[100% Correct] NS0-180 Network Appliance book 31-39 (Feb 2017)

Want to know Examcollection NS0-180 Exam practice test features? Want to lear more about Network Appliance NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP certification experience? Study Guaranteed Network Appliance NS0-180 answers to Far out NS0-180 questions at Examcollection. Gat a success with an absolute guarantee to pass Network Appliance NS0-180 (NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP) test on your first attempt.

2017 Feb NS0-180 study guide

Q31. What is NetApp's best practice regarding Ethernet flow control? 

A. Leave flow control enabled. 

B. Disable flow control on the switch ports. 

C. Disable flow control on the host, switch, and all node ports. 

D. Disable flow control on all 10Gbps ports. 

Answer:

Explanation: 

The NetApp Best Practice specifies that Flow Control settings for 10G cluster ports are to 

be set with Flow Control = None. 

Reference: 

How to modify the Flow Control setting on clustered Data ONTAP cluster ports 

https://kb.netapp.com/support/index?page=content&id=1015245&actp=LIST_RECENT 


Q32. You want to support multiple tenants with duplicate IP addresses for your storage system. 

Which statement is correct in this scenario? 

A. You must create additional VLANs to use multiple tenants. 

B. You must create an additional IPspace. 

C. You cannot support multiple tenants on your storage system. 

D. You must use different ports on your controller. 

Answer:

Explanation: 

IPspaces enable you to configure a single Data ONTAP cluster so that it can be accessed by clients from more than one administratively separate network domain, even if those clients are using the same IP address subnet range. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, Network Management Guide, page 32 


Q33. What happens to the NTP configuration in clustered Data ONTAP 8.3 when a node joins a cluster? 

A. A node that joins a cluster has a separate NTP service. 

B. A node that joins a cluster automatically adopts the NTP configuration of the cluster. 

C. A node that joins a cluster must be manually configured in the NTP. 

D. A node that joins a cluster must reboot before running the NTP service. 

Answer:

Explanation: 

A node that joins a cluster automatically adopts the NTP configuration of the cluster. Reference: How to configure and troubleshoot NTP on clustered Data ONTAP 8.2 and later using CLI 

https://kb.netapp.com/support/index?page=content&id=1014787 


Q34. Upon completion of an installation, you have begun failover/giveback testing. You notice 

that when node-02 has been taken over by node-01, node-02 will not respond to ping requests. 

Which statement describes what is happening? 

A. The controller is down and has been taken over by the partner, this is normal behavior during a failover. 

B. The controller that is up, node-01, does not have partner statements in the /etc/rc file. 

C. The controller that is down, node-02, does not have partner statements in the /etc/rc file. 

D. There are no ports in the LIFs' broadcast domain that are linked. 

Answer:

Explanation: 

We need to add a partner statement to the /etc/rc file on node-2. 


Most recent NS0-180 sample question:

Q35. A customer learns that a certain NetApp tool allows remote data collection, intelligent core file handling, and notification of down storage controllers for technical support analysis and troubleshooting. 

What is the name of this tool? 

A. RSA 

B. HWU 

C. Synergy 

D. HW Assist 

Answer:

Explanation: 

Remote Support Agent (RSA) is a remote diagnostics data collector that is embedded directly into the storage controller's remote management device firmware. Remote Support Agent enables a NetApp support engineer to remotely request an automated upload of log files, core files, and other diagnostic information stored in the storage controller and to remotely trigger an on-demand AutoSupport collection. Incorrect: Not B: The Hardware Universe (HWU) application is NetApp's system configuration solution. Not C: NetApp Synergy is a complete design, deployment and documentation tool. The program enables you to build a very accurate, detailed model of a NetApp storage system. You can represent most aspects of a storage deployment including the hardware configuration and the sizing of all storage containers, including aggregates, volumes, qtrees and LUNs. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.2, Remote Support Agent Configuration Guide, Page 5 


Q36. Click the Exhibit button. 

A customer has a 4-node cluster and wants to know what will happen to their data if one of the two HA pairs goes down. Epsilon is configured and working properly and is owned by Node1. Nodes 3 and 4 have failed as shown in the exhibit. 

What happens to the customer's data that is owned by the HA pair 3 and 4? 

A. Nodes 1 and 2 will takeover the storage for nodes 3 and 4 and continue running normally. 

B. The cluster will go into maintenance mode and only allow administrators access to data on nodes 1 and 2. 

C. The entire cluster will panic and no data will be accessible. 

D. The customer will lose access to the data on nodes 3 and 4 but will still have access to storage in nodes 1 and 2. 

Answer:

Explanation: 

An HA pair is two storage systems (nodes) whose controllers are connected to each other directly. In this configuration, one node can take over its partner's storage to provide continued data service if the partner goes down. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, High-Availability Configuration Guide, page 7 


Q37. You are setting up a LIF for the node management network. 

What will be the default failover policy in this scenario? 

A. broadcast-domain-wide 

B. system-defined 

C. local-only 

D. sfo-partner-only 

Answer:

Explanation: 

The local-only failover policy is he default setting for cluster LIFs and node management LIFs. Reference: Types of failover policieshttps://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1636021/html/GUID-92CC5F58-5EB8-4E2D-88F0-FA2F740062E0.html 


Q38. You have completed the installation of a 4-node cluster. The customer did not purchase management switches and will not allow your laptop on the network. 

In this situation, what are two valid procedures that will allow you to collect the Config Advisor output? (Choose two.) 

A. Bring a switch that allows you to connect your laptop to all the switches and controllers. 

B. Connect to a single controller in the cluster since it can run commands on every node. 

C. Ask the customer to install and run Config Advisor on one of their PCs on the network. 

D. Connect four USB serial cables to your laptop to allow you to connect to all four controllers. 

Answer: B,C 


Q39. You want to create a data volume on aggr0 and you receive a message with the following warning: 

''Warning: You are about to create a volume on a root aggregate. This may cause severe performance or stability problems and therefore is not recommended. Do you want to proceed?'' 

What is the reason for this severe performance or stability problem? 

A. Controller failover and storage failover are separate processes that must occur in parallel, otherwise problems will arise. 

B. The performance load generated by the data volume can be very strong, so it should not be shared with vol0 on aggr0, requiring a separate aggregate for it. 

C. The performance load generated by the vol0 cannot be shared with any other volume on aggr0, requiring a dedicated aggregate for it. 

D. Controller failover and storage failover are separate processes that must occur at different times, otherwise problems will arise. 

Answer: B Explanation: 

One possibly cause is Disk I/O contention on the data volume. The root volume in Cluster-Mode is used to store and update various tables of the replicated database. Crucial information regarding the locations of LIFs, volumes, aggregates, and different jobs required to run in the cluster are stored in these tables. If a root aggregate has very busy data volumes, the disks in the aggregate will experience higher latency. When a node is unable to update its copy of the replicated database fast enough, it will consider itself unhealthy and stop serving all the data until it can catch up. This is extremely disruptive and affects all the volumes on the node, even if the cause is related to the data volumes stored on the root aggregate only. 

Reference: 

Why is a warning displayed when attempting to create one or more data volumes in the root aggregate in Data ONTAP Cluster-Mode? 

https://kb.netapp.com/support/index?id=3013563&page=content&locale=en_US 



see more NS0-180 dumps