Aug 2021 updated: Examcollection IBM C2090-617 exam answers 1-10

It is impossible to pass IBM C2090-617 exam without any help in the short term. Come to Actualtests soon and find the most advanced, correct and guaranteed IBM C2090-617 practice questions. You will get a surprising result by our Avant-garde DB2 10 System Administrator for z/OS (C2090-617) practice guides.

2021 Aug C2090-617 exam question

Q1. Assume that you have implemented identity propagation and that the distributed user name is 'MARY'. You have mapped this user name to the RACF user ID 'DB2USER1'. Which statement is true? 

A. 'MARY' is authenticated by RACF. 

B. 'DB2USER1' must be defined on the remote system. 

C. Remote requests execute with the authority of 'MARY'. 

D. Audit records for this transaction contains both RACF user ID 'DB2USER1' and the distributed user 'MARY'. 

Answer: D 


Q2. The DASD administrator is reporting DASD response degradation that spikes at regular intervals. On further investigation those intervals seem to correspond to DB2 system checkpoints. What could be a possible solution to the DASD response spikes? 

A. Enable index I/O parallelism. 

B. Increase the size of the log write buffers. 

C. Increase the size of the DB2 buffer pools. 

D. Lower the value of VDWQT in the DB2 buffer pools. 

Answer: D 


Q3. For system level backups you have the chance to create incremental backups. Which statement is true? 

A. Incremental backups must be created using the SHRLEVEL REFERENCE option. 

B. Only one version (set of volumes) in your backup pool can be used for incremental backups. 

C. To be able to use newly created incremental backups you must merge them to full backups first. 

D. You can significantly reduce the amount of DASD in your backup copypool if you create incremental backups. 

Answer: B 


Q4. What is the process to automatically start an audit policy at DB2 startup? 

A. Specify DSNZPARM subsystem parameters AUDITST = * 

B. Specify DSNZPARM subsystem parameter AUDITST = YES 

C. Specify DSNZPARM subsystem parameter TRACSTR = YES 

D. UPDATE SYSIBM.SYSAUDITPOLICIES SET DB2START=Y for the row of the audit policy to be auto started. 

Answer: D 


Q5. What process does the RESTORE SYSTEM utility NOT perform? 

A. Restores logs from the log copy pool. 

B. Applies logs to the data to a point in time. 

C. Restores data from the database copy pool. 

D. Applies only logs to the data if LOGONLY is specified. 

Answer: A 


C2090-617 answers

Up to the minute C2090-617 exam cost:

Q6. A stand-alone DB2 subsystem (not a member of a data sharing group) is suffering from high page latch wait times. Which area(s) do you need to investigate? 

A. Page latches are managed by buffer manager so you should analyze the buffer pools. 

B. This problem can only occur in a data sharing environment, so it does not apply here as this is a stand-alone DB2 system. 

C. Page latches are typically just a symptom of an underlying problem. You must determine what other things are delayed that can also lead to page latch wait problems. 

D. You need to identify which latch class is involved, by either looking at DB2 statistics information, or by starting more detailed performance traces (that include IFCID 51/52 (shared latch wait) and/or IFCID 56/57 (exclusive latch waits)) to determine why this is happening. 

Answer: C 


Q7. A problem is caused by an extremely large DB2 sort operation monopolizing the DB2 work files: programs which use declared global temporary tables (DGTTs) are failing with -904 SQLCODE due to unavailable space in the DB2 work files. Which option will provide relief? 

A. Specify a higher value for MAXTEMPS DB2 DSNZPARM startup parameter. 

B. Specify a smaller value for MAXTEMPS DB2 DSNZPARM startup parameter. 

C. Decrease the number and size of table spaces in the work file DATABASE. 

D. Allocate a set of DB2-managed work file table spaces with zero SECQTY and another set of DB2-managed work file table spaces with non-zero SECQTY and specify WFDBSEP=NO for DB2 DSNZPARM startup parameter. 

Answer: B 


Q8. When a data sharing member fails, what is the final state of the connections to the DB2 lock structure in the coupling facility? 

A. It is finally marked as FAILING. 

B. It is immediately marked as FAILED PERSISTENT for the failing member. 

C. It is marked as FAILING and then finally changed to FAILED PERSISTENT upon receiving DiscFailCon from all members. 

D. It is marked as FAILED PERSISTENT and then finally changed to FAILING upon receiving DiscFailCon from all members. 

Answer: C 


Q9. Which limiting attribute CANNOT be included in the definition of a trusted context? 

A. A DB2 SSID. 

B. An IPv4 address. 

C. An IPv6 address. 

D. A secure domain name. 

Answer: A 


Q10. A statistics report against a production subsystem shows a high average per second for data set closed and high open and close activity of data sets. 

According to a recent DBM1 storage report, you have a large cushion of available storage. What should NOT be considered in order to improve performance for open/close activity? 

A. Change DSNZPARM PCLOSET from 10 to 5. 

B. Increase the DSNZPARM DSMAX to 25000. 

C. Consider using more segmented table spaces to reduce the number of data sets. 

D. Change CLOSE YES to CLOSE NO on data sets that are used by critical applications. 

Answer: A 



see more C2090-617 dumps