windows certification 70-410 (286 to 300)

Best Quality of 70-410 practice test materials and item pool for Microsoft certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated 70-410 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Installing and Configuring Windows Server 2012 exam Today!

2016 Jun 70-410 Study Guide Questions:

Q286. - (Topic 3) 

You only want to share a printer with Group1, administrators, central owner and operators (pick 2 answers). 

A. Add permissions to Group1 

B. Remove permissions from administrators 

C. Add permissions to operators 

D. Add permissions to Central Owner 

E. Remove permissions from everyone. 

Answer: A 


Q287. - (Topic 2) 

You have two servers named Server1 and Server2 that run Windows Server 2012 R2. Server1 has the DHCP Server server role installed. 

You need to create an IPv6 reservation for Server2. 

Which two values should you obtain from Server2? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. the hardware ID 

B. the DHCPv6 unique identifier 

C. the DHCPv6 identity association ID 

D. the SMSBIOS GUID 

E. the MAC address 

Answer: B,C 

Explanation: 

The Add-DhcpServerv6Reservation cmdlet reserves a specified IPv6 address for the client identified by the specified Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) v6 unique identifier (ID) (DUID) and identity association ID (IAID). 


Q288. - (Topic 1) 

You have a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

You plan to create a storage pool that will contain a new volume. 

You need to create a new 600-GB volume by using thin provisioning. The new volume must use the parity layout. 

What is the minimum number of 256-GB disks required for the storage pool? 

A. 2 

B. 3 

C. 4 

D. 5 

Answer: C 

Explanation: 

It takes 3 discs (minimum) in order to create a storage pool array with parity. If this array were using fixed provisioning, this would not be enough given the 256MB capacity (since only 2/3rds of 256 X 3 - less than 600 - could be used as actual data with the rest being parity bits), but since this array uses thin provisioning, a 600GB volume could technically be set up on a 20GB disc and it would still show as 600GB. (So, essentially, the question really becomes how many drives it takes in a storage pool to create a parity array.) 

References: 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh831391.aspx http://www.ibeast.com/content/tools/RaidCalc/RaidCalc.asp 

http://www.raid-calculator.com/default.aspx https://www.icc-usa.com/raid-calculator 


Q289. - (Topic 2) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

On a server named Server2, you perform a Server Core Installation of Windows Server 2012 R2. You join Server2 to the contoso.com domain. 

You need to ensure that you can manage Server2 by using the Computer Management console on Server1. 

What should you do on Server2? 

A. Install Windows Management Framework. 

B. Run sconfig.exe and configure Remote Server Administration Tools (RSAT). 

C. Install Remote Server Administration Tools (RSAT). 

D. Run sconfig.exe and configure remote management. 

Answer: D 

Explanation: 

In Windows Server 2012 R2, you can use the Server Configuration tool (Sconfig.cmd) to configure and manage several common aspects of Server Core installations. You must be a member of the Administrators group to use the tool. Sconfig.cmd is available in the Minimal Server Interface and in Server with a GUI mode. 

References: http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj647766.aspx Training Guide: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2, Chapter 2: Deploying servers, p. 80 


Q290. DRAG DROP - (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains two servers named Server1 and Server2. Server1 and Server2 run a Server with a GUI installation of Windows Server 2012 R2. 

You remove the Graphical Management Tools and Infrastructure feature on Server2. 

You need to restart Server2. 

What should you do? (To answer, drag the appropriate tools to the correct statements. Each tool may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.) 


Answer: 



70-410  practice test

Leading mcsa 70-410 book:

Q291. - (Topic 2) 

Your company has a main office and four branch offices. The main office contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

The IP configuration of each office is configured as shown in the following table. 


You need to add a single static route on Server1 to ensure that Server1 can communicate with the hosts on all of the subnets. 

Which command should you run? 

A. route.exe add -p 10.10.0.0 mask 255.255.252.0 10.10.0.1 

B. route.exe add -p 172.16.16.0 mask 255.255.252.0 10.10.0.1 

C. route.exe add -p 10.10.0.0 mask 255.255.252.0 172.16.0.0 

D. route.exe add -p 172.16.18.0 mask 255.255.252.0 10.10.0.1 

Answer: B 

Explanation: 

These parameters will allow communication with all the hosts. 


References: 

Exam Ref: 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2, Chapter4: 

Deploying and configuring core network services, Objective 4.1: Configure IPv4 and IPv6 

addressing, p.192, 196 


Q292. - (Topic 2) 

You have a server named dc2.contoso.com that runs Windows Server 2012 R2 and has the DNS Server server role installed. 

You open DNS Manager as shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 


You need to view the DNS server cache from DNS Manager. 

What should you do first? 

A. From the View menu, click Filter... 

B. From the Action menu, click Configure a DNS Server... 

C. From the Action menu, click Properties. 

D. From the View menu, click Advanced. 

Answer: D 

Explanation: 

To view the contents of the DNS cache, perform the following steps: 

1. Start the Microsoft Management Console (MMC) DNS snap-in (Go to Start, Programs, Administrative Tools, and click DNS). 

2. From the View menu, select Advanced. 

3. Select the Cached Lookups tree node from the left-hand pane to display the top-level domains (e.g., com, net) under.(root). Expand any of these domains to view the cached DNS information (the actual records will appear in the right-hand pane). 

Navigating the DNS Manager console you should go to the View menu and click the Advanced tab. That will yield the DNS server cache. 

: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee683892%28v=WS.10%29.aspx 


Q293. - (Topic 3) 

You have a file server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. Server1 contains a folder named Folder1. 

