Top Exact C2160-667 preparation Tips!

Exam Code: C2160-667 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: IBM Test 667, Architectural Design of SOA Solutions
Certification Provider: IBM
Free Today! Guaranteed Training- Pass C2160-667 Exam.

2016 Sep C2160-667 free question

Q51. A mobile phone company uses SOA to createinternal applications for its call centers, partners, and customers. The organization is beginning to establish SOA governance and has enlisted the services of an SOA Solution Designer. As part of an audit of their current environment, it is found that they are achieving very low reuse of services and data entities. Further investigation reveals that duplicate services and data entities have been created. 

In which phase of the SOA Governance and Management Method should this problem be initially addressedand which action should be taken? 

A. In the monitoring phase, a registry and repository should be deployed to monitor and enforce service and data entity creation processes defined in the governance model. 

B. In the enabling phase, a registry and repository should be deployed to enforce service and data entity creation processes defined in the governance model. Staff should be instructed on how to execute the new asset creation processes and on the importance of these procedures. 

C. In the defining phase,a single version of the duplicate services and data entities should be created and a plan to migrate consumers to the new version should be defined. A process for the governance of the creation of these assets should be defined also. 

D. In the planning phase, a plan for migrating to a single version for each of the assets should be created. Additionally, a plan to deploy a registry and repository to enforce the asset creation processes should be created. 

Answer: C 


Q52. The IBM SOA Foundation includes services that support business innovation and optimization. 

What should be found in an SOA solution compliant with the SOA Foundation? 

A. Automatic recognition of marketplace trends and dynamic reconfiguration of services in support 

B. Business process simulation to predict the effect that process changes might have on the business 

C. Alerts generated whenever business efficiency drops below a predefined threshold 

D. An SOA dashboard for executives showing new business opportunities categorized by Return on Investment (ROI) 

Answer: B 


Q53. A music production company wants to develop a new way of creating and producing music. Their intent is to make it possible for musicians and technicians to collaborate remotely on newcompositions. They want to explore an SOA approach. 

Where should the SOA Designer begin? 

A. Analyze the production company's legacy systems to identify candidate services and then propose additional services to facilitate collaboration. 

B. Identify bestof breed file sharing, workflow, and collaboration tools that are Web services ready, and propose a portal with user-profile customization. 

C. Convene a workshop with all the stakeholders to clarify their goals and objectives, then develop use cases and business process models to achieve them. 

D. Because intellectual property ownership is a critical issue in this business, examine available digital rights management systems to see if they will work in an SOA. 

Answer: C 


Q54. Why is it necessary to enforce policies and monitor services within SOA Services Management? 

A. To insure data integrity and correlate business processes 

B. Totrace transactions and diagnose problems 

C. To collect key performance metrics 

D. To ensure service availability 

Answer: D 


Q55. A bank has decided to rewrite their payment system from CICS/VSAM to SOA/J2EE/DB2 to easily adapt to a rapidly changing market, improve reporting capability and comply with a corporate edict to migrate off CICS/VSAM. The payment process is large and complex and includes three major sub-processes (Validation, Sanctions, and Disbursement) as well as additional supporting processes (e.g. Advising, Printing,and Reporting.) The Solution Architect has determined the entire project will take more than two years. The customer requires initial results within six months. 

What is the first step in the roadmap that should be suggested to the client? 

A. Model majorsub-processes, wrap existing CICS/VSAM for use by these processes and deploy the resulting solution. 

B. Model supporting processes and associated relational data model, then deploy the resulting solution. 

C. Model major sub-processes and associated relational data model, migrate selected CICS/VSAM to the new model and deploy the resulting solution. 

D. Model supporting processes, wrap existing CICS/VSAM and deploy the resulting solution. 

Answer: B 


C2160-667 test questions

Up to the minute C2160-667 free practice exam:

Q56. A large corporation would like to utilize an SOA reference architecture for its various solutions. The need is for a flexible layered SOA model that can be used in a variety ofapplication-related situations. The SOA Architect is assigned to find such a model. The Architect decides that the SOA Solution Stack fits the need and explains the selection to the Chief Architect. 

Which statement supports the selection of the SOA Solution Stack? 

A. It is a well-known industry standard. 

B. It allows different solution scenarios to drive the realization of particular layers. 

C. It provides an implementation that allows a large solution to be adapted easily. 

D. It provides businessspecific architectural building blocks that support a variety of outcomes. 

Answer: B 


Q57. A company wishes to create a service from a legacy application that uses a simple but proprietary data format over a TCP/IP connection. 

What is an advantage of creating an adapter or wrapper to enable this application as a service? 

A. The legacy application will be made more highly available through the use of an adapter. 

B. The use of standards in the adapter will enable the legacy application to be used within a business process more easily. 

C. A wrapper will automatically generate valid XML datatypes to interoperate with all of the datatypes used by the legacy application. 

D. A wrapper can be added to the legacy application to control the Quality of Service (QoS). 

Answer: B 


Q58. A company has started an ambitious SOA project as part of an enterprise modernization initiative. The SOA Designer has determined that their mainframe-based portfolio is a tightly coupled set of applications owned by different IT organizations. In addition, the SOA executive sponsor is concerned that their mainframe portfolio and skill base will make the transition to SOA difficult. 

What should the SOA Designer do? 

A. Deploy an Enterprise Service Bus (ESB) as a means for decoupling the applications and isolating organizational issues. 

B. Develop a detailed education roadmap for the application owners, developers and operations staff to ensure success. 

C. Suggest a pilot project to re-engineer one of the mainframe applications to use J2EE and SOAP on Unix to help develop SOA skills. 

D. Propose a Service Integration Maturity Model (SIMM) assessment to identify any potential organizational issues or skill mismatches in the project staff. 

Answer: D 


Q59. An organization has a large investment in legacy technologies (such as CICS and IMS) supporting applications that provide their core business transactions and data access. The Solution Architect believes significant value exists in providing interoperable or open standard,service-based access to those transactions (e.g., transactions that query account balance, create orders, schedule or track deliveries, query stock levels.) 

Which solution pattern should be considered by an Architect for providing service-based access tolegacy systems? 

A. Create a data access component for each transaction. 

B. Implement a service choreographer. 

C. Add a controlling service gateway. 

D. Implement an infrastructure with a Web services-compliant broker. 

Answer: D 


Q60. A retail online commerce company uses SOA to create internal applications for its call centers, partners, and customers. Asthey matured, they began to look at establishing SOA governance and enlisted the services of an SOA Designer. After an audit of the current environment, it was found that they were achieving very low reuse of services and data entities. Further investigation revealed that duplicate services and data entities were being created. 

In which phase of the SOA Governance and Management Method should this problem have been initially addressed and which action should have been taken? 

A. A registry and repositoryshould have been deployed to monitor and enforce service and data entity creation processes defined in the governance model. This should be done during the measure phase. 

B. A plan for migrating to a single version for each of the assets should have been created and a plan to deploy a registry and repository to enforce the asset creation processes. This should have been created in the planning phase. 

C. A single version of the duplicate services and data entities should have been created. A plan to migrateconsumers to the new version should have been defined. A process for the governance of the creation of these assets should have been defined during the defining phase. 

D. A registry and repository should have been deployed to enforce service and data entity creation processes defined in the governance model. Staff should have been instructed on how to execute the new asset creation processes and on the importance of these procedures. This should all be done in the enable phase. 

Answer: C 



see more C2160-667 dumps