Top 10 bootcamp 3102 for IT candidates (11 to 20)

Proper study guides for Up to date Avaya Avaya Aura® Session Manager and System Manager Implementation and Maintenance Exam certified begins with Avaya 3102 preparation products which designed to deliver the Top Quality 3102 questions by making you pass the 3102 test at your first time. Try the free 3102 demo right now.

2016 Jul 3102 free draindumps

Q11. An IMS type feature server has been installed by another administrator team. They have also configured session manager to route all incoming calls for a user to be routed to the new feature server. 

It appears from running traces and capturing network traffic that Session does indeed route the User's incoming calls to the feature server, but that the feature server does not appear to take any action besides returning the request back to Session Manager. 

Which field may be incorrectly configured? 

A. Application Handle 

B. Entity Link port 

C. Originating Application Sequence 

D. Terminating Application Sequence 

Answer: A


Q12. Which parameter is required when installing the System Manager 6.1 (SMGR) template? 

A. SMGR IP address 

B. The IP of the remote server providing High Availability 

C. Subnet network mask 

D. Network Time Protocol (NTP) settings. 

E. Default Gateway IP 

Answer: ACD


Q13. Which statement expresses the relationship between users, roles, and groups? 

A. Roles grant permissions. Users are not directly assigned roles but inherit them through belonging to groups. 

B. A group is a name for a collection of roles and each role is assigned its own administrator user. 

C. Users can belong to groups for easy management and can be assigned roles which grant them access rights. 

D. Groups and roles directly correspond to sections of the SMGR Web Console navigation pane and, unless a user belongs to a specific role group, they cannot access the corresponding management screens. 

Answer: C


Q14. A new feature server has been deployed in the network. The feature server must be applied to all calls made and received by the user. A technician has been asked to make the necessary arrangements. 

After adding a SIP Entity and Entity Link, which sequence describes the next steps that should be taken? 


A. Navigate to the user's User Profile and open the Session Manager Profile. 

From the Originating Application Sequence drop down list, select the new Application Sequence. 

Repeat for the Terminating Application Sequence drop down list. 

Mark them both as being Mandatory. 


B. Define the new feature as an Application. 

Add the Application to an Application Sequence. 

Mark the Application Sequence as Mandatory. 

Add the Application Sequence to user's User Profile. 


C. Create a new Application Sequence or edit one that already exists. 

Add details of the new feature to the Application Sequence. 

Mark the new feature as being mandatory. 

Apply the Application Sequence to user's Originating and Terminating Application Sequences In 

their Session Manager Profile. 


D. Define a new Application that details the new feature. Add the new Application to an Application 

Sequence. Mark the new feature as being mandatory. Apply the Application Sequence to both 

Originating and Terminating Application Sequences in the user's Session Manager Profile. 


Answer: C


Q15. An originating Application Sequence has been configured to route calls from a given user to a feature server. It appears however, that the feature is not being applied when a call is made. 

What would be the best course of action an administrator should take to identify the issue? 

A. Run traceSM and make the call. 

Check the SIP INVITE is routed to the feature server. 

Check the content of the Route header. 


B. Make a test call. 

Open Session Manager calltrace.log. 

Look for error messages that identify routing issues. 



C. Run the 'Call Routing Test' utility from within System Manager. 

Filter on caller address and route header. 


D. Run a network packet capture tool, filtering for SIP messages. 

Make the call and check that the anticipated SIP messages are exchanged between SIP 

telephones. 


Answer: A


3102 free draindumps

Improved 3102 test questions:

Q16. Review the output of the command shown in the exhibit. 


Which command is used to generate these results and what does it tell you? 

A. swversion displays the Session Manager release information. 

B. statapp displays the current status of the Session Manager services. 

C. smconfig displays the network information and status of the Session Manager. 

D. traceSM displays a ladder trace of the SIP requests going in and out of the Session Manage. 

E. initDRS displays the Session Manager node registration and data replication. 

Answer: B


Q17. Which statement describes the purpose of Timer B? 

A. Timer B determines the maximum allowable call duration. 

B. Timer B determines the length of time Session Manager allows a telephone to ring before canceling the call and routing it elsewhere. 

C. Timer B determines the maximum time period between a dispatched request and the anticipated "200 OK". 

D. Timer B determines the period of time a Session Manager waits for a response before canceling the request and perhaps routes it elsewhere. 

Answer: D


Q18. On a SIP Entity that is defined as type session Manager, what should be defined? 

A. an adaptation 

B. listening ports 

C. an outbound proxy 

D. a credential name 

Answer: B


Q19. A new Application Sequence has already been defined in the network. A technician has been asked to apply Application Sequence to all incoming calls for all employees in the Berlin office. 

Which sequence describes the steps that should be taken? 

A. Go to the User Management page and use the filter option to list only the users in the Berlin office-Select each user from the filtered list and edit each user's User Profile. Apply the new Application Sequence to the Terminating Application Sequence for each user. 

B. Navigate to the Communication Profile Editor and use the filter option to list only the users in the Berlin location. Select All. Select the new Application Sequence from the Terminating Application Sequence drop down box. 

C. Go to the list of Application Sequences and edit the new Application Sequence, adding the Berlin location to the list of associated locations. 

D. Edit the Berlin Location to include the new Application Sequence as its Terminating Application Sequence. 

Answer: B


Q20. While performing routine maintenance a technician has had to re-install System Platform. 

Which statement describes what must be done next? 

A. The SMGR Template must be installed. 

B. The SMGR Template must be installed, followed by the utilities domain (in that order), 

C. The utilities domain must be installed, followed by the SMGR Template (In that order), 

D. The Dom-0 must be installed, followed that order) by the utilities domain and then the SMGR Template (in that order). 

Answer: A



see more 3102 dumps