10 Tips For NS0-180 IT professionals

For an IT Expert looking for a long lasting career during the Network Appliance connected engineering, Network Appliance NS0-180 official certifications will certainly help in quite a lot. "NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP" is commonly named Network Appliance NS0-180 official certifications analyze. This kind of Network Appliance NS0-180 audit official certifications is actually together an outing including a destination. A NS0-180 official certifications has got very high sector valuation and has now wide recognition around the world and those qualified authorities usually are high in demand throughout promote. You will want any Network Appliance is very great for yourself to find more jobs.

2017 Jan NS0-180 free exam

Q1. A customer has a six-node cluster running NFS and FCP. The customer wants to add nodes to the cluster. 

How many nodes would be added in this scenario? 

A. 18 

B. 4 

C. 6 

D. 2 

Answer:


Q2. Regarding clustered Data ONTAP 8.3, what happens to the roles of the on board ports, HBAs, and NICs? 

A. These roles are assignet when LIFs are created. 

B. These roles are assigned based on the controller type. 

C. These roles are predefined and must be changed before creating your LIFs. 

D. The roles are divided into two categories: Data Management and Node Management. 

Answer:

Explanation: 

In earlier releases of Data ONTAP, default roles were assigned to each Ethernet network port. The roles included data, cluster, cluster management, intercluster, and node management. In Data ONTAP 8.3, these roles are assigned when LIFs are created. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, Network Management Guide, page 7 


Q3. A remote administrator is connecting to a cluster from a different remote network. 

According to NetApp best practices, which type of LIF routing is required to accomplish this task? 

A. cluster LIF 

B. data LIF 

C. cluster management LIF 

D. intercluster LIF 

Answer:

Explanation: 

Data ONTAP services may initiate network connections from a node in the cluster. For example: AutoSupport, SNMP, time synchronization, and syslog. When a Node Management interface is configured and available, it is preferred for these connections. When Data ONTAP contacts name services like Active Directory, NIS, DNS, or LDAP, it prefers to initiate these connections from Data or SVM Management interfaces belonging to the Storage Virtual Machine (SVM). Note: A LIF role determines the kind of traffic that is supported over the LIF, along with the failover rules that apply and the firewall restrictions that are in place. The five LIF roles are: Cluster-management LIF Node-management LIF Cluster LIF Data LIF Intercluster LIF 

Reference: What LIF roles does clustered Data ONTAP use to establish connections to remote servers? 

https://kb.netapp.com/support/index?page=content&id=3012724&locale=en_US 


Q4. Click the exhibit button. 

You are installing a FAS2254 and a DS2246 disk shelf at a customer's site. The controller and disk shelf must be racked in separate rows in the data center due to available space. The customer wants you to use two of the 20-meter copper SAS cables to make connections. 

Referring to the exhibit, which statement is correct? 

A. You will need to contract sales to obtain a wireless adapter. 

B. You will need to contract sales to obtain the 20 meter copper cables. 

C. The controller and disk shelf must be closer together if copper cables are to be used. 

D. You will need to contact sales to obtain an Ethernet adapter. 

Answer:

Explanation: 

According to the exhibit the maximum copper cable length that can be used is 5 meters. 


Q5. Click the Exhibit button. 

You are asked to install a 6-node cluster running clustered Data ONTAP 8.3 using Cisco switches. The customer has installed Config Advisor on a PC on their network and has asked you to help them collect data. 

Referring to the exhibit, which three parameters should be selected? (Choose three.) 

A. Enable management switch connections 

B. Switchless 

C. Enable cluster switch connections 

D. Cisco NX5010/NX5020/5596/5596T 

E. NetApp CN1610/CN1601 

Answer: A,D,E 

Explanation: 

In the clustered Data ONTAP profile, you can choose any one of the following (based on 

the network switch used): 

Cisco NX5010/5020/5596 (Cisco switches is used in this question) 

NetApp CN1610/CN1601 To verify clustered configurations, you should ensure the 

following: 

The data is collected from cluster switches, management switches, and a controller. Etc. 

Netapp NS0-180 : Practice Test 

Reference: 

Config Advisor 3.2. Installation and Administration Guide, page 21 


Latest NS0-180 dumps:

Q6. You will be performing a new cluster Data ONTAP 8.3 or later installation. 

