Ultimate Guide: comptia fc0-u51

It is impossible to pass CompTIA FC0-U51 exam without any help in the short term. Come to Testking soon and find the most advanced, correct and guaranteed CompTIA FC0-U51 practice questions. You will get a surprising result by our Latest CompTIA IT Fundamentals practice guides.

2021 Jul comptia it fundamentals certification handbook fc0-u51:

Q51. - (Topic 2) 

A user wants to update a driver for additional features. Where would the user find a current version of the driver from an official source? 

A. Manufacturer’s CD/DVD that came with the computer 

B. Manufacturer’s web site 

C. Internet community support forums 

D. Third-party support web sites 

Answer: B 


Q52. - (Topic 1) 

Which of the following could be described as both an input and output device? 

A. Flat-screen monitor 

B. Multi-function printer 

C. Microphone 

D. Scanner 

Answer: B 


Q53. - (Topic 3) 

Which of the following statements about Standby Power Supply (SPS) is true? 

Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. It provides protection against power surges. 

B. It provides protection against power drops and power surges. 

C. It provides no protection against power surges. 

D. It provides protection against under voltage. 

Answer: C,D 

Explanation: 

An SPS device provides protection against under voltage. When a power drop occurs, it engages battery power and takes over from power outlets. SPS does not provide protection against power surges. 

Answer option B is incorrect. It is the Uninterruptible Power Supply (UPS) that protects devices against power drops and power surges. 

Answer option A is incorrect. Surge protectors protect devices against power surges. 


Q54. - (Topic 1) 

A technician has been tasked with changing the settings for a used SOHO router, but does not have the administrator password because the previous owner changed it. Which of the following actions will resolve this issue? 

A. Click “Forgot password.” 

B. Use a password cracker. 

C. Hold the reset button. 

D. Use the password: password. 

Answer: C 


Q55. - (Topic 2) 

Which of the following media has the highest possible availability? 

A. Wired 

B. WiFi 

C. Cellular 

D. Bluetooth 

Answer: A 


FC0-U51 free download

Avant-garde comptia fc0-u51:

Q56. - (Topic 3) 

Which of the following file attributes are not available on a FAT32 partition? 

Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. Compression 

B. Archive 

C. Hidden 

D. Encryption 

E. Read Only 

Answer: A,D 

Explanation: 

File attributes such as Compression and Encryption are not available on FAT32 partitions. The following file attributes are available on FAT32 partitions: Hidden Read Only Archive System The FAT32 file system is an enhancement of the FAT16 file system. FAT32 can support hard disk drives larger than 2GB (maximum 2TB) without having to use multiple partitions. It is more efficient as compared to 16-bit FAT on larger disks, as FAT32 decreases the cluster size on large hard disk drives, thereby reducing the amount of unused space. The Compression and Encryption file attributes are available on NTFS partitions. What is NTFS? Hide NTFS is a high-performance file system proprietary to Microsoft. NTFS supports file-level security, compression, and auditing. It also supports large volumes and powerful storage solution such as RAID. The latest feature of NTFS is its ability to encrypt files and folders to protect sensitive data. 

Reference: "http://www.webopedia.com/TERM/F/FAT32.htm" 


Q57. - (Topic 1) 

Which of the following is MOST likely required during installation in order to legally install software? 

A. Automatic updates 

B. Service level agreement 

C. License key 

D. Antivirus software 

Answer: C 


Q58. - (Topic 1) 

A technician is trying to access a user’s files and is unable to open any folder or file. Which of the following BEST describes the situation? 

A. The folders contain older versions of the files. 

B. The files are corrupted. 

C. The technician needs to change the file attributes. 

D. The technician does not have permissions. 

Answer: D 


Q59. - (Topic 3) 

O: 213 

You are responsible for the laptops used by travelling sales people in your company. These all laptops use Windows XP. You want the machines to go to a lower power state when they have been inactive for more than 10 minutes and are running on battery. The sales people complain that when their laptops go inactive they want them to return to active state very quickly. 

Which low power state should you use? 

A. Low Power 

B. Sleep 

C. Standby 

D. Hibernate 

Answer: C 

Explanation: 

Standby stores all the data, open programs, and settings in RAM, but then moves to a very low power state. While the laptop is still using power it is doing so at a much slower rate. The laptop can return to a fully active state very quickly. The standby mode is a power saving feature for computers. In this mode, a computer does not shut down completely. The computer goes to low power state and, as a result, it consumes less power. When the computer resumes from the standby mode, full power is restored to its devices. During the standby mode, if the power supply is disconnected or interrupted, data might be lost. The standby mode is available automatically on ACPI-enabled or APM-enabled computers. Users do not need to enable this mode manually. This mode is not available in non-ACPI and non-APM based computers. Answer option D is incorrect. It is a low power state but saves all data and open programs to the hard disk and the laptop shuts down. This takes significantly more time to return to an active state. What is hibernate mode? Hide Hibernate mode is a power saving feature for computers. In hibernate mode, the current state of a computer is saved to the hard disk, and the computer shuts down. A user will have to power on the computer to restore the previous settings. 

When a computer resumes from hibernate mode, it reads the saved settings from the disk and restores the system state as it was before it entered hibernate mode. By default, hibernate mode is disabled. If a computer is not ACPI-enabled or 

APM-enabled, users will have to enter hibernate mode manually. Users cannot set the computer to automatically hibernate after a certain time. With ACPI-enabled and APM-enabled computers, users are able to set hibernate mode automatically. 

Answer option A is incorrect. Low power is not an actual power mode. 

Answer option B is incorrect. Sleep only exists in Windows Vista. 

Reference: 

http://www.timeatlas.com/mos/Term_to_Learn/General/Understanding_Differences_Betwe 

en_Hibernate_and_Stand_By/ 


Q60. - (Topic 3) 

Which of the following actions can a technician take to reduce the chances of static charges being built up? Each correct answer represents a complete solution. Choose three. 

A. Wear silken clothes. 

B. Do not wear wrist strap. 

C. Remove carpets from computer rooms. 

D. Wear cotton clothes. 

E. Increase humidity level. 

Answer: C,D,E 

Explanation: 

In order to reduce the chances of static charges being built up, users or technicians will have to take the following steps: 

Wear cotton clothes. This will reduce the chance of building up of static charges. 

Do not cover the computer room's floor with carpets. This stops neutralizing of static charges. 

Increase humidity level. Humidity helps dissipate static charges. 

What is ESD? 

ESD stands for Electrostatic discharge. The static electricity that we generate everyday creates ESD. If you walk across a carpet and touch someone, you experience a mild shock. Electrostatic discharge occurs when the electrostatic charge is transferred from one charged entity to another entity sensitive to that charge. 

To minimize Electrostatic discharge (ESD) problems, consider wearing a wrist strap when you are working with computer components. A wrist strap is a wire with a watchband-style strap at one end and a plug or clip on the other end. The wrist strap plug or clip is connected to the ground or to the piece of equipment being worked on. 

Answer option A is incorrect. A technician should not wear silken clothes during computer servicing, as silken clothes are more likely to generate static charges than cotton clothes. 

Answer option B is incorrect. Wearing wrist strap will keep a technician grounded. Hence, static charges cannot build up. 

Reference: "http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_discharge" 



see more FC0-U51 dumps