You share Folder1 as Share1 by using Advanced Sharing. Access-based enumeration is 

enabled. 

Share1 contains an application named Appl.exe. 

You configure the NTFS permissions on Folder1 as shown in the following table. 


The members of Group2 report that they cannot make changes to the files in Share1. The 

members of Group1 and Group2 run Appl.exe successfully. 

You need to ensure that the members of Group2 can edit the files in Share1. 

What should you do? 

A. Replace the NTFS permissions on all of the child objects. 

B. Edit the Share permissions. 

C. Edit the NTFS permissions. 

D. Disable access-based enumeration. 

Answer: C 

Explanation: 

Share permissions and NTFS permissions are independent in the sense that neither changes the other. The final access permissions on a shared folder are determined by taking into consideration both the share permission and the NTFS permission entries. The more restrictive permissions are then applied. 

References: Training Guide: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2: Chapter8: File Services and Storage, Lesson 2: Provisioning and Managing Shared Storage, p.388 


Q294. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a domain controller named DC1 that runs Windows Server 2012 R2 and a client computer named Computer1 that runs Windows 8. DC1 is configured as a DHCP server as shown in the exhibit. Computer1 is configured to obtain an IP address automatically. 

You need to ensure that Computer1 can receive an IP address from DC1. 

What should you do? 


A. Disable the Allow filters. 

B. Disable the Deny filters 

C. Activate Scope [10.1.1.0] Contoso.com. 

D. Authorize dc1.contoso.com. 

Answer: D 

Explanation: 

A red down arrow indicates an unauthorized DHCP server. A DHCP server that is a domain controller or a member of an Active Directory domain queries Active Directory for the list of authorized servers (identified by IP address). If its own IP address is not in the list of authorized DHCP servers, the DHCP Server service does not complete its startup sequence and automatically shuts down. 


Q295. - (Topic 3) 

You perform a Server Core Installation of Windows Server 2012 R2 on a server named Server1. 

You need to add a graphical user interface (GUI) to Server1. 

Which tool should you use? 

A. The Install-WindowsFeature cmdlet 

B. The Install-Module cmdlet 

C. The Install-RoleService cmdlet 

D. The setup.exe command 

Answer: A 

Explanation: 

The DISM command is called by the Add-WindowsFeature commanD. Here is the syntax for DISM: 

Dism /online /enable-feature /featurename:ServerCore-FullServer /featurename:Server-Gui-Shell /featurename:Server-Gui-Mgmt 


70-410  practice test

Certified exam ref 70-410:

Q296. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains an application server named Server1. Server1 runs Windows Server 2012 R2. 

You have a client application named App1 that communicates to Server1 by using dynamic TCP ports. 

On Server1, a technician runs the following command: 

New-NetFirewallRule -DisplayNameAllowDynamic -Direction Outbound -LocalPort 1024-65535 -Protocol TCP. Users report that they can no longer connect to Server1 by using Appl. 

You need to ensure that App1 can connect to Server1. 

What should you run on Server1? 

A. Set-NetFirewallRule -DisplayNameAllowDynamic -Action Allow 

B. netshadvfirewall firewall add rule name=allowdynamic action-allow 

C. netshadvfirewall firewall set rule name-allowdynamic new action- allow 

D. Set-NetFirewallRule -DisplayNameAllowDynamic -Direction Inbound 

Answer: D 

Explanation: 

When using the using the Windows Firewall with Advanced Security console. You can select the Inbound Rules node and scroll down in the list, you can see nine different Network Discovery rules. The Direction Inbound rule is the rule that will allow App1 to connect to Server1. 

Exam Ref 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2, Chapter 6: Create and manage Group Policy, Objective 6.4: Configure Windows Firewall, p. 348 Training Guide: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2, Chapter 6: Network Administration, Lesson 4: Configuring IPv6/IPv4 Interoperability, p. 269 


Q297. - (Topic 2) 

You have a print server named Print1 that runs Windows Server 2012 R2. Print1 has 10 shared printers. You need to change the location of the spool folder. 

What should you modify? 

A. The properties of the Print Spooler service 

B. The Print Server Properties 

C. The user environment variables 

D. The PrintQueue.inf file 

Answer: A 


Q298. - (Topic 3) 

Your network contains an active directory domain named contoso.com. The domain contains a domain controller named DCS. DCS has a server core installation of windows server 2012. You need to uninstall Active Directory from DCS manually. Which tool should you use? 

A. The Remove-WindowsFeature cmdlet 

B. the ntdsutil.exe command 

C. the dsamain.exe command 

D. the Remove-ADComputer cmdlet 

Answer: B 


Q299. HOTSPOT - (Topic 2) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. 

You need to identify whether the Company attribute replicates to the global catalog. 

Which part of the Active Directory partition should you view? 

To answer, select the appropriate Active Directory object in the answer area. 


Answer: 



Q300. - (Topic 2) 

You have a server named Server2 that runs Windows Server 2012 R2. 

A network technician installs a new disk on Server2 and creates a new volume. 

The properties of the new volume are shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 


You need to ensure that you can enable NTFS disk quotas for volume D. 

What should you do first? 

A. Format volume D 

B. Install the File Server Resource Manager role service 

C. Run the convert.exe command 

D. Convert the disk to a dynamic disk 

Answer: A 

Explanation: 

To be able to use a NEW disk so that you can enable NTFS disk quotas, in other word REFS to NTFS, it requires formatting first. 



see more 70-410 dumps