Which three tools would you download to facilitate this task? (Choose three.) 

A. Config Advisor 

B. Cluster Config Builder 

C. OnCommand System Manager 

D. System Setup tool 

E. SLDIAG tool 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

D: After installing the hardware, you should use System Setup whenever possible to set up the cluster. 

C: After setting up the cluster, you can use either OnCommand System Manager or the Data ONTAP CLI to continue configuring the cluster. 

A: You can go to the NetApp Support Site and download the Config Advisor tool to check 

for common configuration errors. Reference: 

Clustered Data ONTAP 8.3, Software Setup Guide, page 4, page 22 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, MetroCluster Installation and Configuration Guide, page 137 


Q7. You are setting up a switchless 2-node cluster. You must ensure that it is set up correctly. Which two commands would you execute to complete this task? (Choose two.) 

A. cluster ha modify –configured true 

B. not int modify –node –data 

C. network options switchless –cluster modify true 

D. net int create 

Answer: A,C 

Explanation: 

Enabling cluster HA and switchless-cluster in a two-node cluster If you have a two-node switchless configuration that uses direct-cable connections between the nodes instead of a cluster interconnect switch, you must ensure that the switchless-cluster-network option is enabled. This ensures proper cluster communication between the nodes. Stepscluster ha modify -configured true If storage failover is not already enabled, you will be prompted to confirm enabling of both storage failover and auto-giveback. set -privilege advanced Confirm when prompted to continue into advanced mode. The advanced mode prompt appears (*>). network options switchless-cluster show If the output shows that the value is false, you must issue the following command: network options switchless-cluster modify true set -privilege admin 

Reference: Enabling cluster HA and switchless-cluster in a two-node cluster 

https://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1196905/html/GUID-CE8ADA56-E05B-4398-A7E2-05C7BD816467.html 


Q8. Multiple customers want to access a cluster from different domains that may contain duplicate IP addresses. 

In this situation, which feature should you use? 

A. IPspaces 

B. interface groups 

C. VLAN 

D. logical interfaces 

Answer:

Explanation: 

IPspaces enable you to configure a single Data ONTAP cluster so that it can be accessed by clients from more than one administratively separate network domain, even if those clients are using the same IP address subnet range Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, Network Management Guide, page 32 


Q9. You are preparing to install a new clustered Data ONTAP system. 

Which tool prepares all the relevant customer and configuration information? 

A. AutoSupport 

B. Cluster Config Builder 

C. OnCommand System Manager 

D. Config Advisor 

Answer:

Explanation: 

OnCommand System Manager provides fast, simple configuration and management for NetApp FAS storage systems. Incorrect: Not A: AutoSupport is used in a system that is already installed. It provides simple, effective, proactive monitoring and management of your storage infrastructure. Not 

D: Config Advisor is run on already installed systems. It performs configuration validation for new NetApp system installation and improve automation for service delivery for assessments and audits. 

Reference:http://www.netapp.com/se/products/management-software/system-manager.aspx 


Q10. Your customer received an HA pair of FAS8040 nodes with two half-populated disk shelves which they want to add to their cluster. When you arrive to add the nodes to their cluster, the customer informs you that they have 24 NSE drives that they want to use to fully populate two of the disk shelves. 

What should you do in this scenario? 

A. Change the boot variable bootarg.strorageencryption.support to false. 

B. Move all the NSE disks into one shelf and all the hard disks into the other shelf before you install the new HA pair. 

C. Inform your customer that they cannot mix NSE drives and regular hard disks in a storage system. 

D. Comply with your customers request, and add the NSE drives before you add the nodes and disk shelves to their cluster. 

Answer:

Explanation: 

All disks in the storage system and optional attached disk shelves must have encryption functionality to be able to use Storage Encryption. You cannot mix regular non-encrypting disks with self-encrypting disks. Note: NetApp Storage Encryption (NSE) is NetApp’s implementation of full-disk encryption (FDE) using self-encrypting drives from leading vendors. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, Physical Storage Management Guide 

https://library.netapp.com/ecm/ecm_download_file/ECMP1636022 



see more NS0-180 dumps