1Z0-879 courses(291 to 300) for IT professionals: May 2016 Edition

Free of 1Z0-879 free practice test materials and preparation labs for Oracle certification for IT professionals, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-879 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam exam Today!

2016 May 1Z0-879 Study Guide Questions:

Q291. Click the Exhibit button. 

You have a system with a single disk drive. You need to add a new 6GB file system for /data and can only add it on this disk. Given the information displayed in the exhibit, which describes the option for adding a 6GB slice to this disk without destroying any existing data on the disk or reloading the operating system? 

A. Increase slice 4 to 6GB. 

B. Combine slices 4 and 5. 

C. Reduce the slice 7 to 1GB. Change slice 4 to 6GB. 

D. Not enough contiguous space on the disk to make a new 6 GB file system. 

E. All of your slices are used. You cannot add a new slice for the /data file system without repartitioning and reloading the OS. 

Answer: A 


Q292. You are informed that an unprivileged user has executed commands as the superuser. You decide to look at the log file for the su(1) command. The contents in the log file are: 

SU 12/07 11:50 + pts/6 gv1123-root 

SU 12/07 11:54 - pts/5 fb12-root 

SU 12/07 11:54 + pts/3 gv1123-root 

SU 12/07 12:03 + pts/1 jjj-gv1123 Which two statements are true? (Choose two.) 

A. User fb12 is suspected of having executed the commands. 

B. User gv1123 is suspected of having executed the commands. 

C. The commands might have been executed on pts/3. 

D. The commands might have been executed on pts/1. 

E. User jjj is not a suspect. 

Answer: B,C 


Q293. A database administrator requests additional disk space for database scratch space. The administrator requires the space be protected from a disk failure and wants the space to have a good response time. The database will be writing 70 percent of the time to this file system and reading 30 percent of the time. Which RAID level most efficiently satisfies these requirements? 

A. RAID 0 

B. RAID 1 

C. RAID 5 

D. simple slice 

Answer: B 


1Z0-879  free practice test

Down to date 1Z0-879 dumps:

Q294. You need to set up a cron job that will run the /usr/bin/banner command to display the message System Backups tonight in a console window at 5:00 P.M. each Thursday. Which is the correct cron table entry? 

A. 0 5 * * 5 /usr/bin/banner "System Backups tonight" > /dev/console 

B. 0 5 * * 4 /usr/bin/banner "System Backups tonight" > /dev/console 

C. 0 17 * * 5 /usr/bin/banner "System Backups tonight" > /dev/console 

D. 0 17 * * 4 /usr/bin/banner "System Backups tonight" > /dev/console 

Answer: D 


Q295. The boot disk on your x86-based server has been corrupted and you just finished restoring the 

root (/) file system to c1d0. Which describes the command(s) that you will use to install the GRUB programs from the Solaris OS DVD? 

A. /usr/sbin/installboot /usr/platform/`uname \ -i`/lib/fs/ufs/bootblk /dev/rdsk/c1d0s0 

B. /usr/sbin/installboot /dev/dsk/c1d0s0 /a /sbin/installgrub /a/boot/grub/stage1 /a/boot/grub/stage2 \ /dev/rdsk/c1d0s0 

C. /sbin/installgrub /boot/grub/stage1 /boot/grub/stage2 /dev/rdsk/c1d0s0 

D. /usr/sbin/installboot /boot/grub/stage1 /boot/grub/stage2 \ /dev/rdsk/c1d0s0 

E. /usr/sbin/mount /dev/dsk/c1d0s0 /a; /sbin/installgrub \ /a/boot/grub/stage1 /a/boot/grub/stage2 /dev/rdsk/c1d0s0 

Answer: C 


Q296. You inherited a large number of disks from another department and installed them in your server. You want to prepare them for use on your system by removing partition information but not destroy the VTOC. You decide to write a script to automate the task. Which command should you use to achieve this? 

A. format <device> 

B. prtvtoc /dev/rdsk/<device>s2 

C. fmthard -s /dev/null /dev/rdsk/<device>s2 

D. dd if=/dev/zero of=/dev/rdsk/<device>s2 bs=512 count=1 

Answer: C 


1Z0-879  free practice test

Refined 1Z0-879 :

Q297. You manually created a snapshot of the file system holding the user data. You created this snapshot at 5 p.m., and the backup of the snapshots starts at 11 p.m. You verified the backup succeeded the next morning. Later that morning, one of your users asks for a restore of a file the user worked on last night, and accidentally deleted. The user needs the 10 p.m. version. Where can you find this version? 

A. nowhere 

B. on the file system 

C. on the backup tape 

D. on the file system snapshot 

Answer: A 


Q298. Which of the following statements describe advantages of WAN Boot over a JumpStart installation? (Choose four.) 

A. WAN Boot supports SPARC platform or x86 / x64 platform clients. 

B. The client download of the Solaris 10 OS can be performed using HTTPS. 

C. Supports all SPARC-based systems regardless of the OpenBoot PROM firmware version. 

D. Supports all SPARC-based systems with an OpenBoot PROM firmware version of 4.14 or higher. 

E. The WAN Boot process eliminates the need for a JumpStart server on the same local network as the client. 

F. WAN Boot clients are able to use RARP, TFTP, NFS, HTTP, or the HTTPS protocols to respond to boot requests. 

G. WAN Boot utilizes some of the existing JumpStart framework but contains enhancements to security and scalability that traditional JumpStart protocols, such as NFS, could not provide. 

Answer: B,C,E,G 


Q299. Which Solaris 10 tool allows the system administrator to interact from a command line interface to download and install Solaris 10 updates while also allowing fully scriptable, text oriented commands to manage OS updates for multiple systems? 

A. smpatch 

B. PatchPro 

C. Patch Manager 

D. Sun Connection hosted web application 

Answer: A 


Q300. A server providing only boot services for SPARC systems is configured on your local network. This server does NOT support DHCP. A root/install server is configured on another system. 

You boot a SPARC JumpStart client on the network using the following command: boot net -install For which three protocols must the boot server answer requests, to allow this client to install? (Choose three.) 

A. NIS B. FTP C. DNS D. TFTP 

E. RARP 

F. BOOTP 

Answer: D,E,F 



see more 1Z0-879 dumps