comptia it fundamentals certification handbook fc0-u51 [Aug 2016]

Act now and download your CompTIA FC0-U51 test today! Do not waste time for the worthless CompTIA FC0-U51 tutorials. Download Down to date CompTIA CompTIA IT Fundamentals exam with real questions and answers and begin to learn CompTIA FC0-U51 with a classic professional.

2016 Aug comptia it fundamentals study guide exam fc0-u51:

Q31. - (Topic 2) 

A user is installing a new scanner on a computer. Which of the following MOST likely needs to be installed in order for this equipment to work? 

A. License key 

B. OS update 

C. Firmware 

D. Driver 

Answer: D 


Q32. - (Topic 3) 

Which of the following statements is true about the installation of Universal Serial Bus (USB) devices? 

A. A USB device can be plugged to a computer without restarting it. 

B. A computer has to be restarted to install a USB device. 

C. USB devices are non-Plug and Play. 

D. Software drivers are not required for USB devices. 

Answer: A 

Explanation: 

Universal Serial Bus (USB) is a high speed bus standard developed by Compaq, IBM, DEC, Intel, Microsoft, NEC, and Northern Telecom. It provides the Plug and Play capability of Windows to external hardware devices. USB supports hot plugging, which means that a USB device can be installed or removed while the computer is running. A single USB port can be used to connect up to 127 peripheral devices, such as CD-ROM drives, tape drives, keyboards, scanners etc. 

USB 1.1 has a maximum data transfer rate of 12 Mbps, whereas USB 2.0 has a maximum data transfer rate of 480 Mbps. USB 2.0 is fully backward compatible with USB 1.1. 

Answer option D is incorrect. Software drivers are required for USB devices. It is possible, though, that the drivers for your USB devices are already available on the computer. In this case, you do not need to provide a device driver separately. 

Answer option B is incorrect. It is not required to restart the computer to install USB devices. 

Reference: TechNet, Contents: "Universal Serial Bus Support for Windows CE" 


Q33. - (Topic 2) 

The extension .rtf is an example of which of the following file types? 

A. Document 

B. Executable 

C. Audio 

D. Speadsheet 

Answer: A 


Q34. - (Topic 1) 

Which of the following would BEST be described as password best practices? (Select THREE). 

A. Use of long passwords 

B. Sharing passwords with a trusted source 

C. Limiting password reuse 

D. Keeping default passwords 

E. Use of special characters 

F. Writing down difficult passwords 

Answer: A,C,E 


Q35. - (Topic 3) 

What is the display resolution of the WUXGA standard? 

A. 1024 x 768 pixels 

B. 1280 x 1024 pixels 

C. 1920 x 1200 pixels 

D. 1600 x 1200 pixels 

Answer: C 

Explanation: 

WUXGA stands for Widescreen Ultra eXtended Graphics Array. It is a display standard that refers to video adapters. This display standard is capable of displaying a resolution of 1920 x 1200 pixels with a 16:10 screen aspect ratio. WUXGA resolution is currently available in high-end LCD televisions and computer monitors. Answer option A is incorrect. XGA stands for eXtended Graphics Array. It is a display standard that refers to video adapters. IBM introduced this display standard in 1990. It is capable of displaying the resolution of 1024 x 768 pixels. Answer option D is incorrect. UXGA stands for Ultra eXtended Graphics Array. It is a display standard that refers to video adapters. This display standard is capable of displaying the resolution of 1600 x 1200 pixels. A UXGA display provides four times more pixels than an 800 x 600 display. Answer option B is incorrect. SXGA stands for Super eXtended Graphics Array. It is a display standard that refers to video adapters. This standard is an enhancement of the standard XGA resolution developed by IBM. It is capable of displaying the resolution of 1280 x 1024 pixels. 

Reference: "http://en.wikipedia.org/wiki/WUXGA" 


FC0-U51 exam engine

Rebirth comptia it fundamentals study guide exam fc0-u51:

Q36. - (Topic 3) 

Mark purchases a new computer and installs the Windows 2000 Professional operating system on it. 

He wants to connect the computer to the Internet. Which of the following actions can he take to protect his computer from unauthorized access, adware, and malware? 

Each correct answer represents a complete solution. Choose two. 

A. Configure a firewall on the computer. 

B. Configure auditing on the computer. 

C. Set hidden attributes on his important files. 

D. Install all the service packs available for the operating system. 

Answer: A,D 

Explanation: 

In order to protect his computer from unauthorized access, adware, and malware, Mark can take the following actions: 

Install all the service packs available for the operating system. 

Configure a firewall on the computer. 

What is Service Pack? 

A service pack is a collection of Fixes and Patches in a single product. A service pack can be used to handle a large number of viruses and bugs or to update an operating system with advanced and better capabilities. A service pack usually contains a number of file replacements. What is a firewall? A firewall is a tool to provide security to a network. It is used to protect an internal network or intranet against unauthorized access from the Internet or other outside networks. It restricts inbound and outbound access and can analyze all traffic between an internal network and the Internet. Users can configure a firewall to pass or block packets from specific IP addresses and ports. Answer option C is incorrect. Setting hidden attributes on files cannot protect computers from unauthorized access, adware, and malware. Answer option B is incorrect. Configuring auditing will not protect computers from unauthorized access, adware, and malware. Auditing is used to track user accounts for file and object access, logon attempts, system shutdown, etc. This enhances the security of the network. 

Reference: TechNet, Contents: " Chapter 2 - Malware Threats" 


Q37. - (Topic 2) 

Which of the following allows for hands-free operation of a wireless device? 

A. Encryption 

B. Wireless password 

C. Bluetooth pairing 

D. Internet connectivity 

Answer: C 


Q38. - (Topic 1) 

Ann, a user, reports that her computer was working this morning, but now the screen is blank. The power indicator for the monitor is on. Pressing the space bar or mouse does not fix the problem. Which of the following is the cause? 

A. The monitor power cable is unplugged. 

B. The video cable has become disconnected. 

C. The video driver is not installed. 

D. The operating system has encountered a stop error. 

E. The screen saver has activated. 

Answer: B 


Q39. - (Topic 3) 

You have an older Windows 98 computer. You wish to upgrade to Windows Vista Home Basic. What must you do? 

A. First upgrade to Windows 2000 then upgrade to Vista Home Basic. 

B. First upgrade to Windows XP Pro, then upgrade to Vista Home Basic. 

C. Simply buy and install the Windows Vista Home Basic Upgrade. 

D. First upgrade to Windows XP Home, then upgrade to Vista Home Basic. 

Answer: D 

Explanation: 

You will have to first upgrade to Windows XP home, and then to Vista Home. 

Answer option C is incorrect. Windows 98 cannot be directly upgraded to Windows Vista. 

Answer option B is incorrect. Windows XP professional cannot be upgraded to Windows 

Vista Home 

Basic, but it can be upgraded to Windows Vista Business or Ultimate. 

Answer option A is incorrect. Windows 2000 cannot be upgraded to Windows Vista. Reference: http://support.microsoft.com/kb/931225 


Q40. - (Topic 2) 

When setting up a new desktop, which of the following should be performed FIRST? 

A. Configure user accounts 

B. Plug in cables 

C. Install security software 

D. Configure wireless network settings 

Answer: B 



see more FC0-U51 dumps