Top Up to date NS0-180 exam engine Reviews!

Want to know Pass4sure NS0-180 Exam practice test features? Want to lear more about Network Appliance NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP certification experience? Study Tested Network Appliance NS0-180 answers to Up to the immediate present NS0-180 questions at Pass4sure. Gat a success with an absolute guarantee to pass Network Appliance NS0-180 (NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP) test on your first attempt.

2021 Nov NS0-180 exam topics

Q11. Which technology allows NetApp to ship replacements for defective parts automatically? 

A. SLDIAG 

B. OnCommand System Manager 

C. Call Home 

D. AutoSupport 

Answer:

Explanation: 

The NetApp AutoSupport family helps you optimize your data center by providing simple, 

effective, proactive monitoring and management of your storage infrastructure. 

AutoSupport is an integrated and efficient monitoring and reporting technology that checks 

the health of AutoSupport-enabled NetApp systems on a continual basis. It’s an effective 

troubleshooting tool for you and for the NetApp Support team. 

Remote Support Diagnostics Tool (RSDT) helps NetApp Support solve storage-system 

issues for you—without your intervention. 

My AutoSupport is a Web-based application that works with AutoSupport. 

Incorrect: Not A: System-level diagnostics (SLDIAGs) provides a command-line interface 

for tests that search for and determine hardware problems on supported storage systems. 

You use system-level diagnostics to confirm that a specific component is operating properly 

or to help identify faulty components. Not B: OnCommand System Manager provides fast, 

simple configuration and management for NetApp FAS storage systems. Not C: Call Home 

is a function within AutoSupport. You can verify that AutoSupport is working by using the 

Call Home Check function. 

Netapp NS0-180 : Practice Test 

Reference: http://www.netapp.com/se/services-support/autosupport.aspx 


Q12. Which two statements are true regarding SSDs? (Choose two.) 

A. SSDs are only available in 400 GB sizes. 

B. SSDs must be in different RAID groups than HDDs. 

C. SSDs are available for multi-disk carrier shelves. 

D. The Maintenance Center is not available for SSDs. 

Answer: B,D 

Explanation: 

Incorrect: Not A: There are, for example, 100 GB, 200 GB, and 800 GB SSD sizes. Not C: Disks in multi-disk carriers always have the Data ONTAP disk type of MSATA. 


Q13. Advanced Drive Partitioning (ADP) is available for which three NetApp systems? (Choose three.) 

A. FAS80XX with SAS and SATA disks 

B. FAS25XX with SSD disks 

C. FAS80XX with SATA disks 

D. FAS25XX with SATA disks 

E. FAS80XX with SSD disks 

Answer: B,D,E 

Explanation: 

ADP supported platforms: B, D: 2200, 2500 (Internal drives): Root Data Slice (HDD), Root Data Slice (AFF – All Flash FAS) 

E: 3200, 6200, 8000 ( 48 drives) : Root Data Slice (AFF – All Flash FAS) Example ADP 

configuration: FAS8040 All-Flash (36 x 800GB SSD) 

Reference: NETAPP DATAONTAP 8.3 | ADP ROOT DISK-SLICE DEEP-DIVE 

http://www.datacenterdan.com/blog/netapp-dataontap-83-adp-root-disk-slice-deep-dive 


Q14. Which three types of interface groups are supported on NetApp storage systems? (Choose three.) 

A. single mode 

B. HA interconnect 

C. IPspaces 

D. static multimode 

E. dynamic multimode 

Answer: A,D,E 

Explanation: 

You can create three different types of interface groups on your storage system: single-mode, static multimode, and dynamic multimode interface groups. Reference: Types of interface groups 

https://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1196907/html/GUID-EFA72201-E035-41E2-AC53-CD81A472B5ED.html 


Q15. You are adding nodes to an existing cluster. 

In this scenario, which three statements are correct? (Choose three.) 

A. If you are adding a second node to a single-node cluster, the second node must have been installed, but the cluster network can be configured later. 

B. You must add a cluster switch for every two nodes. 

C. If you are adding nodes to a multiple-node cluster, more than half of the existing nodes in the cluster must be healthy. 

D. The switchless cluster functionality is supported only in a single or two-node cluster. 

E. If you are adding nodes to a two-node switchless cluster, you must have installed and configured the cluster management and interconnect switches before adding additional nodes. 

Answer: B,C,E 

Explanation: 

C: If you are adding nodes to a multiple-node cluster, more than half of the existing nodes in the cluster must be healthy (indicated by cluster show). 

