May 2016 updated: comptia hit-001 study guide

Highest Quality of HIT-001 test preparation materials and free samples for CompTIA certification for customers, Real Success Guaranteed with Updated HIT-001 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA Healthcare IT Technician Exam exam Today!

2016 May HIT-001 Study Guide Questions:

Q301. You have the responsibility of insuring all patients medical records have the appropriate components and content. You must insure this by adhering to the guidelines set forth by which of the following publications? 

A. E1368 

B. E1392 

C. E1384 

D. E1357 

Answer: C 

Explanation: The E1384 publication of the American Society of Testing and Materials (ASTM) lists the components and content of the patient's medical record and includes definitions that conform to standard nomenclature. Answer: D is incorrect. The E1384 publication of the American Society of Testing and Materials (ASTM) lists the components and content of the patient's medical record and includes definitions that conform to standard nomenclature. Answer: A is incorrect. The E1384 publication of the American Society of Testing and Materials (ASTM) lists the components and content of the patient's medical record and includes definitions that conform to standard nomenclature. Answer: B is incorrect. The E1384 publication of the American Society of Testing and Materials (ASTM) lists the components and content of the patient's medical record and includes definitions that conform to standard nomenclature. 


Q302. Your company is in charge of computer repairs in the billing office of an out-patient surgical facility. While on-site, you are asked by the billing staff, who you've known for five years, if you would like to help them sell some of the PHI to marketers for $10,000, but without telling the boss. They need your help to get the information out of the systems to sell to a marketing company owned by their friends. If you do the maximum penalty you could end up is 

A. 10 years in prison 

B. A $20,000 fine. 

C. 10 years in prison and $250,000 fine 

D. With a civil penalty of $100,000 

Answer: C 

Explanation: You can receive both prison and a fine. Answer: D is incorrect.. This is a criminal offense. Most likely, since you have been there for five years, you would knowingly be violating HIPAA. Answer: A is incorrect. This is only part of what could happen. Answer: B is incorrect. The punishment is much more severe. 


Q303. A visiting IT professional is at an OBGYN practice and has been granted access to the computer system, but not the practice's paper records it's previous system of charting for patients. It's after standard work hours the IT professional is working late. He knows an ex-girlfriend used to be a patient at the practice and decides he wants to see her charts, since he can't find her in the computer. What simple Physical Safeguard would help fulfill HIPAA by protecting against the IT professional from accessing the practice's PHI? 

A. The paper records are in locked the mobile charting cabinets in the check-in area. 

B. The paper records are color coded. 

C. The paper records are locked in storage room. 

D. The paper records are kept in a series of drawers only known to the Privacy Officer. 

Answer: C 

Explanation: Under HIPAA, records must be in secure, locked storage when not in use. Option A is incorrect, because although the charts are locked, they are not secure. The cabinets could be moved out of the practice potentially, allowing for criminal break-in's off the premises. They must be secure and locked under HIPAA's rule. Option D is not a requirement of HIPAA and the records in this situation are neither locked nor secure. A determined person could find these drawers. Option B is incorrect. Color-coding usually has much more to do with the types of patients, but provides no protection against PHI theft. 


HIT-001  test preparation

Leading hit-001 questions:

Q304. Which of the following statements are true about Universal Serial Bus (USB) ? Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. You can connect up to 127 peripheral devices to a single USB port. 

B. You can connect up to 16 peripheral devices to a single USB port. 

C. USB does not support Plug n Play installation. 

D. USB supports hot plugging. 

Answer: AD 

Explanation: Universal Serial Bus (USB) is a standard-based, external bus for a computer that brings the Plug and Play capability of hardware devices. You can use a single USB port to connect up to 127 peripheral devices, including speakers, CD-ROM drives, tape drives, keyboards, scanners, and cameras. USB supports hot plugging, which means that you can install or remove a USB device while the computer is running and the operating system automatically reconfigures itself accordingly. USB eliminates the need to install internal cards into dedicated computer slots and reconfigure the system. 


Q305. As a healthcare information technologist, one of your primary duties is to ensure that all X-rays and CT scan are incorporated into all patient's electronic health records. Which of the following duties are you responsible for? 

A. Device Capture 

B. Document Archiving 

C. Clinical Imaging 

D. Document Imaging 

Answer: C 

Explanation: Clinical imaging refers to medical information that is obtained by the use of photographs or other medical imaging devices that need to be a part of the patient's permanent medical record. Answer: A is incorrect. Device capture is incorrect as this is the act of transmitting medical information directly from a medical device such as electrocardiogram. Answer: B is incorrect. Document archiving is the act of ensuring the documents of a patient's medical record are sufficiently stored for the appropriate length of time in a private location. Answer: D is incorrect. Document imaging is incorrect as this action involves involves prepping, scanning, indexing and performing quality control on paper documents that are entered into a computerized system. 


Q306. Which of the following types of health insurance refers to a network of physicians and healthcare organizations who provide medical services at a discounted rate in return for higher patient volume? 

A. Point of Service 

B. HMO 

C. PPO 

D. Indemnity Plan 

Answer: C 

Explanation: PPO or Preferred Provider Organization is a network of physicians or healthcare organizations that provide healthcare at a discounted rate in return for higher patient volume. Answer: D is incorrect. Indemnity plan is incorrect as this type of plan allows you to visit any doctor, any hospital and direct your own care. Answer: B is incorrect. HMO is incorrect as this offers healthcare services for a prepaid fixed amount of reimbursement. In an HMO, providers and subscribers voluntarily enroll and the HMO assumes responsibility and financial risks. Answer: A is incorrect. Point of Service (POS) is an agreement where a patient is permitted to choose a provider each time healthcare service is required. 


