A. AIA is a product specific Implementation of the SOI architecture. 

B. AIA is a traditional Enterprise Application Integration (EAI) architecture; therefore AIA does not follow the SOI architecture. 

C. AIA is an Oracle product that maps to some of the layers and capabilities defined by the SOI architecture. 

D. AIAis an Oracle product and the SOI architecture is a product-agnostic architecture; therefore there is no relationship between the two. 

E. AIA is one of many Oracle products that maps onto SOI architecture. 

Answer: E 

Explanation: There are two categories of Oracle products that map into the service-oriented integration architecture, Fusion Middleware products and the Application Integration Architecture (AIA) products. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q99. You need to redesign your application to improve performance. The potential solution requires the data to be kept in memory for faster access. The in-memory data requires full support for SQL with BI queries and there is no need to scale out further. Which Oracle product would you choose to implement your solution? 

A. Oracle Coherence 

B. Oracle TimesTen 

C. Oracle TUXEDO 

D. Oracle VM 

Answer: B 

Explanation: Oracle TimesTen In-Memory Database (TimesTen) is a full-featured, memory-optimized, relational database with persistence and recoverability. It provides applications with the instant responsiveness and very high throughput required by database-intensive applications. Deployed in the application tier, TimesTen operates on databases that fit entirely in physical memory (RAM). Applications access the TimesTen database using standard SQL interfaces. For customers with existing application data residing on the Oracle Database, TimesTen is deployed as an in-memory cache database with automatic data synchronization between TimesTen and the Oracle Database. 


Q100. IT Strategies from Oracle (ITSO) includes many Enterprise Solution Designs (ESD). Which statement best describes what an ESD provides to ITSO? 

A. An ESD describes the business processes and data entities that are incorporated into a specific Oracle application. 

B. An ESD detailsindustry-specific business processes that span two or more Oracle applications. 

C. An ESD describes the current state and desired future-state architecture of a typical enterprise in a vertical industry. 

D. An ESD identifies the Oracle applications that are focused on a particular vertical industry. 

Answer: B 

Explanation: ITSO is made up of three primary elementsOracle Reference Architecture (ORA), 

Enterrprise Technology Strategies (ETS) and Enterprise Solution Designs (ESD). 

Enterprise Solution Designs (ESD) are industry specific solution perspectives based on ORA. They define the high level business processes and functions, and the software capabilities in an underlying technology infrastructure that are required to build enterprise-wide industry solutions. ESDs also map the relevant application and technology products against solutions to illustrate how capabilities in Oracle’s complete integrated stack can best meet the business, technical and quality of service requirements within a particular industry. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 



see more 1Z0-574 dumps