E: If you are adding nodes to a two-node switchless cluster, you must have installed and configured the cluster management and interconnect switches before adding additional nodes. Incorrect: not A: If you are adding a second node to a single-node cluster, the second node must be installed, and the cluster network must be configured. Not D: The switchless cluster functionality is supported only in a two-node cluster. 

Reference: Adding nodes to the cluster https://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1636037/html/GUID-B13FF812-785E-4E62-

9914-30E7A8F51A4C.html 


Up to the immediate present NS0-180 free exam:

Q16. According to NetApp, which two scenarios are recommended for a RAID-DP aggregate in clustered Data ONTAP 8.3? (Choose two.) 

A. three or more disks if it is a data aggregate 

B. three or more disks if it is a root aggregate 

C. two or more disks if it is a root aggregate 

D. five or more disks if it is a data aggregate 

Answer: B,D 

Explanation: 

The minimum number of disks in a RAID-DP group is three: at least one data disk, one regular parity disk, and one double-parity (dParity) disk. However, for non-root aggregates with only one RAID group, you must have at least 5 disks (three data disks and two parity disks). 

Reference: 

Clustered Data ONTAP 8.3, Physical Storage Management Guide, page 108 

https://library.netapp.com/ecm/ecm_download_file/ECMP1636022 


Q17. Your customer has four disk shelves attached to an HA pair of nodes running clustered Data ONTAP 8.3. One disk shelf has six SSDs and 18 HDDs installed. They want to know how to partition the SSDs to use them in a flash pool aggregate. 

In this situation, what should you tell the customer? 

A. Flash pool aggregates must have whole SSDs assigned, not partitions. 

B. When the disks are assigned to a storage pool, they are automatically partitioned into four equal parts that can be assigned to an existing aggregate where the partition will be used as flash storage by the assigned aggregate. 

C. All SSDs in a mixed disk system are partitioned to a 25% and a 75% partition. The larger partition can be used for data. 

D. When the disks are assigned to a storage pool, you can partition each disk into as many partitions as needed. A partition can be assigned to an existing aggregate where the partition will be used as a flash storage by the assigned aggregate. 

Answer:

Explanation: 

Advanced drive partitioning for Flash Pool segments each drive into four pieces. Reference: Clustered Data ONTAP 8.3: A Proven Foundation for Hybrid Cloud 

http://community.netapp.com/t5/Tech-OnTap-Articles/Clustered-Data-ONTAP-8-3-A-Proven-Foundation-for-Hybrid-Cloud/ta-p/92703 


Q18. After proper cabling the NetApp CN1610 cluster switches, you notice that joining the second node to a cluster fails because the node is not able to communicate with the other node. 

What would be the reason for this malfunction? 

A. CN1610 is unsupported in newer clustered Data ONTAP versions. 

B. The NTP server is not set. 

C. The FASTPATH version is not supported. 

D. The cluster switches must be Cisco switches for two or more nodes in a cluster. 

Answer:

Explanation: 

Before you set up NetApp CN1610 cluster switches verify that you have the appropriate FASTPATH firmware and reference configuration file (RCF) versions for your version of Data ONTAP. Incorrect: Not A, Not C: NetApp CN1610 will work fine. If you have an existing two-node switchless cluster environment, you can migrate to a two-node switched-cluster environment using CN1610 cluster network switches. 

Reference: 

Clustered Data ONTAP Switch Setup and Configuration Guide, page 15 

http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=ssg1S7004655&aid=1 


Q19. You have completed a clustered Data ONTAP installation for a new customer. You are now ready to hand off the system to the customer. 

Which three actions should you take at this stage in the installation process? (Choose three.) 

A. Show the customer how to open a case with NetApp Support. 

B. Demonstrate System Manager and its functionality. 

C. Tell the customer to call their sales representative if there are further questions. 

D. Tell the customer you are finished and then leave the site. 

E. Show the customer how to set up a support account. 

Answer: A,B,E 


Q20. Click the Exhibit button. 

Customer wants to modify the properties of their SPI Web services as shown in the exhibit. 

What is the reason for the error? 

A. The customer is trying to modify a service by specifying the wrong type of SVM (Vserver). 

B. The customer is trying to modify a service that does not exist. 

C. The customer is trying to modify a service by specifying the wrong service name. 

D. The customer is trying to modify a service by specifying incomplete parameters. 

Answer:



see more NS0-180 dumps