HIT-001  test preparation

Refined comptia hit-001 practice test:

Q307. In establishing the IT logistics between two universities engaged in joint medical research, you are most likely going to be governed by an MOU (Memorandum of Understanding) rather than an SLA. In addition to protecting the EPHI, what is the ultimate goal of the MOU? 

A. Engenders a mutual commitment to maintaining the highest level of medical care. 

B. Provides NIST with annual review method. 

C. Enables rapid transfer of data. 

D. Fulfills governing auspices need for institutional contractual language. 

Answer: C 

Explanation: The point of the MOU is to create a state of high trust between the signatories so that the research can occur unencumbered by concerns of EPHI leaks. An MOU is usually reserved for use between governmental agencies or educational institutions whereas an SLA governs business or individual entities. Answer: A is incorrect. MOU's don't discuss the level of medical care, though the ability to protect and communicate sensitive EPHI can aid that goal. Answer: D is incorrect. While an MOU does fit more the style of non-business entities like governmental agencies or educational organizations, it's "ultimate goal" is not it's language but its result. the ability to transfer data unencumbered by concerns about privacy leaks. Answer: B is incorrect. Though an MOU may fulfill certain recommendations provided by NIST, especially regarding security and contingency provisos, there is no such thing as a NIST annual review method. NIST recommends standards and guidelines in its publications based on HIPAA but is a non-regulatory agency that does not typically review individual organizations. 


Q308. Which of the following can be implemented to help prevent unauthorized users from connecting their computers to the company's wireless access point? 

A. Enable SSID broadcast 

B. Use DHCP for assigning an IP address on the network 

C. MAC addresses filtering 

D. Configure IP v6 on the network 

Answer: C 

Explanation: MAC address filtering can be implemented to help prevent unauthorized users from connecting their computers to the company's wireless access point. MAC address filtering is a security method that enables a device to allow only certain MAC addresses to access a network. It can be configured on a Wireless Access Point (WAP) to allow only certain system MAC addresses to communicate with the rest of the network. MAC address filtering can be performed using either of the two policies. exclude all by default, then allow only listed clients; or include all by default, then exclude listed clients. MAC filtering can also be used on a wireless network to prevent certain network devices from accessing the wireless network. MAC addresses are allocated only to hardware devices, not to persons. Answer: B is incorrect. Using DHCP for assigning an IP address will not help prevent unauthorized users from connecting their computers to the company's wireless access point. Answer: D is incorrect. Configuring IP v6 on the network will not help prevent unauthorized users from connecting their computers to the company's wireless access point. Answer: A is incorrect. Enabling SSID broadcast will increase security risk. 


Q309. Which of the following refers to medical information that is protected, but contains nothing regarding the patient's illness or treatment? 

A. Individually Identifiable Health Information 

B. Demographic Health Information 

C. Archived Health Information 

D. De-Indentified Health Information 

Answer: B 

Explanation: Demographic Health Information is a part of individually identifiable health information, it contains no information regarding and individual's illness or treatment. Demographic information is the patient's name, date of birth, address, social security number, insurance information and contact information. Answer: A is incorrect. Individually Identifiable Health Information is incorrect as this is information, including demographic information that relates to the individual's past, present or future physical or mental health or condition, the provision of health care to an individual or the past, present or future payment of health care provisions. Answer: D is incorrect. De-identified health information is incorrect as this information requires removal of all data in which a patient can be identified such as name, date of birth, social security number and address. Answer: C is incorrect. Archived Health Information is incorrect as this is health information that has been stored on some sort of media such as a compact disc, dvd or videotape. 


Q310. A patient comes into the hospital with pain in her chest and the physician wants to determine if there are abnormalities in the electrical impulses of her heart that could indicate damage. What medical device measures the electrical signal of the heart and often prints it out in a waves format? 

A. EKG 

B. CT 

C. EEG 

D. Ultrasound 

Answer: A 

Explanation: An EKG is the acronym for an electrocardiogram is the recording from electrodes connected to the skin in key places on the body, which can measure the electrical signals of the heart muscle as it pumps. Changes or abnormalities in the signal waves from the heart muscle can indicate disease or injury to the heart muscle. Answer: D is incorrect. During a diagnostic ultrasonography, an ultrasound device uses inaudible sound waves to bounce off of structures inside the body and return an image of those structures, including tendons, muscles, vessels and internal organs. An ultrasound can be done of many structures, including obstetric use to visualize a growing fetus. The heart can be looked at with a diagnostic ultrasound, but this is rare as a first assessment for chest pain and this does not measure the electrical signals of the heart. Answer: C is incorrect. EEG is the acronym for an electrocencephalograph, or a recording of measurements of the electrical impulses of the brain through the scalp, not the electrical impulses of the heart. Answer: B is incorrect. CT is an acronym for X-ray computed tomography. It's a computed three-dimensional picture of multiple two dimensional x-rays mapped together to form a three dimensional image. Cardiac CT can be very useful, but it is not the first line of treatment for initial chest pain and does not measure the electrical signals of the heart. 



see more HIT-001 dumps