10 Tips For C2090-317 consumer

Exam Code: C2090-317 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: DB2 11 System Administrator for z/OS
Certification Provider: IBM
Free Today! Guaranteed Training- Pass C2090-317 Exam.

2016 Sep C2090-317 free exam

Q31. Which combination of subsystem parameter values will enable connection pooling for idle distributed database access threads? 

A. Specify subsystem parameter CMTSTAT = ACTIVE and set CONDBAT = MAXDBAT. 

B. Specify subsystem parameter CMTSTAT = INACTIVE and set CONDBAT < MAXDBAT. 

C. Specify subsystem parameter CMTSTAT = ACTIVE and set CONDBAT > MAXDBAT. 

D. Specify subsystem parameter CMTSTAT = INACTIVE and set CONDBAT >MAXDBAT. 

Answer: C 

Explanation:Reference:http://db2onlinehandbook.com/?p=1263 


Q32. The use of the work file database for RID list processing is controlled by the value of which 

subsystem parameter? 

A. MAXRBLK 

B. WFDBSEP 

C. MAXTEMPS 

D. MAXTEMPSRID 

Answer: A 


Q33. What utility can benefit from the additional zllP (IBM System z Integrated Information Processor) enablement inDB2 11? 

A. COPY 

B. RUNSTATS 

C. CHECK INDEX 

D. MODIFY STATISTICS 

Answer: B 


Q34. Which copy operation CANNOT be performed by DSN1COPY? 

A. DB2 concurrent copies to DB2 VSAM data sets. 

B. DB2 image copy data sets to DB2 VSAM data sets. 

C. DB2 VSAM data sets to other DB2 VSAM data sets. 

D. DSN1COPY sequential data sets to other sequential data sets. 

Answer: A 

Explanation:Reference:http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSEPEK_11.0.0/com.ibm.db2z11.doc.ugref/src/tpc/d b2z_utl_dsn1copy.dita 


Q35. The -ALTER UTILITY command changes the values of certain parameters of a utility. 

Which two utilities can this command be issued against? 

A. COPY 

B. REORG 

C. MODIFY 

D. REBUILD 

E. RECOVER 

Answer: B,D 

Explanation:Reference:http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSEPEK_11.0.0/com.ibm.db2z11.doc.admin/src/tpc/ db2z_monitronlineutilities.dita 


C2090-317 exam question

Renew C2090-317 exam fees:

Q36. Which two features are the motivation behind the conversion to extended RBA/LRSN format? 

A. Greater RECOVER utility concurrency. 

B. Reduction of the potential for an RBA rollover. 

C. More precise PIT recovery of the DB2 system catalog and directory. 

D. Potentially faster UPDATE performance due to greater LRSN granularity. 

E. Reduced p-Lock contention in the coupling facility due to greater LRSN granularity. 

Answer: C 


Q37. You wish to set the threshold at which data in the class castout queue is cast out to disk for group buffer pool GBP10. You want the threshold to be 1000 pages. 

Which parameter setting in the command -ALTER GBPOOL(GBP10) will accomplish this? 

A. GBPOOLT(10) 

B. CLASST(0.1000) 

C. CLASST(10.1000) 

D. GBPCHKPT(1000) 

Answer: A 


Q38. You execute the following SQL against the CDB (Communications Database) of your DB2 subsystem: 

INSERT INTO SYSIBM.IPNAMES 

(UNKNAME.SECURITY_OUT.USERNAMES,IBMREQD.IPADDR) VALUES ('REMOTEDB'. 'P\ 'O'. 'N', *123.34.45.56'); 

INSERT INTO SYSIBM.IPLIST (LINKNAMEJPADDRJBMREQD) VALUES ('REMOTEDB', '123.34.45.56', *N'); 

INSERT INTO SYSIBM.IPLIST (LINKNAMEJPADDRJBMREQD) VALUES C REMOTEDB', '123.34.45.57', 'N'); 

INSERT INTO SYSIBM.USERNAMES (TYPE,AUTHID.LINKNAME,NEWAUTHID.PASSWORD,IBMREQD) VALUES (T, 'USER1'. 'USER2\ ", ,PWD2,1 *N'); 

INSERT INTO SYSIBM.USERNAMES (TYPE,AUTHID.LINKNAME,NEWAUTHID.PASSWORDJBMREQD) VALUES ('O', 'USER1'. 'USER3', *', 'PWD3', 'N'); 

There is no trusted connection to REMOTEDB. USER1 issues a query addressing remote data source REMOTEDB on your DB2 subsystem. 

Which authorization id will be used on the remote data source REMOTEDB? 

A. USER1 

B. USER2 

C. USER3 

D. USER4 

Answer: A 


Q39. For migration to DB2 11, we must implement the early code (ERLY). 

What DB2 library contains the early code for DB2? 

A. prefix.SDSNLINK 

B. prefix.SDSNEXIT 

C. prefix.SDSNLOD2 

D. prefix.SDSNLOAD 

Answer: A 

Explanation:Reference:http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSEPEK_11.0.0/com.ibm.db2z11.doc.inst/src/tpc/db 2z_chooselinklistopts.dita 


Q40. Given a subsystem parameter of SEPARATE_SECURITY=YES, what level of security has the authority to create and start audit policies? 

A. SYSOPR 

B. SYSADM 

C. SECADM 

D. SQLADM 

Answer: C 

Explanation:Reference:http://editorial.mcpressonline.com/web/mcpdf.nsf/wdocs/5127/$FILE/5127_EXP. pdf(page 9) 



see more C2090-317 dumps