Jun 2016 updated: comptia it fundamentals fc0-u51 pdf

Exam Code: 1Z0-879 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-879 Exam.

2016 Jun 1Z0-879 Study Guide Questions:

Q261. Click the Exhibit button. 

Which three statements are true? (Choose three). 

A. The node name is heston. 

B. The hostname is heston. 

C. The host name is heston-zi. 

D. The node name is heston-zi. 

E. The heston-zl is a local zone. 

F. The heston-zl is the global zone. 

Answer: C,D,E 


Q262. You are configuring a system on a public network. Because of the risk of other systems snooping network traffic and obtaining login and password information that is sent in clear text, you want to force users who access this system remotely to use ssh instead of telnet. To do this, you want to disable in.telnetd. Which two commands accomplish this? (Choose two.) 

A. inetadm -d svc:/network/telnet 

B. inetd delete svc:/network/telnet 

C. svcadm disable svc:/network/telnet 

D. inetadm delete svc:/network/telnet 

E. svcadm destroy svc:/network/telnet 

F. grep -v in.telnetd /etc/inetd.conf > /etc/inetd.conf 

Answer: A,C 


Q263. Of the three main JumpStart services, configuration, boot, and installation, on how many servers can each service be configured on a given subnet? (Choose two.) 

A. All services may be on the same server. 

B. All services must be on the same server. 

C. Each service may be on a separate server. 

D. Each service may be on no more than one server. 

E. Only the boot service may be on a separate server. 

F. Only the installation service may be on a separate server. 

Answer: A,C 


1Z0-879  vce

Up to date comptia it fundamentals fc0-u51 pdf:

Q264. You are installing the Solaris 10 OS on a server and, in an effort to increase security on your server, you want to disable as many network services as possible while still leaving ssh enabled as a network-listening service. Which method is used to disable these unnecessary services before the first reboot? 

A. Run the netservices limited command. 

B. Run aset -l high after the installation, but before a reboot. 

C. Install the reduced network support software group during the installation of the OS. 

D. Answer NO to enabling network services for remote clients during the installation of the OS. 

Answer: D 


Q265. Following a security and standards audit at your company, management now requires that all Solaris OS servers adopt an EFI label. Some of your systems contain disks less than 1 terabyte. What command should you run to select and enable an EFI label for those disks? 

A. You cannot have EFI labels on disks less than 1 terabyte. 

B. format -d EFI 

C. format -e 

D. prtvtoc -s 

E. fmthard -s EFI 

Answer: C 


Q266. In which three data sources can the automountd daemon look for maps? (Choose three) 

A. NIS 

B. files 

C. CIFS 

D. LDAP 

E. HTTP 

F. swapfs 

Answer: A,B,D 


1Z0-879  vce

Precise comptia fc0-u51:

Q267. You believe that you have a correctly configured boot server on the local network for the SPARC system you are currently attempting to install. Your JumpStart configuration is based on files only, and does not use a naming service at any stage. Upon running the following command: 

boot net -install 

the client repeatedly displays the following message: 

Timeout waiting for ARP/RARP packet 

What are two causes of this error? (Choose two.) 

A. The in.rarpd daemon is not running on the boot server. 

B. The sysidcfg file for the client is missing an ether entry. 

C. The client does NOT exist in the rules.ok file on the boot server. 

D. The /etc/bootparams file on the boot server has duplicate entries for the client. 

E. The /etc/ethers file on the boot server does NOT have an entry for the client. 

Answer: A,E 


Q268. The company has upgraded the hardware and the new workstations have sufficient disk space to store the online man pages, rather than sharing them from the server. Which is the minimum Solaris OS software group that contains the man pages? 

A. SUNWClib B. SUNWCreq C. SUNWCprog D. SUNWCman 

Answer: C 


Q269. A machine running Solaris 10 OS displays the following message during boot: 

mount: mount—point /opt/local does not exist 

The system stops in single-user mode while waiting for the root password. Which two are valid troubleshooting procedures for this problem? (Choose two) 

A. Restart the NFS client using # svcadm restart svc:/network/nf s/c1ient. 

B. Boot the machine into single user mode, run fsck on the root file system, and then reboot. 

C. Boot the machine into single-user mode, then check that /opt/local exists and that the /etc/vfstab entry is spelled correctly. 

D. Boot the machine into single-user mode, comment the line from the/etc/vtstab file, and reboot. Verify that the NFS server software is running on the server, and that the directory specified in the client's/etc/vistab file is properly exported using # showmount -e. 

Answer: C,D 


Q270. What are three functions of the metaroot command? (Choose three.) 

A. It reboots the system. 

B. It configures network multipathing. 

C. It configures the swap device to use a metadevice. 

D. It configures the / (root) file system to use a metadevice. 

E. It configures the /etc/vfstab file to allow for booting from a metadevice. F. It configures the /etc/system file to allow for booting from a metadevice. G. It configures the /etc/services file to allow for booting from a metadevice. 

Answer: D,E,F 



see more 1Z0-879 dumps